Yaşıyorum

gazi üniversitesi tezsiz yüksek lisans sonuçları

Tezsiz yüksek lisans yani diğer adıyla formasyon eğitimini Türkiye genelinde birçok üniversite açıyor. Geçtiğimiz dönem Ankara’da Gazi Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi açtı. Ankara’ya en yakın illerden olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi de formasyon açan diğer üniversitelerden.

Bahar döneminde ise sezonu ilk önce Ankara Üniversitesi açtı. Geçtiğimiz ay yapılan başvurular geçen hafta neticelendi ve 60 kişi Türk Dili ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisansı yapmaya hak kazandı. Ankara Üniversitesinden sonra da Selçuk 240 kişi için formasyon eğitimini açtı. Sonlanıp sonlanmadığını ilgilenmediğim için pek bilmiyorum. 🙂 En son da Gazi Üniversitesi 50 kişilik edebiyat kontenjanı olan formasyon başvurularını başlatmıştı. 18 Ocak’ta biten başvuru süresini 1 hafta daha uzatarak 25 Ocak yaptı. İşte nihayet yarın yani 29 Ocak Salı günü benim de başvurduğum Gazi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans sonuçları açıklanacak. Bugün eğitim bilimleri ile telefonda görüştüm, yarın (29 Ocak Salı) öğleden sonra internete vereceklermiş.

Sonuçlara bakmak için şurayı ziyaret edin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

582 Yorumlar

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 14 Ağustos 2008 at 07:45

    BEN TURK DILI VE EDEBIYATI SON SINIF OĞRENCISIYIM.SIZDEN TEZSIZ YUKSEK LISANS HAKKINDA BILGI ALMAK ISTIYORUM.FORMASYONU EN AZ KAC DONEMDE ALABILIYORUZ.BANA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM.

  • Reply Kaan Fakılı 14 Ağustos 2008 at 08:58

    Gülşah, formasyon (tezsiz yüksek lisans bir diğer adı da ortaöğretim alan öğretmenliği) yeni çıkan yasaya göre 2 dönemde alınıyor. Ankara’da genelde Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi veriyor. Bunlara yerleşmek biraz zor. Gazi Üniversitesi ALES’in ve mezuniyet notunun ortalaması ile alıyor. Ankara Üniversitesi ise mülakat yapıyor. Başkent Üniversitesi özel olduğu için biraz pahalı. Yaklaşık 7 milyara mâl oluyor. Orası da sadece ALES ile alıyor. Yaklaşık 300 kişi aldığı için kesin yerleşebiliyorsun oraya. Sen hangi okulda okuyorsun?

  • Reply Gülşah Yanardağ 15 Ağustos 2008 at 07:35

    Merhaba Kaan, ben Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nde okuyorum. Formasyon hakkında herkes bir şey söylüyor. Çıldırmak üzereyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. 18 Mart Üniversitesi 3 ayda veriyormuş diye duydum. Ayrıca seneye formasyonun kaldırılacağını duydum. Bana yardımcı olursan sevinirim.

  • Reply Kaan Fakılı 15 Ağustos 2008 at 18:40

    Merhaba Gülşah, formasyon hakkında herkesin bir şeyler söylemesini bir kenara bırakıp öncelikle hayatın hakkında birçok farklı plân yapmalısın ya da tek bir plân yapıp ona sabitlenmelisin. Kısaca şöyle söyleyim, önünde üç farklı yol var. İlki akademik personel olmak. Bu oldukça zor bir yoldur. Bir yandan ALES’i vs. halletmen gerekiyor, bunu da geçtim ÜDS ya da KPDS gibi yabancı dil sınavından yüksek puanlar alman gerekiyor. Hadi bunları da hallettin diyelim, bir de akademik kadroların çıkmasını beklemen gerekiyor.Bir diğer yol, Millî Eğitim’de öğretmen olmak. Bunun için formasyon almalısın ve KPSS’de gerekli puanı almalısın. Üçüncü yol ise bir iki seneni amelelik yaparak için heba edip dershanede devam edebilirsin. Bu en garanti yoldur, ancak gerçekten çileli bir yoldur. Hiçbir zaman çalıştığının karşılığını tam olarak alamazsın ve çok zor, stresli şartlarda çalışırsın.

    Formasyon işine gelince, 3 ayda formasyon veren yer bilmiyorum ben. Bu dediğin 10 sene evvel olmuştu. Öğretmen açığı vardı o zaman, herkese 3 ayda verdiler formasyon. Şu anda son yasa değişikliği ile formasyon süresi 1 yıla düştü. Birçok üniversite açıyor. Ancak Türkiye’de hangi ilde oturduğunu bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Ancak formasyon almak istiyorsan mezuniyet notun yüksek olmalı ve ALES’ten yüksek bir şeyler almalısın, tek kesin söyleyeceğim şey bu. Çünkü hangi şehirde olursa olsun bu ikisi en önemli kriterdir. Üniversite açarsam ben, yardımcı oluruz sana ayıpsın :p

    İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılan bir şey varsa sormaktan çekinme lütfen.

  • Reply Gülşah Yanardağ 16 Ağustos 2008 at 07:32

    Kaancığım, çok teşekkür ederim. Ben devlette çalışmak istiyorum zaten. Ama çok büyük korkularım var. Biraz stresliyim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sen şu an ne işle meşgulsün, üniversite açmak falan bahsetmişsin. Kaan bu konuda bana yardımcı olur musun? Benim mezuniyet ortalamam 2.20 civarında gelir. Anlayacağın pek yüksek değil. ALES nasıl bir sınav, sunu da sorayım bu sene KPSS’ye gireyim mi?

  • Reply Kaan Fakılı 16 Ağustos 2008 at 09:28

    Gülşah, kaçıncı sınıftasın? Gelecek korkusu herkeste vardır merak etme. Ama bu korkularını geçirebilmek için somut adımlar atmalısın. Zira seni okul bitince daha zor günler bekliyor.

    Ben şu an bir işle meşgul değilim. Bir dönem yüksek lisans özel öğrenciliği yaptım. Bu dönem de normal öğrencilik için mülakata gireceğim. Benim yolum akademik yol. İngilizceyi halledeceğim bu sene. Sonra da bir araştırma görevlisi, okutman kadrosuna girerim inşallah. Okul açacağım derken şaka yaptım ya hu. 🙂 Okul açmak kolay mı öyle. Ama keşke elde imkân olsa da yapabilsek…

    Mezuniyet ortalaman düşükmüş gerçekten. 100 üzerinden kaça tekabül ediyor peki? Eğer 4. sınıfta isen girebilirsin KPSS’ye. Sonuçta sonuçlar 2 yıl geçerli. Soruları görmüş olursun. KPSS’ye okul bitince formasyonla birlikte iyi bir çalışma ile halledersin. Eğer maddî durumun iyiyse ALES’ten iyi bir puan alıp Ankara’da Başkent Üniversitesi’nden alabilirsin formasyonu. En son 62 ile falan alıyorlar hatırladığım kadarıyla. ALES’te Türkçe ve Matematik diye iki bölüm var. Türkçede paragraf, cümlede anlam, sözcükte anlam gibi şeyler soruyorlar. Bir de mantık soruları soruyorlar.

    http://www.osym.gov.tr/BelgeGo.....94874238F9

    Bu verdiğim sayfadan soruları inceleyebilirsin. Benim elimden başka ne gelir bilemem, ama rehber olarak beni seçme. Şöyle biraz nette araştırma yap daha sağlıklı olur.

  • Reply Gülşah Yanardağ 18 Ağustos 2008 at 06:58

    Kaancığım, çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Artık gerisi bana kalmış, elimden geleni yapacağım. Kendine dikkat et, hoşça kal. 🙂

  • Reply ahsen ayaz 19 Ağustos 2008 at 11:35

    merhabalar bende bişeyi merak ediyorum ben tgazi üni tarih 4 e geçtim ve okutmanlık hakkında bilgi almak istyrum yardımcı olurmusunuz

  • Reply Kaan Fakılı 19 Ağustos 2008 at 12:20

    Rica ederim Gülşah. Allah hakkında hayırlısını versin.

    Ahsen, merhaba.

    Okutmanlık hiçbir unvanı ve akademik çalışması olmadan üniversitelerde ders veren hocalardır. Mesela sen okulu bitirip bir üniversitede okutman olabilirsin. Sadece derslere girersin. Ancak yüksek lisans ve master yapamazsın. Okutmanlık için çeşitli şartlar var. Bazen ÜDS’den ya da KPDS’den 50 barajı istiyorlar. Bazen yüksek lisans bitirmiş olma şartı arıyorlar ve bazen de tecrübe arıyorlar. Yani diğer akademik kadrolar gibi bu da zor senin anlayacağın.

  • Reply ahsen ayaz 19 Ağustos 2008 at 13:22

    cok sağolun ALLAH razı olsun çok güzel bir site yapmışsınız.benim duyduklarıma göre kpss den 70 80 alıyorsun bi de arkanda seni destekleyen bir iki hocanın olması gerekiyomuş tabi ne kadar doğru tam bilemiyorum 🙁

  • Reply Kaan Fakılı 19 Ağustos 2008 at 13:25

    Yok hayır, KPSS ile okutmanlığın, araştırma görevliliğin falan bir ilgisi yok. Okutman ve araştırma görevlisi olabilmek için ALES’ten 70 ve üzeri almak gerekiyor. Bu şartlar şu an YÖK’ün sitesinde mevcut oradan bakabilirsiniz. Seni destekleyen hocanın olması gerek elbette. Hoca sonuçta asistan olarak birini alacaksa tanıdığı, güvendiği kişiyi almak ister. Neticede bu Amerikan filmlerinde izlediğimiz iki polisin ortaklığı gibidir. Hani ortaklarını seçerler, onlara değer verirler ya aynen öyle. Hoca kendi öğrencisini seçmeyi ister, bunda da haklıdır.

  • Reply ahsen ayaz 19 Ağustos 2008 at 13:30

    Pardon, ben yanlış yazmışım. ALES yazacaktım da birden kafam karıştı, özür dilerim. Çok sağ olun. Hayırlı günler, selam, sabır ve dua ile…

  • Reply ayse nur ulutas 20 Ağustos 2008 at 14:31

    ben onsekiz mart edebiyat öğrencisiyim 3 ayda formasyon verlmiyor.Sadece yaz okuluyla beraber 1 senede veriliyor. tüm üniversitelerde 3 dönemde veriliyor diye biliyorum. yani 1,5 senede yalnız yaz okulu olanlarda 1 sene bende akdeniz üniversitesinde istiyorum ama varmı yokmu bilimyorum herkese iyi günler

  • Reply Gülşah Yanardağ 20 Ağustos 2008 at 15:21

    Teşekkür ederim Ayşenur; fakat ben de özel üniversitelerde verildiğini duydum. En az 3 ayda. Sen kaçıncı sınıfsın? Bir gelişme olursa bana da haber verirsen sevinirim tatlım. 🙂

  • Reply Kaan Fakılı 20 Ağustos 2008 at 15:30

    Ayşe Nur, yeni çıkan yasa ile birlikte formasyonlar her okulda iki döneme düşürüldü. Gazi Üniversitesi falan da iki dönemde veriyor artık. Akdeniz Üniversitesinin sitesini takip et. 🙂

    3 ayda verilmesi imkânsız arkadaşlar. 6-7 ayda veriliyor, yani bir dönemde. Başkent Üniversitesi’nde eylülde dersler başlıyor nisanda bitiyor.

  • Reply Gülseri Koç 22 Ağustos 2008 at 12:44

    Ben Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisiyim.Tezsiz yüksek lisansın yeni çıkan yasayla birlikte her üniversitede iki döneme indirildiğini söylüyorsunuz. Bu yasa bu yıl mı uygulamaya geçiyor? İki döneme indirilmesi lisans ücretini ne şekilde etkileyecek? İki dönemde formasyon veren devlet üniversitelerinin ücretleri 1500-3500 ytl arasında değişiyor. Yeni yasayla beraber bu ücretler de normal harç miktarına dönecek mi? Teşekkür ederim iyi günler…

  • Reply Kaan Fakılı 22 Ağustos 2008 at 19:55

    Gülseri,

    Bahsettiğim yasa bu yıl uygulamaya geçiyor. Başkent Üniversitesi’nin akademik takvimine bakarsanız derslerin Nisan ayında biteceğini görürsünüz. Normalde bu dersler Haziran ya da Temmuz gibi bitiyordu. http://www.yok.gov.tr/ adresli YÖK’ün sayfasında 28 Mayıs tarihli karara bakarsanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

    Dersleri iki döneme indirme ders ücretlerini pek indirmeyecek. Çünkü kredi bazında pek bir azalma yok. Biraz sıkıştırma var, haliyle ücrette de pek değişiklik yok. Mesela geçen sene 6.750 YTL olan Başkent Üniversitesi bu sene 6.120 YTL’ye öğrenci kaydı yapıyor. Yani ortalama 500 YTL gibi bir etkisi olmuş. Yeni yasayla birlikte harç paraları düşmez ancak bir arkadaşım bu seneden itibaren devlet üniversitelerinin formasyon harçlarının normal harçlar kadar olacağını söyledi. Tabiî durum böyle olunca da devlet üniversiteleri kontenjanı az verme gibi bir strateji izleyebilirler.

    Selamlar.

  • Reply deniz_dincarslan 23 Ağustos 2008 at 20:55

    slm arkadaslar.bende tezsiz yüksek lisansa basvurdum çanakkale edb mezunuyum.orda yüksek lisans egitimi kesinlikle 3 ay degil.ayrıca 250ytl civarında harç yatırılıyor sadece.yani milyarı bulmuyor.

  • Reply pınar cansız 25 Ağustos 2008 at 16:46

    gazi üniiversitesi türk dili ve edebiyatı öğrencisiyim.son sınıfa geçtim.bu zamana kadar gelecek kaygısını iliklerime kadar hissedip bir atakta bulunmadığım için oldukça pişmanım.çok zorlu süreçler bekliyor bizi belli ki.
    tezsiz yüksek lisans yapmayı istiyorum.mülakatların içeriği hakkında bilginiz var mı?üniversiteler tezsiz yüksek lisansta kendi öğrencilerine öncelik verir mi?(ales puanının aynı olduğu bir başka okul öğrencisinden ortalaman düşükse bile)
    ve ve ve son olarak bu site aracılığıyla soru işaretlerimizi yok etmeye çabaladığınız için teşekkürler

    • Reply Kaan Fakılı 23 Aralık 2008 at 19:54

      Merhaba Pınar, sevgili meslektaşım.

      Tezsiz yüksek lisansta pek mülakat olmuyor. Bildiğim kadarıyla Ankara Üniversitesi yapıyor bir tek. Genelde Yeni Türk Edebiyatı içerikli soruyorlar. İşte Yedi Meşaleciler, Beş Hececiler, Öz Şiir yazanlar, Toplumcu Şiir yazanlar, şairler, romancılar, Millî edebiyat dönemi özellikleri, Cumhuriyet dönemi edebiyatı özellikleri gibi konular. Zaten mülakat biraz seri oluyor. Sizden tam cevap almadan, geçiniz geçiniz diyorlar 🙂 (-mış).

      Mülakatın olduğu yerde elbette üniversiteler kendi öğrencilerine öncelik vereceklerdir. Bu konuda da haklı olduklarını düşünüyorum.

  • Reply Kaan Fakılı 25 Ağustos 2008 at 20:44

    Deniz, teşekkür ederiz bizi aydınlattığın için.

    Pınar, memnun oldum. Senin yaşadığın pişmanlığı birçok kişi yaşıyor. Emin ol bunların başında da ben varım. Ancak zamanı geri getiremiyorsun, emin ol. Onun için pişmanlığı bir kenara bırakıp, geçmişten ders alarak önüne bakacaksın. Bak senin 1 senen daha var. Bence şu an için bir kayıpta değilsin. Gazi Üniversitesi gibi bir yerdesin. Bican hocanın öğrencisisin. Bence bu nimeti en iyi şekilde değerlendir.

    Genelde tezsiz yüksek lisans için mülakat yapan pek okul yok. Bildiğim kadarıyla Ankara Üniversitesi yapıyor. Onda da hızlı hızlı yeni türk edebiyatı ile ilgili sorular soruyorlar. Bunun için memurlar.net ‘in forumlarına bakabilirsin. Orada vardır mutlaka bununla ilgili bir şeyler.

    Üniversiteler tezsiz yüksek lisansta kendi öğrencilerine öncelik verir, vermekte de haklılar ancak mülakat olmadığı sürece bu dediğin mümkün değil zaten. 🙂 Yani bildiğim üniversiteler ya sadece ALES puanı ile ya da akademik mezuniyet notu ile ALES puanının ortalaması ile öğrenci alımı yapıyor. Haliyle burada torpil gibi bir durum söz konusu değil. Tamamen bilgisayar şeffaf bir sıralama yapıyor ve tüm sonuçlar sonuç açıklama sayfasında yayınlanıyor.

    Ben sadece sizden bir iki adım öndeyim. Sizin ileride yaşayacaklarınızı ben şu an yaşıyorum. Ben sadece tecrübelerimi aktarıyorum. Yani buradan sizlere yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Siz yine de söylediklerime kanun gözü ile bakmayıp araştırmalarınıza devam edin. 🙂

  • Reply pınar cansız 26 Ağustos 2008 at 12:23

    maalesef Bican hocanın derslerine girme şerefine sadece birinci yılımızda nail olabildik..araştırmalarımız devam edecek olsa da bir iki adım önümüzde birinin karşılaşacaklarımız hakkında bizi fikir sahibi etmesi,teşekküre şayan elbet:)umarım hepimiz hayal ettiğimiz noktalara gelebiliriz,iyi çalışmalar!

  • Reply ayse gurun 31 Ağustos 2008 at 00:49

    Ben ALES’ten 69 aldım, SDÜ Ebelik bitirdim. Yüksek Lisans yapabilir miyim? Okul notum 2,35.

  • Reply Selim Demir 02 Eylül 2008 at 01:20

    slm. ben konya selçuk üniverstesindeki tezsiz yüksek lisans (ortaöğretim alan öğretmenliği) öğreniminin paralı olup olmadığını öğrenmek istiyorum. duyduğum kadarıyla paralıymış. eğer paralıysa kaç para olduğunu sölerseniz sevinirim. diğer üniv ler mesela dönemlik 150 ytl alıyo. konya da öle mi yoksa daha mı farklı. son bir ricam cevabın 2 eylül saat 14.00’e kadar gelmesini önemle rica ederim. çünkü başvurular saat 17.00’de bitiyor. şimdiden tşkkr ederim byee 😛

  • Reply Kaan Fakılı 02 Eylül 2008 at 01:24

    Merhaba Selim, öncelikle yorumunun sonundaki “byee”ı hiç yakıştıramadığımı söyleyim.

    Konya’da ücretli. Sanırım 2 dönem 2 milyar civarında bir para alıyorlar. Ama bir anda mı alıyorlar yoksa 10’a mı bölüyorlar tam emin değilim. http://www.memurlar.net ‘in forumlarını bir kurcala istersen.

  • Reply ceren dağhan 02 Eylül 2008 at 08:25

    selim yapma ya,konyaya müracaat ettim bende.şimdi yazını okudum 2 milyarı duyunca şok.ben selçuk üniverstesini bekledim.diğer üniversitelere de müracaat etmedim.bitti onların müracatı da.yandık desene

  • Reply Selim Demir 02 Eylül 2008 at 09:07

    teşekkür ederim. ama öğretim süreci 3 dönem değil mi? bu da 3milyar anlamına geliyor.

  • Reply gulsumaykac 02 Eylül 2008 at 10:20

    slm 2. dönem de formasyon başvuruları yapılıyor mu cvp bekliyorum

  • Reply Kaan Fakılı 02 Eylül 2008 at 12:43

    Selim, öğretim 3 dönem değil 2 döneme düştü. Yukarıda da bahsettim bundan. Ben de az evvel Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine başvurdum. Bakalım hayırlısı. Masrafları karşılayacak durumum yok ancak bir kısmet olur, bir yerlerden bir şeyler çıkar diye düşünüyorum.

    Gülsüm, okuluna göre değişiyor. Konya ve Gazi genelde 2. dönem de açıyor formasyon.

  • Reply Selim Demir 02 Eylül 2008 at 16:58

    teşekkür ederim. kaan arkadaşım beni aydınlattığın için. ceren senin de hayallerini suya düşürdüğüm için üzgünüm. ben de seninle aynı durumdayım. 3 yere başvurdum. üçü de yedek geldi. şansım çok zor. allah herkesin gönlne göre versin. 🙂 🙁

  • Reply dilek ayça 04 Eylül 2008 at 19:25

    ben 3 dönemlik formasyon alıyorum.yeni çıkan yasa ile 2 döneme düşmüş.peki.çok güzel de bizi etkiler mi?yani biz de şubatta başladığımız tezsiz i yine şubatta mı bitircez yoksa bu yasa bizi etkilemeyip yine haziranda mı bitcek? ❓

  • Reply Arda Ozkan 06 Eylül 2008 at 09:18

    Selam Ben Ünv. bu yıl bitirdim yüksek lisans yapmanın yaşı sınırı varmı ? okul bittikten sonra mı yapılmalı ? yardımcı olursanız sevirim.

  • Reply Kaan Fakılı 06 Eylül 2008 at 10:07

    Araştırma görevlisi veya okutman olmanın 35 yaş sınırı var sanırım. Ancan yüksek lisansta yaş sınırı yok bildiğim kadarıyla.

  • Reply merveyazıcı 06 Eylül 2008 at 23:09

    Merhaba Kaan,ben ktü biyoloji mezunuyum.hepimizin yaşadığı o bunalımlı ‘ee şimdi ne yapıcam’ dönemlerini bende yaşadım.okulda kalmayı düşünüyordum.ALES ve ingilizceyi hallettim notlarımda iyi bizim bölümde yükseklisans programı açılmadı.iş aradım buldum fakat sende takdir edersin özel sektör çok zor,dershaneler tam bir kurtlar sofrası…kpss düşünmeye başladım.şuandada ücretli öğretmenlik yapıyorum bir yandan. formasyonu bahar dönemindede veren üniversiteler var diye duydum bu konuda beni de aydınlatırsan sevinirim.
    bu arada gerçekten harika bir site..tebrikler 😛

  • Reply Kaan Fakılı 07 Eylül 2008 at 01:50

    Merhaba Merve, insan ne olursa olsun kendisine bir rota çizmeli ve bu rotada sebat etmeli diye düşünüyorum ben. Ancak o zaman başarı kazanırız.

    Bahar döneminde veren üniversiteler var, ancak bahar döneminde başlıyor ve tam bir sene sürüyor. Yani öyle yarım dönemde falan veren bir yer yok, şansına küs. 🙂

    Ayrıca, beğenin için teşekkür ederim Merve.

    Dilek, sizi etkiler sanırım ancak tam olarak bilemiyorum, YÖK’ü arayıp öğrenebilirsin. Ben yine bir şeyler öğrenirsem yazarım buraya.

  • Reply merwe merve 07 Eylül 2008 at 13:52

    merhaba arkadaslar. ben size göre biraz küçük kaldım yaş olarak ama sormak istediğim bişey var. ben bu yıl gazi matematik kazandım. biraz erken ama şimdiden araştırma yapıyım dedım. acaba formasyon nezaman alınıyo, okurkenmi yoksa mezun oluncamı. bide başka sitelerde gazi hocaları hakkında pek iyi şeyler duymadım, biraz zor hocalarmış heralde, ve formasyonda baya zorluyolarmış. gercekten boylemı ya 😕 zaten matematık zor bı bolum(ama ben yapamıycagımı sanmıyorum ;)) bide hocalar boyleyse yandık… ❗

  • Reply merwe merve 07 Eylül 2008 at 13:57

    bu arada buraya bayıldım, bilgi paylaşımı süper. çok nadir oluyo bukadar iyi yerler, tebrik ederim yani 😀 umarım ben mezun olana kadar devam edersiniz… 😀

  • Reply ibrahim akyıldız 07 Eylül 2008 at 14:34

    merhaba Kaan, ben edebiyat bölümünde okuyorum ve bu sene dördüncü sınıfa geçtim. Bu formasyonu, sadece puan eşitliğinde işe yarıyor diye duydum ben. Yani, atamalardaki taban puan 83 ise sen 84 aldığın zaman atanıyormuşsun. Bunu bizim bölüm hocamız söyledi doğru mu?bununla birlikte, ben formasyonu Mersin’de almak istiyorum. Bu mümkün mü? diploma notum 2.80 gibi olur diye tahmin ediyorum. Buna göre ALES’ten kaç puan almalıyım?

  • Reply mehmet açıkgöz 07 Eylül 2008 at 18:16

    Merhaba arkadaşlar.Ben 2002 ERCİYES mezunuyum. Okul bitince askere gittim,geldikten sonra dershanede öğretmenliğe başladım.6 yıldır dershanede öğretmenim.Şimdiki aklım olsa ne askere giderdim ne de dershanede öğretmenlik yapardim.Oturup ders calısır alesi geçip yüksek lisans yapıp kpss yi gecip devlette öğretmen olmak için uğrasırdım.Şu an aralıkta yapılacak alese hazırlanıyorum.Gelecek sene dershanede calısmayacağım,esimi ve çocuğumu kayınbabama bırakacağım ve yüksek lisansımı yapacagım ve bir yandan da kpssye hazırlanacağım.Yeterli puanı alamazsam yine dershanede çalışmayacağım kpss ye hazırlanacağım MEB e girene kadar uğraşacağım.Dershanelere kemiğimi kemirtmeyeceğim.Zannetmeyin ki zenginim veya dershaneden çok para kazandım.Hayır evimi zor geçindiriyorum; ama yüksek lisansı yapmak zorundayım.Arkadaslar zaman geçmeden pişman olmadan benim yaşadıklarımı yasamadan hayatınıza yon verin başarılar.

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 07 Eylül 2008 at 18:58

    merhaba İbrahim,bende senın gıbı edebıyat son sınıfa gectım.Bende aynı durumdayım.Memleketım geregı ben de Mersin’de almak ıstıyorum.Bır bılgın olursa bu sıte aracılıgıyla haberdar edersen benı cok sevınırım.Dilerım her sey gonlumuzce olur.

  • Reply Kaan Fakılı 07 Eylül 2008 at 22:00

    Mehmet, öğütlerin için teşekkür ederim. Allah razı olsun.

  • Reply ibrahim akyıldız 07 Eylül 2008 at 22:05

    Meraba Gülşah, bu konuyla alakalı bi şey öğrenebilirsem memnuniyetle sana da haber veririm.

  • Reply ibrahim akyıldız 07 Eylül 2008 at 22:12

    Ben Cumhuriyet(sivas)’de okuyorum. Orası da formasyon veriyor. Eğer istersen o üniversiteyle ilgili de bilgi verebilirim ama ben de senin gibi önce Mersin’in olmasını istiyorum.

  • Reply aslıhan 08 Eylül 2008 at 10:31

    slm arkadşlar kaan arkadışımz bu konuda çok bilgili görünüyo:D
    benmde sorularım olucktı kaan ben matemtik 3. sınf öğrncsym we daha ne yapacğıma henz karr weremedim akedemikde düşünyrm özel sektörde we son olark dewlette ama atanmak çok zor bilysn özel sektör desen insann canını çıkarıyolar akedemk desen hayatınn sonuna kadr öğrencisin:( ne yapacğımı bilmyrm eğer karr werblrsm o yönde çalışmalarıma başlıcm ama maalesef ekmek aslannıın miğdesnde artk…

  • Reply Kaan Fakılı 08 Eylül 2008 at 14:45

    Aslıhan, bilgili değil de, tecrübelerle dolu birisi desek daha doğru olur sanırım. 🙂 Ben sadece bildiklerimi size aktarıyorum, ekstradan yaptığım bir şey yok.

    Öncelikle benim sana önerim yorum yazarken Türkçe kurallarına iyice dikkat etmen. Bir öğretmen adayı -hangi branştan oursa olsun- Türkçeye mutlaka özen göstermelidir. Çünkü hepimiz eğitimciyiz ve genç nesil yetiştiriyoruz, hepimiz onlara örnek olmalıyız. “Ya ben dil bilgisinden, imlâdan anlamam” gibi sözler de bahanemiz olamaz bence.

    Bence seni öncelikle neyin mutlu edeceğini düşün. başarı sadece akademisyen olmakla olacak bir şey değil. insan yaptığı işin en iyisini yaparak mutlu olur bence. bu ister akademisyenlik olsun, ister millî eğitimde öğretmenlik olsun isterse de bir binada kapıcılık olsun hiç fark etmez. mühim olan işini en iyi şekilde yapmak ve bundan mutlu olabilmektir. bence sen de olaya bu açıdan bak. 10 sene sonra lise öğrencileri ile uğraşmak mı seni mutlu eder yoksa araştırma yapmak mı? biraz hayal gücünü geniş tut. bu gece yatağa yattığında bunu düşün derim. seninle yarın tekrar burada konuşalım 😉

  • Reply İbrahim akyıldız 08 Eylül 2008 at 16:00

    Merhaba KAAN, DAHA ÖNCE SANA Bİ SORU YAZMıştım. Heralde farkedemedin. sorumu tekrar yazıyorum. bizim bölüm hocamız, formasyonun, sadece puan eşitliğinde gerekli olduğunu söyledi. yani, atamalarda taban puan 83 ise siz 85 alın atanırsınız diyor. eğer puanınız tam sınırda ise, yani taban puan ise o zaman eğitim fakültesi mezunlarını ve formasyon almışları tercih ederler diyor. bu bilgi doğru mu? eğer doğru ise formasyon almanın hiçbir espirisi ve zorunluluğu kalmıyor.( noktalardan sonra küçük harf yazmamın nedeni bilgisayarımın ağrızalı olmasındandır. ben söyleyim de yargısız infaz yapmayın.)

  • Reply İbrahim akyıldız 08 Eylül 2008 at 16:06

    Ayrıca, formasyon eksikliği de hizmetiçi eğitimle, göreve başlanan liseye en yakın bi eğitim fakültesinde yazın üç ayda tamamlanıyormuş. bunu da bi yanıtlar mısın?

  • Reply Kaan Fakılı 08 Eylül 2008 at 17:35

    İbrahim, merhaba. Evet yorumunu yeni fark ettim. Hakkını helal öt, görememişim. Senin söylediğin bildiğim kadarıyla ücretli öğretmenliğin prosedüründe öyle. Ancak iş normal atamalara gelince değişiyor. Yani ill ki formasyonu almalısın. Ben öyle biliyorum en azından. Ama yine de bir araştır derim ben. Ben son zamanlarda memurlar.net ‘te buna benzer atamaların iptal edildiğiyle ilgili birkaç haber ile karşılaştım. Bence orayı kurcalamanda yarar var. İkinci ek yorumunda dediğin husus da bundan 10 sene evvel oldu. Yazın 3 aylık kurs ile verdiler bu formasyonu. Şu anda diyelim sen bu şekilde atandın ve formasyon alman lazım. Senin gibi kaç kişi var da yazın onlara özel bir formasyon sınıfı açacaklar? Yani birkaç kişiye sınıf açacaklarını düşünüyor musun sen? Böyle bir şeyin olmadığına eminim. Ama her zaman dediğim gibi bir daha araştırmakta fayda var.

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 08 Eylül 2008 at 19:08

    Merhaba Mehmet,öncelikle bizi bilgilendirdıgın ıcın cok tesekkur ederım.AYRICA SANA BİR SORUM OLACAK.BEN TURK DILI VE EDEBIYATI SON SINIFIM.SENIN GIBI ARALIKTA ALESE GIRECEGIM.KENDIME KONU ANLATIMLI BIR KITAP ALDIM.SANA SORMAK ISTEDIGIM,BIZ SAYISAL BOLUMDEN NE DERECE SORUMLUYUZ?HANI SOZEL TAMAM DA,SU SAYISAL BOLUM ZORLAYACAK GIBI.BENI BU KONUDA BILGILENDIRIRSEN COK SEVINIRIM.

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 09 Eylül 2008 at 09:41

    Merhaba İbrahim,ben formasyon almadan atanıp atanamayacagımızı arastırdım.Maalesef atanamıyoruz.Anlayacağın formasyon şart.Hayırlısı neyse o olsun artık.

  • Reply aslıhan 09 Eylül 2008 at 11:14

    öncelikle verdiğin öğütler için teşekkrler imla kurallarını bilyorum herhangi bir bahanemde yok sadece böle daha rahat we kolay oluyo gereken yerde kullnmıma dikkat edebilirm:)herneyse benm aklmda akedmizyenlk olmasınn tek nedeni pozisyon olarak çok cazip bi konumda olması we ücretinin iyi olması ama işin birde ömürboyu çalışma koşulları war ben wize we finallerime zor çalışan bi öğrenciyim bu yüzden biraz tembellik ediyorum sanırım:(ama kendimi hep özel sektörde düşündüm şuana kadr fakat özel sektörde çalışma şartları pek adil değil özellikle bir bayan için maddi we manevi… bu yüzden kafam gerçekten çok karışık bir an önce karar wermeliyim çünkü ona göre ya bi dershanede çalışmaya başlıycm yada ing. kursuna yazılıp akedemk olarak çalışmaya başlıycm..cvbın için teşkkr edrim hoşçakal..

  • Reply sevim 10 Eylül 2008 at 09:31

    merhaba arkadaşlar ben yüzüncü yıl üniversitesi türk dili bölümü 3. öğrencisiyim.yazdıklarınızı okuyunca formasyonla ilgili öğrendiğim şeyleri paylaşmak istedim.çukurova üni.de yaz döneminde de formasyon veryolar hayata erken atılmak için oldukça avantajlı.dırekt ales e bakyolar ort.ya bakmıyolar dıye bılyorum.bu site gerçekten çok faydalı kaana teşekkürler…

  • Reply Kaan Fakılı 10 Eylül 2008 at 09:38

    Sevim, övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim. Çukurova Üniversitesi’nin sayfasına baktım şu an, öyle dediğin gibi değil. ALES ve Akademik mezuniyet notunun ortalaması ile alıyor. Dileyen arkadaşlar şu sayfaya bakabilir:

    http://sosyalbilimler.cukurova.....sp?did=453

    Ayrıca senin dediğin yaz dönemi olayı biraz farklı. Eskiden formasyon 3 dönem olduğu için bazı okullar bu 3. dönemi yaz ayına sıkıştırır ve öğretmen atamalarına öğrencileri yetiştirirdi. Ancak şu an formasyon zaten yasal olarak 2 dönem.

  • Reply merveyazıcı 10 Eylül 2008 at 13:32

    merhaba kaan, yine ben..kpss genel yetenek matematik konularını arıyorum.internette bulamadım,bu konuda da beni bilgilendirirsen sevinirim 😛

  • Reply merveyazıcı 10 Eylül 2008 at 13:39

    gülşah merhaba, formasyon alamadan atanamıyoruz demişsin.tam olarak öyle değil, atanıyoruz,fakat formasyonu öğretmenliğe başladıktan hemen sonrasında alıyoruz.bende formasyonsuzum.bu konuda araştırma yaptım memurlar.net adresinde bu konuyla ilgili osym tarafından yayınlanmış duyuru var.bende onu görüp kpss kursuna yazıldım.sadece şöyle bir ayrıntı var; diyelimki bir okula 1 tane biyoloji öğretmeni atanacak ve o okula 3 biyoloji öğretmeni tercih etti, ve puanları eşit yada çok yakın (88,640 88,550 gibi) o durumda atama öncelikle eğitim fakültesi mezunu olan,sonrasında formasyonlu olan ve en son formasyonsuzlar atanacak…ben böyle biliyorum,gittiğim kpss kursundaki hocalarda öyle diyor..bilgin olsun..

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 10 Eylül 2008 at 14:14

    Merhaba Merve,canım ben de aynı sekılde memurlar.netten bırkac arkadasın formasyonu almadan kpss ye gırdıgını ve kazandıgını;hatta atandıgını,sonrasında ıse kendılerıne bır yanlıslık oldugu,formasyonsuz hıcbır ogrencının atanamayacagı soylenıp,daha baslamadan gorevlerınden alındıklarını ogrendım.Bu maalesef acı bir gerçek.Keşke dediğin gibi olsa.Bende kıtaplarmı almıstım,kursa gıdecektım;fakat son anda vazgeçtım.Çünkü önümde ales var,sonrasında formasyon var.Bunları halletmeden kpss cok anlamsız gelıyor bana.Sana sunu soyleyım:Her ihtimale karşı ales e gır tatlım.Sonunda hayal kırıklıgına uğramanı isteme ıstemem.Yolun acık olsun…

  • Reply macide aksu 10 Eylül 2008 at 16:43

    arkadaşlar bende türk dili ve edebiyatı bölüm mezunuyum bu sene formasyon almak çok daha zor oldu… zira bende kabul edilmedim… puanların yükselmesi pek çok kişinin açıkta kalmasına yol açtı. sizde benim gibi olmak istemiyorsanız şu ales denen sınavdan baya yüksek almaya bakın… sadece bir tavsiye benim gibi olmak istemeyenlere 🙂

  • Reply merveyazıcı 10 Eylül 2008 at 22:06

    teşekkür edrim gülşahcım beni uyardığın için..gerçekten senin söylediklerinden sonra araştırdım aynen dediğin gibiymiş..allahtan henüz kursa başlamadım yoksa bu milli eğitim bakanlığının bana onca zararı varken birde kurs parası kazığıda olacaktı…
    tekrar teşekkür ederim.
    alesi düşünüyorum canım fakat tezli yüksek lisans yaptım bitti diyeli ee sonra? kadro yok bişi yok napıcaz?aklımı yitirmek üzeryim…

  • Reply merveyazıcı 10 Eylül 2008 at 22:07

    merhaba kaan,bir sorum daha var biyoloji mezunuyum.bahar dönemi formasyon veren üniversiteler var mı?acele cvp lütfeeeeen 😥

  • Reply Kaan Fakılı 10 Eylül 2008 at 22:32

    Merve merhaba, yukarıdaki sorunu Gülşah cevaplamış. Teşekkürler Gülşah.

    Ya hu ben YÖK’te falan çalışmıyorum ki ne zaman neyin açılacağını bileyim. 🙂 Ama açan üniversite olacaktır eminim ki. Yine de buna bel bağlamamak gerekiyor.

  • Reply Gülseri KOÇ 11 Eylül 2008 at 13:11

    Üniversitelerimizde uygulanacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programları (4+1.5) 22 Mayıs 2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında görüşülmüş ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği’nin 4. maddesi uyarınca, söz konusu programlara ait derslerin ders içeriklerinin aynı kalarak iki yarıyıl (4+1) olarak aşağıdaki şekliyle kabulü uygun görülmüştür.

    Yukarıdaki açıklama http://www.memurlar.net sitesinden alıntıdır.Yani Kaan Fakılı’nın da söylediği gibi tezsiz yüksek lisans eğitim süresi iki döneme indirilmiş.Bu arada Ales-2008 sonbahar’ı ösym’nin sınav takviminde 16.11.2008 olarak görülüyor.Aralık değil yani.İsterseniz siz de bir araştırın arkadaşlar.Herkese iyi günler…………

  • Reply sevim 11 Eylül 2008 at 20:09

    merhaba kaan.ben okutmanlıkla ilgili bilgilerini öğrenmek istiyorum bir de ç.ü. sitesinde formasyonla ilgili yazan başlıkları okudum rehber hocam bana oyle oldugunu bıldırmıstı daha yeni baktım haklısın ortalamayada bakılıyomus fakat yaz donemi formasyonu hala gecerlı yanı 2 doneme düsürülse bile yazları da vermeye devam ediyor…cevabını bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

  • Reply avsarkaptan 15 Eylül 2008 at 10:44

    Merhaba arkadaşlar
    Ben Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu biriyim. Aslen gemi kaptanıyım. Denizcilik liselerinde güverte öğretmeni olmak istiyorum. KPSS’den 75 ve üstü aldığımız takdirde her ne kadar atansak da ben işimi tessiz yüksek lisans yaparak sağlama almak istiyorum;çünkü bizim öğretmenliğin taban puanı 50.Zira bende eğer formasyon olsaydı su anda öğretmendim nitekim puanım 50’nin üstünde olup 75’in aşağısında olduğu için atanamadım.Mersine yakın bir ilçede ikamet etmekteyim ve tessiz yüksek lisans eğitimini Mersin Üniversitesinde almak istiyorum.Nasıl hareket edebilirim.Bana bu konuda yardımcı olacak bir arkadaşımdan beni aydınlatmasını rica ediyorum.

  • Reply dilan aslan 15 Eylül 2008 at 12:15

    bn buyıl b.esir türkçe öğ.ne başlayacağim..ilerde okl biitiğinde alesten iibir puan alıp başka bir şehirde yuksek lisansa başvurma hakkım var mı varsa şartları nedir b ankaradaki ünilere başvurmak istıyorum bu mümkün mü

  • Reply Kaan Fakılı 15 Eylül 2008 at 20:06

    dilan, hayırlı olsun. Ancak sana da bir önerim var. Öncelikle bir Türkçe öğretmeni adayı olarak biraz anlaşılır yaz lütfen. Klavyedeki harflerden tasarruf edeceğim diye böyle bazı harflerden imtina edilmiş bir alfabe ortaya çıkarma. 🙂

    Hangi üniversiteyi bitirirsen bitir herhangi bir üniversite yüksek lisans yapabilme hakkın, araştırma görevlisi ya da okutman olabilme hakkın var. Bu konuda şüpheye düşme. Şartlara gelince bu üniversiteye göre değişiyor. Ancak genel olarak söylemek gerekirse, ALES’ten 70 almak gerekiyor. ÜDS ya da KPDS’den 50 almak gerekiyor. Bir de mezuniyet notun iyiyse ve hocalarınla da aran iyiyse girersin yüksek lisansa, çok zor değil. Elbette Ankara’daki üniversitelere de başvurabilirsin. Ayrıca aramıza hoş geldin.

    Mersinli arkadaşlar epey fazla. Birbirinize destek olmanız güzel olur. Avşar Kaptan, Mersin’de senin okuduğun bölüm var mı?

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 18 Eylül 2008 at 08:56

    Merhaba Kaan,
    Canım bana vekıl ogretmenlıgı sartları hakkında bılgın varsa yazar mısın? 🙂

  • Reply dilan 18 Eylül 2008 at 09:01

    burada türkçe öğ.okuyan yada edebiyat bolum okuyanlar varsa yorumlarını almak istıyorum ..formasyon alma süresi 1yıla düştü mü? bn bu yıl tercih yaparken çok zorlandım ..puanım iyiydi..ankarada bir üni de edbiyat bolum okumak istıyordum ..fakat sırf bu formasyon olaynı düşünerek eğ.fakültesinden yana kullandım şansımı..bu yıl da türkçe öğ.liğinde 85 alanlar bile ancak atanabildi..umarım doğru karar vermişimdir..doğru karar verip vermediğimi ancak mezun olunca anlayacağım sanırım

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 18 Eylül 2008 at 16:17

    Merhaba Dilan,
    Önclikle ilk adımını attığın üniversite hayatında sana basarılar dılerım.Ben Turk Dılı ve Edebıyatı son sınıfım.En azından senın formasyon alma gıbı bır durumun yok.Benım gıbı bolum de okuyanlar maalesef suan bır yıla dusurulmus olan formasyon egıtımını almak zorunda.Ayrıca formasyon alabılmek ıcın de ales dıye bır sınav zorunlulugu var.Anlıycagın sen bızlerden bır adım daha ondesın.cunku bızler formasyon derdıyle ugrasırken,sızın gıbılerse oturup guzelce kpss ye hazırlanabılırsınız.umarım yardımcı olmusumdur.Basarılar… 😆

  • Reply Kaan Fakılı 18 Eylül 2008 at 16:32

    dilan, evet formasyon 1 yıla düştü. bölümün gerçekten güzel, hayırlı uğurlu olsun. Sen yaptığın tercihin şimdi iyi mi yoksa kötü mü olduğunu boşver bölümünü birincilikle bitirmeye çalış, benim tavsiyem budur sana. 😉

    Gülşah, vekil öğretmenlik ile ücretli öğretmenlik farklı şeyler. Vekil öğretmenlik normal öğretmenlik gibi bir şey ama pek yok günümüzde. Ben senin ücretli öğretmenliği sorduğunu düşünerek şöyle izah edeyim:

    Ücretli öğretmenlik ilçe millî eğitim müdürlüklerinin görevlendirmesi ile yapılır. Yani sen gidersin ilçe millî eğitim’e ben ücretli öğretmen olmak istiyorum branşım da şu dersin ve gerekli evrakları temin edersin. Onlar da öğretmen açığı olan okullara seni atar. Girdiğin ders başına para alırsın. Şu anda 1 saat ders 5,5 YTL gibi bir şeydi yanlış bilmiyorsam. Yani haftada 30 saat dersin olsa ayda 120 saat ders yapar. 120 x 5,5 YTL = 660 YTL maaş alırsın. Seni ilçe millî eğitim’in okula neye göre atadığına gelince, genellikle KPSS puanına göre atama yapıyorlar. Ama tabiî bu belli olmuyor. İlçe millî eğitim’de tanıdığın varsa hemen atanırsın. 🙂 Atanma demeyelim de, görevlendirme diyelim. Gereken evraklar da basit zaten. Diploma fotokopisi, sabıka kaydı, kpss puanı gösteren belge falan. Zaten ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sitelerinde yazar bunlar.

    Umarım faideli olmuşumdur 🙂

  • Reply Ceren Tatar 18 Eylül 2008 at 18:42

    Merhaba Kaan. 2004 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. O günden beri formasyon almak için uğraşıyorum. Aslında özel dershanede stajım kalktı; ancak yine de bunun özel okul ya da devlet okulunda bir önemi yok. Bu yıl yapılan bir uygulamaya göre artık ömrümün sonuna kadar bu belgeyi alamayacağımı öğrendim: Lisans diploması 60’ın altında olanlar başvuramıyormuş bile! Benim ortalamam 57,8, ALES’im ise 65. Ben şimi çok sevdiğim öğretmenliği dershanede çalışmak istemediğim için bırakacak mıyım? 😥

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 18 Eylül 2008 at 18:44

    Tesekkur ederım Kaan.Evet ucretlı ogretmenlıgı sormustum.Yanı formasyon gerekmıyor oyle mı?

  • Reply Kaan Fakılı 18 Eylül 2008 at 18:45

    Merhaba Ceren, memnun oldum. Hangi üniversiteden mezunsun? Bir de bu uygulama dediğin şeyi kmden duydun sen?

  • Reply Ceren Tatar 18 Eylül 2008 at 18:49

    celal bayar’dan mezunum. Adnan Menderes’e başvurdum. oradan geri çevirdiler. Git kendi üniversitenden denklik belgesi al, dediler. ben okurken ders geçme notu 50 idi. ama bunun için şu an öyle bir denklik belgesi veremeyeceklerini söylediler. celal bayar’ın fakülte sekreteri ve sosyal bilimler enstitüsünden kayıtlarla ilgilenen bir prof.la konuştum. hepsi aynı şeyi söyleyerek geri çevirdiler beni. en az 60 olmalıymış.

  • Reply Kaan Fakılı 18 Eylül 2008 at 18:52

    Gülşah, formasyon gerekmiyor. Formasyonu olanlara öncelik tanıyorlar ama formasyonu olmayanlar da görevlendirilebiliyorlar. Misal ben 2 haftadır görevlendirme bekliyorum. Bugün yarın çıkacak diye umut ediyorum.

    Ceren, senin dediğin farklı bir şey. Yani seninki not denkliği uymadığından dolayı böyle. Normalde üniversitelerde geçme notu 60’tır. Haliyle seninki 60’dan aşağı olduğu için böyle bir sorun çıkmıştır. Sen bu belgeyi alıp alamamak için yasal bir hakkın var mı yok mu onu bir araştır istersen. Seni umutsuzluğa sevk edenlerin sözüne pek aldırma. Yani birkaç kişinin sözüne itibar edip de vazgeçme sakın.Ben de önümüzdeki günlerde imkân olursa senin için YÖK ile görüşürüm, belki sonuç elde ederiz.

  • Reply Kaan Fakılı 18 Eylül 2008 at 18:56

    Bu arada YÖK ile görüşürüm derken öyle bir üslûp kullanmışım ki, sanki çok rütbeli biriymişim gibi. 🙂 Sadece YÖK’ü arayıp böyle bir durumda nasıl hareket edilmeli gibi bilgi alacağım demek istedim. 🙂

  • Reply Ceren Tatar 18 Eylül 2008 at 19:03

    çok teşekür ederim şimdiden:) bana türkiye’deki tüm üniversitelerde artık böyle olduğunu; ama sesimi farklı platformlarda duyurmam gerektiğini söylediler. benim gibi tüm mezunları için notları 60 üzerinden hesaplamayı yök’e teklif etmişler, sonuçta ben 60 üzerinden mezun oldum. ancak yök’ten “red” kararı çıkmış. yapacak bir şey yokmuş. senden iyi bir haber bekliyorum, umarım araştırman sonucunda benim gibiler için bir çözüm yolu çıkar.

  • Reply Ceren Tatar 18 Eylül 2008 at 19:04

    ben 50 üzerinden mezun oldum diyecektim. bir önceki mesajımda yanlış yazmışım, kusura bakma

  • Reply savaş yılmaz 19 Eylül 2008 at 07:22

    kaan hocam,ben elkt elktrn mühendisiyim son yıllarda hem kendi mesleğimi yapıp hemde matematik ve geometriden özel dersler veriyorum.zaten belli bir seviyede olan matematiğimi oldukça ilerlettim ve kendimi
    matematiğe oldukça kaptırdım şimdi ise matematikten yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.lısans not ortalamam 60 ın altında.ingilizcem yeterli olmamakla beraber alesten yüksek puan alma ihtimalim oldukça yüksek.duyduğum kadarıyla ıngılızcesi iyi olmayanlar 1 yıl eğitim alıyorlar fazladan.benim durumumdaki birinin matematikten yüksek lisans yapması alesten alabileceği yüksek puan yeterlımıdır.bursada ikamet ediyorum.normal universitelere gırme sansımın yanında özel üniversitelere girme şansım ne durumda ve bunların fıyatları konusunda aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler…

  • Reply dilan 19 Eylül 2008 at 07:56

    TÜRKÇEM AĞZIMDA ANNEMİN AK SÜTÜDÜR !! gülşah ve kaan çok sağolun bni aydınlattığınız için,, ama bolum seçmek mi şehir seçmek mi doğru bunu çoğu arkadaşim inanın bilmıyor…bn istediğim bolumde okyacağim ..siznde tcrübelerinizden faydalanarak bolumun hakkını vermeye çalişacağim:D napalım blki ilerde ankarada oktman,öğ.gorevlisi filan olurum 😀

  • Reply Selim Demir 19 Eylül 2008 at 17:44

    selam kaan. ben sosyoloji bölümü mezunuyum. bu yıl da tezsiz yüksek lisans yapacam. kütahya dumlupınar üniversitesinde. ben, edebiyat bölümü mezunları hakkında bu yıl edindiğim bir kaç bilgiyi paylaşmak istiyorum. çünkü dikkat ettim de edebiyat bölmü mezunlarından baya soru geliyor. bu sene bütün üniversiteler tezsiz yüksek lisansta ortalama 78 puanı ile kapattılar.(alesin %50’si ile ortalamanın %50’si)Kısacası alesten en az 75 almak lazım. o da sınırda. birde bu seneden itibaren sınavlarda sözel ve sayısal kitapçıklarını aynı anda vermeye başladılar. süre de 160 dk. edebiyatçılar için büyük avantaj. sürenin büyük bir kısmını edebiyat bölümüne ayırarak yüksek puan alabilirler. örneğin 80 sözel sorusuna 120 dk ayırıp 80 net çıkarırlarsa matematikten de 20 tane çıkarırlarsa rahatlıkla 75 puan ve üzeri alabilirler. artık günümüzde sınava girebilmek için sınava girmeye başladık.(kpss’ye girebilmek için alese girmek gibi)şimdiden herkese kolay geslsin. 🙂

  • Reply Selim Demir 19 Eylül 2008 at 17:48

    orda sözele 80 net yzmışım. ama 75 de olur. ama ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. süre nede olsa bol. herkese kolay gelsin……
    🙂 🙂 🙂 😀 😀

  • Reply volkan ahmet 20 Eylül 2008 at 11:15

    mrb ben bişey öğrenmek istiyorum.kimya mühendisliğinden bu sene mezun oldum.gazi yada ank üniversitesinde tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum.öncelikle yarı dönemde yükseklisansa alıyorlar mı?alesten 64 aldım.bir de bu tezsiz lisans için mülakat oluyormu ayrıca üds ye girmeliyim cvp verirseniz çok teşekkür ederim.

  • Reply Kaan Fakılı 20 Eylül 2008 at 23:16

    Selim, Türk Dili ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans (Ortaöğretim Alan Öğretmenliği) alan üniversiteler dediğin gibi bu sene ortalama 79 ile kapattı.

    ALES’in bu hâle gelmesi bir yandan iyi bir yandan kötü oldu. Eskiden sözelden girenler zaman ile yarışıyordu şimdi matematikte yarışıyorlar. Yani herkes zamanı yetiştiriyor, sözeli yapıyor. Ancak matematikten fazla yapan kazanıyor. Benim Kasım ALES’ten hedefim 90 üzeri. 🙂 Tabiî çalışmalara başlayacağım en kısa zamanda.

    Volkan, yarım dönemde bazı üniversiteler açıyor bazıları açmıyor. Formasyon 1 seneye düştüğü için artık açmazlar gibime geliyor. Yani sene başında alırlar öğrenci sene sonunda mezun ederler. Ancak yine de emin değilim. Açabilirler de. ALES’in bence yetersiz. Sen de ne yap ne et ALES’ten yüksek bir şeyler almaya bak. Ne kadar yüksek alırsan o kadar iyi. Bazı üniversiteler tezsiz yüksek lisans için mülakat yapıyorlar, bazıları yapmıyor. Gazi yapmıyor, Ankara Üniversitesi yapıyor. ÜDS alanöğretmenliği için gerekli bir şey değil. ALES ve akademik mezuniyet notu çok önemli. Ama bence ÜDS’ye de gir elinde İngilizce notun olsun. Yarın bir gün yurtdışı imkânın olur, tezli yüksek lisans yapmak istersin falan elinde bulunsun not. Yani 25-30 alman önemli değil.

  • Reply mehmet bilen 21 Eylül 2008 at 15:32

    merhaba arkadaşlar..ben edebiyat 4. sınıf öğrencisiyim ve ben de formasyon alma derdine düştüm..özellikle bursa uludağ’dan formasyon almak istiyorum içinizde uludağ’ın kaç puandan kapattığını bilen var mı??şimdiden çok teşekkür ederim..

  • Reply mehmet açıkgöz 21 Eylül 2008 at 20:34

    Merhaba Gülşah, soruna cok gec cevap verdiğim için kusura bakma.Sayısal bölümün sözele etkisi 0.3 yani seksen soru 24 puan ediyor.Sayısalda çözülebilecek kolay sorular var önemli olan çözülebilecek soruları iyi tesbit etmek.. Başarılar…

  • Reply mehmet açıkgöz 21 Eylül 2008 at 20:38

    Kaancığım bu site için teşekkürler.Bilgi paylaşımı açısından çok güzel olmuş….

  • Reply gulay dirik 21 Eylül 2008 at 21:54

    iyi geceler.baskent unıversıtesı yarı donemde formasyon acıyor mu ?bılen var mı?

  • Reply dilan 22 Eylül 2008 at 07:12

    selamlar!!bn kpss 21 eylül sabah oturumuna katıldım..toplamda 75+75 soru_ genel yetenekten 5,genel kültürden de en fazla 10_15 yanlış arası beklıyorum..puanımı birkaç yerde hesapladım 90-93 arası bir puan alacağımı tahmin ediyorum.bu yıl üniversiteye başlayacağım ,,90 puanla atanma ihtimalim var mı??mesela bn lise mezunu biri olarak devlet dairelerinin hangi kısımlarında çalişabilirim! ankara gibi bir şehire atanabilmem için 97_98 puan mı alam gerekli_bu konuda hiç bilgim yok,,ya da tercih hakkı kazanırsam doğu illeri mi olur ? ya da şöyle sorayım balıkesirde hem memur olmam hem de okuluma devam etmem mümkün mü? bu arada 2.öğretimim_bir de memur olduğumuzda 1 yıl okulumu dondurup zorunlu görev yapmam mı gerekiyyor? bunlar sadece çevremden duyduklarım!! bu konuda bilgisi olanlar açıklayabilirler mi lütfen..şimdiden teşekkrler

  • Reply ahsen ayaz 22 Eylül 2008 at 07:20

    hayırlı sabahlar kaan bey ya ben bu sene tarih son sınıftayım ve tezsız yuksek lisansımı izmirde yapmak istiyorum acaba fiyat puan hakkında bilginiz var mı? zaten ne yapacağımı şaşrdım bi dersnede işi öğrenmek için stajyerliğe başladım ama bakalım inş 😐 😐

  • Reply volkan ahmet 23 Eylül 2008 at 10:33

    çok tşk ederim cbınız için.dün gazi üniversitesinin enstitüsüne gittim ve fen bilimleri bölümünün öğrenci işleriyle görüştüm.kimya mühendisliği tezsiz yüksek lisansı için 2 bölüm açmışlar.ales için taban puan 60 not ortalaması 2.üds ve kpds için de sadece sınava girmek yeterli bi puan talebi yok.yarı dönemde başlayabiliyorsun.araliktan itibaren takip etmek gerekiyormuş.

  • Reply volkan ahmet 23 Eylül 2008 at 10:34

    ben iş açısından yüksek lisans yapmak istiyorum.dil okuluna yazıldım hem ingilizce hem de yüksek lisansımın olmasını istiyorum.kendi alanım dışında yani kimya mühendisliği dışında hangi alanda tezsiz yüksek lisans yapabilirim???

  • Reply volkan ahmet 23 Eylül 2008 at 10:43

    arkadaşlar gazi 2.dönem de formasyon veriyor harç ücreti bir dönemlik 765 ytl.formasyın 2 döneme düşürüldü.

  • Reply Kaan Fakılı 23 Eylül 2008 at 10:49

    Mehmet Açıkgöz, yorumlarınız ile katkıda bulunduğunuz için ben teşekkür ederim.

    Gülay Dirik, benim bildiğim Başkent Üniversitesi dönem ortasında formasyon açmıyor. Ama burası Türkiye, nerede ne olacağı belli olmaz. 🙂

    Dilan, bence gayet güzel bir puan almışsın. Muhtemelen atanırsın. Hangi kısımlarında çalışacağını tercih sırasında öğrenirsin. Sıradan devlet memuru olacaksın. Yani ağır bir iş değil. Bence gayet güzel. Üniversiteyi bitirdiğin zaman da kurumlar arası geçiş yaparsın, üniversiteli kadrosuna geçersin. Rahat edersin. Balıkesir’e puanın yeterse hem çalışıp hem okuyabilirsin. Hattâ belki üniversitede memur kadrosu bile varsa orada da çalışabilirsin. Hadi diyelim ki ikisini yürütemeyeceksin, o zaman okulu dondur bir sene çalışmaya devam et derim. Çünkü memurlukta asaletinin tasdik olması için sanırım 6 ay beklemen lazım. Misal doğuda bir ilde göreve başladın 6 ay içerisinde dönemiyorsun galiba. Asaletin tasdik olununca okulu bahane edip dönebilirsin. Ama şimdi sana önerim bu konular çok ciddî konular, iyice bir araştırma yap. Yani internette olacak iş değil. Gidip yüzyüze görüş birileriyle. Hakkında hayırlı olur inşallah.

    Ahsen Ayaz, İzmir konusunda hiçbir fikrim yok. Belki burada İzmirli bir arkadaş varsa size yardımcı olacaktır, bekleyelim bakalım.

    Volkan, onu memurlar.net’ten falan öğrenebilirsin. Ama yüksek lisans yapman güzel bir şey. Bizim meslekten bir sürü kişi işsiz. Bir iş başvurusuna belki 500 edebiyatçı gider. İşte seni o 500 kişiden ayırt edecek bir şeyler olmalı ki işe girebilesin. Yabancı dil ve yüksek lisans bence önemli bir şey bu anlamda.

  • Reply dilan 23 Eylül 2008 at 12:55

    kaan teşekkürler bilgiler için…sorular nete verildi baktım ancak 85_90 arası bir puan alabiliyorum ..lise mezunlarının bu puanla atanmasına imkan yok diye duydum ama puanım bi gelsin de araştırmaya başlayacağım

  • Reply pınar coşkun 23 Eylül 2008 at 21:56

    İyi geceler arkadaşlar.. Ben Marmara Edebiyat mezunuyum. Şubat 2008’de(Ara dönem açtığı zaman) Konya Selçuk Üniversitesi’ne başvurdum. Üç dönemde formasyonu veriyorlar.Ücreti ise iki milyar!! İlk kayıt yaptırdığımda 484 Ytl ödedim.Her dönem başı 134+125 yatırıyorsun yani 259 ytl.Başladığım günden beri de her ay okul bitene kadar 125 ytl ödemek zorundayım.Bu yıl ise iki dönemde verildiğini öğrendim ve çok üzüldüm.Konya’yı bu yıl kazanan arkadaşlar varsa eğer harç parasını merak ediyorum. Resmi gazetede yayınlanacaktı ama bir haber yok. Duyuruda sadece 134ytl katkı parasından bahsetmişler yani bu yıl harç parası var mı yok mu onu merak ediyorum.
    Üniversitelerin kendi öğrencilerine öncelik verdiği görüşüne de kesinlikle katılmıyorum. Biz Marmaralı arkadaşlar notlarımız iyi olduğu halde kendi üniversitemizden alamadık. Yaptıkları mülakata girenler vardır mutlaka!! Kaç puan aldık onu bile öğrenemedik… Sanırım güçlü bir torpil eksiğimiz vardı!!
    Ben Konya’dan memnunum arkadaşlar. Diğer üniversiteler gibi ders ve ödev konusunda çok zorlamalar olmadı. Devam konusunda da hocalarımız gerçekten çok anlayışlı davrandı. Tabii geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl daha sıkı davranmak zorunda kaldılar çünkü suistimaller çok fazla olmuş.. Ben tüm arkadaşlara başarılar diliyorum yalnız çıkmaz bir yolda olduğumuzu da düşünmeden edemiyorum 😥

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 25 Eylül 2008 at 21:34

    Kaan merhaba,ales basvuruları ınternet aracılıgıyla yapılıyor dıye duydum.ben ılk defa basvuracagım.nasıl yapacagım bılmıyorum.ılk defa basvuranların basvuruları daha farklı sekılde oluyormus.bana acılen cevap yazar mısın?yarın halletmem gerekıyor mutlaka.senden haber beklıyorum.

  • Reply Kaan Fakılı 25 Eylül 2008 at 21:50

    Merhaba Gülşah, bak yapman gerekeni şu sayfadaki dokumanda bulabilirsin.

    http://www.osym.gov.tr/BelgeGo.....1419F24C84

    Ancak kısaca izah edeyim ben de:

    Yukarıda randevu almaktan falan bahsediyor ama sen benim tavsiyeme kulak vermek istersen şöyle yap.

    http://www.osym.gov.tr/BelgeGo.....D3F016E184

    Yukarıda adresini verdiğim sayfada aday bilgi formu var. Onu indirip doldur. Sonra yine verdiğim adreste kılavuz var, o kılavuzdan hangi bankaya para yatırılacaksa öğren. O bankaya para yatır ve dekont ile birlikte aday bilgi formunu al yanına ÖSYM başvuru merkezlerine git. Orada hallederler. Kapiş. 🙂

  • Reply seda saygı 27 Eylül 2008 at 07:38

    Merhaba,ben sosyoloji bölümü son sınıftayım ve tezsiz yüksek lisans yapmam şart.ama mülakat var diyolar gazi de de mülakat var mı ben orda yapmak istiyorum eğer mülakat varsa kendi öğrencilerini almaları çok yüksek bi olasılık olmalı.Bunu öğrenmek istiyorum bir de biz sosyologların atanması biraz zor ve öğretmen olmak için kpss deçok yüksek bi puan almam gerekiyo.benim ünvanım sosyolog olcak evet ama peki ben ne iş yapıcam.herkes sosyoloji boş deyip duruyo ve moralimi sıfır ediyolar.iş kaygısıda aldı zaten ne yapcağımı bilmiyorum.sanırım şimdilik ilk yapcağım yüksek lisans için mücadele vermek.sizce?

  • Reply seda saygı 27 Eylül 2008 at 08:08

    merhaba, birde alesten kaç puan almalıyım?bu her üniversiteye göre değişiyo mu ve her üniversitede mülakat var mı?

  • Reply Kaan Fakılı 27 Eylül 2008 at 13:34

    Merhaba Seda,

    Tezsiz yüksek lisanstan kastın sanırım Ortaöğretim Alan öğretmenliği Eğitimi. Yani formasyon. Gazi Üniversitesi’nde formasyon için mülakat yok. Ales ve akademik mezuniyet notunun ortalaması ile alıyorlar. Torpil olayı yok yani.

    Valla KPSS ile kaç kişi alacaklarına ve geçen sene en sonuncuyu kaç puan ile aldıklarına bak. Ve eğer gerçekten inanıyorsan bu puanı alamamak gibi bir sıkıntıya düşme. İnsan gerçekten istediği bir şeyi yapabiliyor. Buna inan lütfen. Ya da yolumu dershanede çizeceğim ben dersen derhanelerde çalışmanın yollarını ara. Yok eğer maddî durumum iyi, biraz daha okumak benim için sorun değil dersen, tezli yüksek lisans yap. Yani her zaman söylediğim gibi senin mesleğinle ilgili diğer mezunlardan biraz fazlan olsun. Tercih sebebi ol.

    ALES’ten alabildiğince yüksek al. Geçen sene edebiyat için 70 üzeri almak yetiyorken şimdi 80 üzeri almak şart. Mülakat üniversiteye göre değişiyor. Ama genelde mülakat olmuyor.

  • Reply seda saygı 28 Eylül 2008 at 12:30

    Çok teşekkür ederim Kaan hocam.yapacaklarım şimdi daha çok belirginleşti.bu site içinde ayrıca teşekkür ederim gerçekten ciddiye alıyosunuz.

  • Reply sema özkan 28 Eylül 2008 at 15:38

    herkese merhaba.ben selçuk üniversitesi türk dili ve edebiyatı son sınıf öğrencisiyim.selçuk üniversitesi geçen yıl 2.dönem de yani şubat ayında da tezsiz yüksek lisans için öğrenci aldı.bu sene ise 78 puanla kapattı.geçen şubat ayında 69 akadar düşmüştü bu dönem 10 puan birden yükseldi yani.yorumları okudum çok faydalı bilgiler var kaana ve tüm arkadaşlara teşekkürler.benim sorum gazi üniversitesinin bu dönemki puanını bilen var mı?okulumla ilgili bilgi edindikçe paylaşirım.herkese iyi günler 🙂

  • Reply dilan 29 Eylül 2008 at 09:30

    okutman olmanın şartları nelerdir _ve bn tam olarak tezsiz yüksek lisansın nerelerde kullanılacağını bilmıyorum .ilerde oklda kalmak için tezsiz yüksek lisans yapma şartı mı aranıyor _

  • Reply gÜL Rana 01 Ekim 2008 at 12:36

    formasyonun ders programları hakkında bilgisi olan var mı?staj olayı nasıl oluyor ve ders saatleri bir iişte çalışmaya uygun mu?bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum 🙂

  • Reply tuğba bingöl 01 Ekim 2008 at 21:20

    merhaba ben edebiyatdördüncü sınıf öğrencisiyim.sitenizi çok beğendim,çok faydalandım.hakkınızı helal edin iyi akşamlar 🙂 🙂

  • Reply seda saygı 02 Ekim 2008 at 07:32

    merhaba kaan ben seda pazartesi ales için başvuruda bulunucam.yıl içersinde 2 tane ales sınavı yapılıyormuş.acaba hangi puanı baz alıcaklar.ve önlisans düzeyindeki kpss her sene yapılıyo mu yoksa oda 2 yılda bir mi yapılacak bi arkadaşımdan öyle duydum ve çok tedirgin oldum.herkese iyi bayramlar.

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 02 Ekim 2008 at 10:00

    Merhaba Seda,Kaan bu aralar meşgul ben cevap vereyim sana.Ales’te hangı puanın yuksekse o baza alınıyor canım.Önlisans duzeyındekı kpss ye gelınce,duydukların doğru.Bu sene yapıldı,sanırım seneye yapılmayacak.İyi bayramlar… 🙂

  • Reply Kaan Fakılı 02 Ekim 2008 at 10:12

    Sema, Selçuk Üniversitesi’ni de, Gazi Üniversitesi’ni de bu sene yakından takip ettim. Gazi, ALES ve akademik mezuniyet notunun ortalaması ile aldı biliyorsun. Bu sene 79 ile falan kapattı. Küsüratlı puanlarda bile onlarca kişi aldı.

    Dilan, okutman olmak için farklı farklı kriterler var. Lisansta derslere gireceksen 2 sene tecrübe şartı aranıyor bildiğim kadarıyla. Ya da tezli yüksek lisansı tamamlamış olma şartı. Yani genelde okutmanlık ilanları üniversitelere özel çıkıyor. Şartlar üniversitelere göre değişiyor. O nedenle üniversite sayfalarını takip etmeni tavsiye ederim ya da YÖK’ün sayfasını. Okulda kalmak için İngilizcen çok iyi olsun gerisi pek de mühim değil.

    Gül Rana, formasyon dersleri üniversitesine göre değişiyor. Ama genelde 5 gün falan oluyor. Ancak akşamları oluyor sanırım dersler. Bu sebeple çalışabilirsin bir yerlerde, ben izin verdim. 🙂

    Tuğba, beğenin için teşekkür ederim değerli meslektaşım.

    Seda, senin sorunu zaten Gülşahcığım cevaplamış. O söyledikten sonra akan sular durur. Teşekkür ederim kendisine.

  • Reply gÜL Rana 02 Ekim 2008 at 11:23

    🙂 sen izin verdiysen sorun yok abi 🙂

  • Reply ayşe gizem polat 07 Ekim 2008 at 18:26

    biyoloji bölümü mezunuyum..bahar döneminde formasyon almak için başvurmak istiyoruma ama çoğu üniversite ocak döneminde formasyon için başvuru kabul etmiyor.ankara daki üniversitelerden hangileri bahar döneminde formasyon için öğrenci kabul ediyor öğrenebilir miyim lütfen?

  • Reply yüksel saka 08 Ekim 2008 at 12:08

    meraba… ankarada matemetik te tezsiz yüksek lisans yapmak için ne kadar puan gerekio onu soracaktım

  • Reply güldan kaleli 08 Ekim 2008 at 13:52

    Herkese merhabalar. Ne kadar guzel bir site olmus burasi boyle. Dusunen,yapan ve yorumlariyla zenginlestiren herkesin eline saglik.

    Herkesin sorusu olur da benim olmaz mi hic 😀 Arkadaslar ben ilkogretim matematik ogretmenligi son sinifa okuyorum ve akademik kariyer yapmak istiyorum. Not ortalamam 2,5’un ustunde,ALES’ten korkum yok 😛 Sadece dil sinavi icin calismam gerekiyo fakat ayni zamanda bir de KPSS derdim var. Ilk etapta herhangi bir universitede yuksek lisans yapmak istiyorum ancak bir suru yer arastirmama ragmen bu konuda pek birsey anlayamadim. Soruma gelince, acaba ben hangi bolumun hangi dalinda yuksek lisans yapmaliyim? Tum universiteleri ayni anda takip mi etmeliyim? Seneye yazin universiye universite dolasmali miyim? Birden fazla universiteye yuksek lisans icin basvurabilir miyim? Bu konuda beni aydinlatabilecek bir arkadas varsa, hemen KPDS calismaya baslayacagim 😀 Saygilar,sevgiler, simdiden tesekkurler…

  • Reply Rıfat KOCABAŞ 08 Ekim 2008 at 20:31

    marmara beden egıtımı spor yuksek okulu antrenorluk mezunuyum ve formasyon almak ıstıyorum subaylıga basvurmak ıcın..
    besyo mezunlarına formasyon veren okullar hakkında bılgınız varmı ?yardımcı olursanız sevınırım…

  • Reply Kaan Fakılı 08 Ekim 2008 at 21:13

    ayşe gizem polat, yukarıda arkadaşların ve benim yazdığım yorumlara kabaca bir göz atarsan soruna uygun cevap bulabilirsin.

    Yüksel, muhtemelen 80 üzeri almak gerekiyor.

  • Reply yüksel saka 09 Ekim 2008 at 10:13

    bide şey vardı mesala gecen sene 100 civarında lise matematik ögretmeni bu sene 600 civarında.. ne kadar lise matematik ögretmeni açigi oldugunu bilen varmi

  • Reply Kaan Fakılı 09 Ekim 2008 at 14:38

    Yüksel, o açığı kimse bilemez maalesef. Açık çok fazla ancak Millî Eğitim’in talep ettiği öğretmen sayısı ona göre oldukça az.

  • Reply gÜL Rana 09 Ekim 2008 at 17:47

    Trakya üniversitesinde formasyon alan var mı?şimdi 1 yıla dşürüldü ya haftada kaç gün ders var acaba bi de alesten kaç almak gerekiyo?bu arada kasında alese gireceklere (ben dahil) şimdiden başarılar:)

  • Reply Nihal Kırmaz 10 Ekim 2008 at 01:27

    arkadaşlar herkese merhaba. ben, eskişehir osmangazi üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ve bu dönem ales’e gireceğim. bu dönem sınava girecek herkese tüm içtenliğimle başarılar diliyorum. inşaalah herkes istediğini elde eder.

  • Reply Nihal Kırmaz 10 Ekim 2008 at 01:48

    merhaba kaan ben ales için netten başvuru yapacağım; ancak şifremi bilmiyorum.osym sayfasında “şifrenizi başvuru merkezlerine giderek alabilirsiniz” diyor. ben şimdi ankaradayım burayı da bilmediğim için nerden alacağımı bilmiyorum.bana bir adres söyler misiniz? çok teşekkür ederim 😳

  • Reply Kaan Fakılı 10 Ekim 2008 at 11:40

    Gül Rana, ben de ALES’e gireceğim, teşekkürler. Herkese şimdiden başarılar.

    Nihal, eskiden internetten şifre talebi yapılıyordu. Şimdi baktım kaldırmışlar. Ben şifremi hatırladım. Hatırlamasaydım ben de gitmek durumunda kalacaktım. Güvenpark’ı biliyor musun ?

  • Reply Nihal Kırmaz 10 Ekim 2008 at 13:26

    şifreyi hallettim şimdi sıra adres değişikliğine geldi. 😉

  • Reply Nevra Yeni 11 Ekim 2008 at 16:07

    mrb arkadaşlar. kaan okuduklarımdan yola çıkarak sen bu sitenin en kıdemlisisin galiba bilgilerine güveniyorum. senden ricam ara dönemde yani şubat ayında formasyon alımları nsaıl? edebiyar mezunuyum ve hangi üniversiteler veriyor? kaç puanla girebilmem mümkün. bu sene bu ales edebiyatçıları mahfetti Atatürk üniversitesi mezunuyum sadece bizim üniversiteye 961 kişi başvurdu. bu konuda senin ve diğer arkadaşlarımın bilgilerini bekliyorum. şimdiden teşekkürler….

  • Reply Kaan Fakılı 11 Ekim 2008 at 16:13

    Merhaba Neva,

    Kıdemliden ziyade, sitenin sahibiyim. Ondan olsa gerek. 🙂

    Valla açıkçası ben böyle bir araştırma yapmayı düşünüyorum. Yani hangi üniversite geçen sene en son kaç puanla almış. Ancak sen de tahmin edersin ki dönem ortası ile dönem başı alım puanları fark ediyor. Birkaç puan bile fark edebiliyor. İşte bu nedenle ben kimseyi yanıltmak istemiyorum. Bir de şimdi bu sene formasyonun 1 seneye düşmesinin ilk senesi olduğu için dönem ortasında formasyonun açılıp açılmayacağı konusunda şüphelerim var.

  • Reply Nevra Yeni 12 Ekim 2008 at 08:54

    açılmasını umuyorum hatta bazı duyumlarım var
    ancak doğruluğundan emin değilim. malatya,elazığ,konya,tokat açıyor diye biliyorum. ama açıkta kalan çok insan var. yerleşebili miyim bilmiyorum. umarım başkent üniversitesi gibi bazı özel üniversiteler ara dönemde açar. yoksa artık umudumu kaybedeceğim. ilgilendiğin için çok teşekkür ederim…….

  • Reply Nihal Kırmaz 12 Ekim 2008 at 21:45

    merhaba kaan! ben geçen sene ales’e girmiştim. o zaman eskişehir’de yaşıyordum;fakat bu sene ankara’da ikamet ediyorum ve sınava ankara’da gireceğim.Bunun için adres değişikliği dilekçesi vermem gerekiyor mu? yoksa internetten yaptığım başvuruda bilgilerimi güncellemem yeterli mi? teşekkür ederim

  • Reply Kaan Fakılı 12 Ekim 2008 at 23:08

    Nevra, açılması muhtemel zaten. Başkent dönem ortasında açmıyor bildiğim kadarıyla. Sadece sene başında açıyor. Ben de takipteyim zaten 😉

    Nihal,
    Şimdi ben ÖSYM’nin sınav paneline girdim, orada önce gireceğin sınavı seçip oradan iletişim bilgilerini seçiyorsun, düzenliyorsun. Sanırım o yeterli oluyordur.

  • Reply mehmet karaca 13 Ekim 2008 at 15:39

    kaan bey benim sorum gazi ve ya selçuk üni. dönem arasında (sömestir) formasyon için kayıt yapılıyor mu?

  • Reply Kaan Fakılı 13 Ekim 2008 at 15:40

    Mehmet Bey, lütfen yorumları bir gözden geçirin.

  • Reply seda saygı 13 Ekim 2008 at 18:50

    merhaba,kaan hocam tezsiz yüksek lisans yani formasyon,2. dönem açılacakmış diye bişler duydum yani biz diplomamızı almadan ve 16 kasımdaki sınavı geçerli puanla kazandıktan sonra 2. dönem formasyon eğitimimizi alabiliyormuyuz.her kafadan bi ses çıkıyo arkadaşlarımın her biri bişe sölüyo ve kpss de eğitim bilimlerini mi çözücez?inanın benim gibi bu konuyu bilmeyen arkadaşlar çok.yardımcı olursanız sevinirim.yazılanları her gün okuyorum ve yeterince öğreniyorum sizlerden teşekkürler ve tüm ales adaylarına sınavda başarılar

  • Reply Kaan Fakılı 13 Ekim 2008 at 18:55

    Merhaba Sedacığım, sen millete bakma. İnternette ufak araştırmalar ile en doğru sonuçları elde edebilirsin.

    Birçok arkadaş yorumları okumadan direkt sizin gibi 2. dönem açılıp açılmayacağını soruyor. Yorumları bir okusanız o konu üzerinde ne kadar konuştuğumuzu fark edersiniz. Ancan şu var ki siz mezuniyet diplomanızı elinize almadan hiçbir şekilde, sadece formasyon değil herhangi bir yüksek lisansa kaydınızı yaptıramazsınız. Yani siz yaz dönemini bekleyeceksiniz. KPSS’de de, cumartesi sabahki oturumlara yani genel kültür ve genel yetenek oturumlarına, öğleden sonra da eğitim bilimleri oturumuna gireceksiniz. Eğitim bilimlerinden aldığınız puan yani KPSS10 puanınız sizin atanıp atanmayacağınızı belirleyecektir.

  • Reply meral dursun 14 Ekim 2008 at 06:01

    Merhabalar Kaan Bey,Marmara üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 2.sınıf öğrencisiyim formasyon için ales sınavının yüzde kaçı ve başarı ortalamasının yüzde kaçı etkili olduğunu tam olarak bilmiyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim cevabınızı bekliyorum ve kolaylıklar diliyorum şimdiden teşekkürler hoşçakalın

  • Reply Kaan Fakılı 14 Ekim 2008 at 07:21

    Merhaba Meral,

    Üniversitelerin alım kriterleri birbirinden farklı. Kimisi mülakat yapıyor, kimisi ALES ile akademik mezuniyet notunun ortalamasını alıyor, kimisi de sadece ALES ile alıyor. Üniversitesine göre değişiyor yani. Ancak şunu da söyleyim, kriterler ne olursa olsun ALES en az % 50 etkiliyor giriş puanını. Özellikle sormak istediğin bir üniversite var mı?

  • Reply seda saygı 14 Ekim 2008 at 07:44

    ya çok teşekkür ederim ya.şimdi daha iyi anladım.şimdiye kadar işsizlik kaygısı yoktu son sınıfa geçince çok sıkıştırdı o yüzden bocaladım. yardımlarınız için teşekkür ederim çok sağolun.

  • Reply Nevra Yeni 14 Ekim 2008 at 07:44

    teşekkür ederim kaan eğer bu konuda bir şey öğrenirsen lütfen haberdar et. tekrardan teşekkür ederim……

  • Reply meral dursun 14 Ekim 2008 at 11:07

    cevabınıza teşekkür ederim ben marmara üniversitsine gidiyorum ve ordan almak istiyorum bizim üniversite hakkında herhangi bir bilgiye sahip misiniz bu konuyla ilgili.şimdiden teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum hoşçakalın

  • Reply ebru dinçer 14 Ekim 2008 at 20:56

    Bu sene alesde yaşanan kaos’dan sonra bir çok kişi açıkta kaldı tabii bende onlardan biriyim.Tek umudum ara dönemde bazı üniversitelerin formasyon eğitimini açmalar,ancak ara dönemde hep daha düşük bir puanla aldıkları söyleniyor bir de daha çok sözel yapmak için arkadaşların tavsiyelerin bekliyorum..teşekkürler şimdiden

  • Reply ilham balcı 14 Ekim 2008 at 23:14

    herkese iyi geceler,
    ben hacettepe üniv. türk dili mezunuyum. kasımda alese gireceğim. bu sınava girecek olan arkadaşlara da hakettiklerinin karşılığını almaları dileğimle.
    sorulan soruları ve cevapları okudum ve bir çok konuda da aydınlandım. emeği geçen herkese binlerce teşekkürler. şu ales herkesi olduğu gibi beni de derin düşüncelere sardı. şu saatte ayakta olmamın tek sebebidir.
    benim de sorum var tabi ki: diyelim ki alesten iyi bir puan aldım ve istediğim üniv. olan Gaziye başvurdum. ve inş. kabül edildim. peki formasyona bu dönem başlarsak seneye ocakta mı bitecek? 1 sene sürüyor ya?hazirandaki kpssye girip de iyi bir puan aldığımızda ağustos ya da kasım atamasına yetişemiyor muyuz? ayrıca kpssye eğitim bilimlerinden gireceğiz peki aynı zamanda cumartesi sabah oturumu da olacak mı yoksa geçen hazirandaki gk ve gy puanlarımız mı baz alınacak merak ediyorum. eğer 2009 haziranda eğitim bilimlerinden kpssye girersek ve cumartesi sabah oturumunda gk ve gy sorularını cevaplasak bile düz memurluktan atama yapılmıyor mu? sadece kpss10 puan türünden mi atama oluyor. umarım sorularımla kafanızı karıştırmamışımdır. anlatmak istediğimi güzelce anlatabilmişimdir. herkese saygılar arkadaşlar, hoşçakalın.. 😉

  • Reply gülden gün 15 Ekim 2008 at 15:11

    merhaba,ben ege üniversitesi matemetik bölümünden bu yıl mezun oldum.şu anda dokuz eylül ünivesitesinden pedagojik formasyonumu alıyorum. 2.dönemde ege üniversitesinde tezli yüksek lisasa başlamak istiyorum ama ikisinin aynı anda yapılamadığı hakkında söylentiler var.araştırdım biraz farklı üniversitelerde yapılabileceğini okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum.bu konuyla ilgili bir yasa var mı?kesinlikle yapamaz mıyım?yaparsam birinden kaydım silinir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim..ne kadar araştırdıysam net bişeye ulaşamadım…teşekkürler şimdiden…

  • Reply esra çakıcı 17 Ekim 2008 at 10:44

    merhaba ben sakarya üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümü öğrencisiyim.tezsiz için okulların taban puanlarını yani kaçla kapattıklarını bulamıyorum.Bunlardan nasıl haberdar olacağız?Ayrıca alese girdim sözel puanım 77 geldi,diploma ortalamam 3.40civarında gelirse istanbul’da bi devlet üniversitesinde tezsize puanım yeter mi?şimdiden teşekkür ederim…

  • Reply esra çakıcı 17 Ekim 2008 at 10:45

    bu arada son sınıftayım

  • Reply gülden gün 17 Ekim 2008 at 12:48

    arkadaşlar ben bu yıl başvurdum tezsiz yüksek lisans için 3 üniversiteye..ege,dokuz eylül,celal bayar olmak üzere..ben matematik olduğum için onun hakkında bilgi verebilirim.ilk önce ege mülakat yapıo ama mülakatta kendi öğrencilerini almıyo..alesin yüksek olması çok önemli..ege alesin yüzde ellisi diploma notunun yüzde otuzu mülakatında yüzde yirmisi..mülakatta formalite bişey tamamen bi haksızlık hatta saçmalık…yani kimine lisans ile ilgili ağır teorik sorular sordular kimine de yoğurt nasıl mayalanır,ilköğretim kaç yıldır, 7. cumhurbaşkanı kimdir şeklinde..şaka gibi anlıyacağınız:)şahsen kendi üniversitem olmasına rağmen ege ye bu konuda çok sinir oldum…bu arada ege 70 kişi aldı taban puan 83-84 diye tahmin ediyorum ama emin değilim..açıklamadılar çünkü..ordada bi saçmalık var zaten.dokuz eylül ise 15 kişi aldı ales yüzde elli diploma notu yüzde elli..ve 83 puanla kapattı.celal bayar ise yüzde 65 ales,yüzde 35 diploma notu şeklinde 60 kişi aldı ve 81 ile kapattı..ne yazıkki matematikler çok yüksek.yani hangi branş olursanız olun alese çok önem verin.sınırlarınızı zorlayın..bide taban puanlar başvuru zamanlarında enstütü sayfalarında yazıyor.yani başvurduktan sonra üniversitelerin sitelerinde açıklanıyor hepsi.ama şimdi başvurulardan zaman geçtiği için kaldırmışlardır belki.ama enstütü sayfalarını bi karıştırın derim..hepinize kolay gelsin.ama ales çok önemli arkadaşlar.yüksek notlar almak insanı ortalaması düşükte olsa kurtarıyor…

  • Reply gülden gün 17 Ekim 2008 at 14:01

    arkadaşlar celal bayar tarihten 50 kişi almış taban puan 70 ayrıca asillerden kayıt olmayan 19 kişi var yani bu puan daha aşağılara inmiş olabilir yedek kayıtlarında.edebiyattanda 50 kişi almış taban puan 76 asillerden kayıt olmayan da 30 kişi..çoğunlukla herkes birden fazla üniversiteye başvurduğu için yedek kayıtlardada çok alım olabiliyor.

  • Reply nilgun çağlı 18 Ekim 2008 at 11:50

    selam arkadaşlar bu siteyi bulduğuma çok sevindim ben türk dili edebiyat mezunuyum diploma notum 2.60 alesten kaç almam lazım kaan bey

  • Reply Kaan Fakılı 20 Ekim 2008 at 15:41

    Geç cevap verdiğim için özür dilerim arkadaşlar. Bir süreliğine Ankara’da değilim. O yüzden gecikmeli cevap veriyorum.

    Seda,maalesef işsizlik ülkemizin genel bir sorunu. Sadece edebiyat bölümü mezunları değil, 4. sınıfa gelen herkes bu kaygıyı taşıyor.

    Meral, Marmara Üniversitesi hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim maalesef. En sağlıklısı üniversitenin öğrenci işlerini ya da Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nü aramanız olacaktır.

    Ebru,evet maalesef aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Çoğu kişinin 65’i geçemediği 2007 Sonbahar ALES’ten 74 aldım. Bahar döneminde ise herkes 80’i geçtiği için ben yine açıkta kaldım. Sözelden daha fazla net yapmak için daha fazla deneme çözmek gerekiyor. Bol bol çıkmış soru çözersen senin yararına olacaktır. Bir de mantık sorularını bol bol çözmeye çalış. Çünkü onun katsayısı biraz daha fazla. Ayrıca bir öneri daha, ALES’te artık Sayısal ve Sözel kitapçığı olmak üzere iki kitapçık değil de tek kitapçık veriliyor. Haliyle sözelciler için zamandan ziyade matematik çözmek daha önemli bir hal almaya başladı. Benden söylemesi.

  • Reply Kaan Fakılı 20 Ekim 2008 at 15:55

    İlham, öncelikle ALES’te sana da başarılar. Bu sene ikinci dönem formasyona başlarsan eğer ancak 2010’daki atamalara yetişirsin. Yani 2. dönem başlamak ile seneye dönem başında başlamak arasında pek bir fark yok. Tek fark dönem ortasında formasyon alım puanları biraz daha düşük oluyor.

    Düz memur olarak atanmak için genel kültür ve genel yetenek sınavlarından başarılı olmanız gerekiyor. Yani KPSS3 puanına göre atamanız yapılıyor. Öğretmen olarak atanmak için de genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavlarından başarılı olmak gerekiyor. Yani KPSS10 puanına göre atama yapılıyor. Siz ister düz memurluk için isterseniz de öğretmenlik için başvurun cumartesi sabahki genel kültür ve genel yetenek oturumuna mutlaka girmelisiniz.

    Gülden, çaktırmadan yapabilirsiniz. 🙂 YÖK’e yakalanmadığınız sürece sorun olmaz. Erkeklerin yakalanma riski daha fazla. Çünkü askerlik tecilinde okul askeriyeye öğrenci belgesi gönderiyor. Haliyle iki üniversite de gönderdiği için bu durum ortaya çıkabiliyor. Şayet yakalanır iseniz ikisinden birisini seçmenizi istiyorlar. Ayrıca ister ikisini aynı üniversitede isterseniz farklı üniversitede yapın, fark etmez.

    Esra, taban puanları öğrenmek biraz zor ama memurlar.net ‘te bu kazananların listesi haberler bölümünde olduğu için oradan ulaşabilirsiniz. Ya da google’da arama yaparak ulaşabilirsiniz. Puanınız hakkında net bir şey söylemeyim ama gayet iyi bir puanınız var. 3.40 diploma notunu yüzdelik sisteme çevirin eğer o da 80 üzeri yapıyorsa sanırım İstanbul’a yetecektir puanınız.

    Gülden, verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum.

    Nilgün, öyle bir soru sormuşsunuz ki ya hu ben ÖSYM başkanı değilim ki sizi tutup kolunuzdan bir yere yerleştireyim 🙂 Tam olarak hangi üniversiteleri istiyorsunuz mesela ?

  • Reply esra çakıcı 20 Ekim 2008 at 18:06

    cevabınız için teşekkür ederim kaan bey
    gülden hanım benim o şekilde tezli ve tezsizi aynı anda farklı okullarda yapan arkadaşlarım var. bu durum yasal değil ama gizli olarak yapılıyor.saygılarımla…

  • Reply Bilgen Bilgiç 21 Ekim 2008 at 14:04

    Merhabalar,bu site mükemmel.Aylardır aradığım şeyi buldum. 😛 ben rus dili ve edebiyatı mezunuyum,alesten düşük bi puan aldım ve bizim bölümün eğitim fak.olmadığı için bizim formasyonsuz atanabileceğimizi duyunca bi daha çalışmadım fakat öyle olmadığını anladığımda geçti biraz.Yani tamam biz formasyonsuzlar 75in üstünü aldık diyelim ama formasyonlu adam 60 ile atanıyo böyle bişi var diye biliyorum,doğru mu biliyorum 🙄 nolur bana yardımcı olun arkadaşlar.şimdiden teşekkürler

  • Reply gülden gün 22 Ekim 2008 at 09:18

    cevabınız için teşekkür ederim kaan bey..acaba milli eğitim bakanlığının yurtdışı yüksek lisans,doktora programının başvuru koşullarını biliyor musunuz?ben bu yıl 1400 öğrenci aldıklarını ve yurt dışında yüksek yapınca burada mecburi hizmetin 8 yıl, doktora yapınca 14 yıl olduğunu biliyorum.bir de yurtdışında hangi üniversiteye gideceğin belli olurken dönüştede hangi üniversiteyede geleceğin belli oluyormuş..ama başvuru koşullarını ve başvuru tarihlerini bilmiyorum.mesela toefl istiyolar mı?arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..şimdiden teşekkürler…

  • Reply meral dursun 23 Ekim 2008 at 09:40

    merhabalar kaan bey,ales’ten aldığımız puan iki sene geçerli oluyor şeklinde bir bilgi duydum bu konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip misiniz?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim,hoşçakalın.

  • Reply şeyda kaya 23 Ekim 2008 at 11:43

    ya bişey sorcam bilginiz varsa lütfen cevaplayın.istanbul üniversitesi bahar yarıyılında formasyon veriyor mu?aciiil cevap kesin cevap bekliorum 🙁

  • Reply cennet günan 23 Ekim 2008 at 22:09

    selam arkadaşlar.sütçü imam edebiyat mezunuyum.dersanezedeyim.artık çalışmama kararı aldım.tezsize başvuracağım.2. dönem olursa sevinirim valla.onun için aldığınız bilgileri paylaşın.ben çukurovaya başvurdum kabul olmadı.79 mu ne en son puandı.100. yedek dahi 73ile belirlenmiş.2.dönem için bilgi alışverişi yapalım.

  • Reply nilgun çağlı 24 Ekim 2008 at 13:31

    üniversite olarak farketmez ama bir an önce formasyon almam lazım o yüzden kaç almam lazım kaan ya matematik ben pek iyi değil misal 75 yada 80 için kaç net yapmam lazım lütfen cvp

  • Reply ahmetzahit 25 Ekim 2008 at 21:18

    arkadaşlar bu aleste taban puan var mı? varsa taban puan kaç? bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. ben 20 civarında bir taban puan olduğunu sanıyorum; çünki yapılan netlerle -mesela sözel için bir türkçe sorusu 0.7 puan getiriyor- çarpım yapılınca daima düşük puan çıkıyor. 🙄

  • Reply ebru dinçer 30 Ekim 2008 at 21:45

    sevgili kaan,bu sene ara dönemde formasyon aldığımız takdirde yıl sonundaki kpss’ye yetisebiliyor muyuz?bana 1yıl kaybım oldugu söylendi merakımı giderirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler…

  • Reply eylül 01 Kasım 2008 at 00:59

    ebru merhaba, öncelikle sana ve diğer arkadaşlara da seslenmek istiyorum. Birincisi çoğunluk olarak Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyuz ya da eğitmen olmayı planlıyoruz. O yüzden Türkçemiz’i kullanırken lütfen iyi bir örnek olalım. İkincisi ise yeni sorular yazdığını zanneden arkadaşlar özen gözterip sayfayı olduğu gibi baştan okurlarsa eminim bir çok sorularına cevap bulacaktır. Bu sayede de daha farklı sorulara daha fazla yer vermiş olacağız. Kaan arkadaşımız da zor durumda kalmayıp yine aynı cevapları vermek zorunda kalmayacaktır. Umarım doğru anlaşılmışımdır. Ebru senin sorunun cevabı fazla değil sekiz kutucuk yukarıda ;)umarım kimseyi kırmamışımdır…

  • Reply ebru dinçer 01 Kasım 2008 at 19:02

    yok ne demek kaan hiç kırar mısın sadece şunu belirtmekte fayda görüyorum 8kutu yukarıda verdiğin cevabı okudum ama ılham adlı arkadas aynı zamanda normal memur alımı ile ilgili sorularda sormuş acaba öğretmen atamasından bahsetmiyor olabilir mi diye çelişkide kaldığım içinde sormak lüzumunu gördüm.sitenin sahibi olarak gereksiz bir soru olarak değerlendirilebileceğini düşünemedim…umarım ben seni kırmamışımdır yine de teşekkürler….

  • Reply Kaan Fakılı 01 Kasım 2008 at 19:18

    Arkadaşlar kısa süreli yaşadığım yoğunluktan dolayı sizleri birkaç gün daha ihmal edebilirim. Döndüğümde sorularınızı tek tek yanıtlayacağım.

    Özür dilerim. Anlayışınız için teşekkürler.

  • Reply Kivanc Karaot 02 Kasım 2008 at 09:22

    Sevgili kaan ve diğerleri
    arkadaşlar ben les puanımı kullanarak (Türk Dili ve Edebiyatı) formasyona başvurdum 75 küsür falan denk geliyordu ve 3.00 da diplomam vardi kesin gözüyle bakıyordum ancak bu dönem puanlar cok yukselmiş doğuda birkaç üniversite geliyordu sanırım ancak ben afyon ve kütahyaya girebileceğimi dusundugum için basvurmamıştım ve acıkta kaldım 16 kasımda tekrar alese gireceğim.

    Bahar döneminde formasyon eğitimi veren üniersiteler hangileridir bunların içinde yaz okulu olan var mı çünkü biliyorsunuz formasyon 2 döneme düştü bahar dönemi ve yaz okuluyla iki dönemde tamamlayabilirmiyiz acaba cünkü eskiden 3 dönemi bir yıla sıkıstırmak için de yaz okulunu kullanıyorlardı.

    diğerbir sorum ise düz memurluk için bu yılki kpss bir işe yaramıyormus dediler bilgisi olan varmı düz memur olabilirmek için 2008 2010 gibi çift yılarda atama yapılıyormuş bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Reply cemy cemy 04 Kasım 2008 at 00:48

    merhaba … İLk defa bu siteye uğradım ve gördüm ki gayet seviyeli ve bilgi dolu bir yer…özellikle okudugumca sayın Kaan bey pek deneyimlisiniz sanırım. Sizin gibi akıl hocaları lazım bizlere..Öyle acımasız bir dünyadayız ki herkes sadece kendini düşünür olmuş..Neyse gelelim konuya ben kimya okuyorum 4.sınıfım ales 80 transkrıpt 80 ama dil sınavına girmedim … acaba nasıl bir yol izlemem gerekli..özellikle akademık düşünüyorum ama askerlik ne yapmalıyım?

  • Reply K. K. 04 Kasım 2008 at 18:45

    Cemy Cemy bildigim kadar yardımcı olmak isterim. Akademik düşünüyorsan o dil sınavını mutlaka vermen gerek ama hemen ama biraz geç eninde sonunda üds ya da kpds den 50-55 alman gerek. Şöyle ki tezli yüksek lisans yapman gerek bunun için dil sınavından bu puanları alman gerek ancak bazı universiteler -örneğin selçuk- Tezli Yüksek Lisans için bu dil barajıı aramıyor sınavdan kaç aldıysan yüzdelik bi kısmını kullanıyor tabi ales ve transkribini de katarak. Ancak çoğu üniversite tezli için dil barajı istiyor birkaç yer var selçuk gibi istemeyen. bunun dısında bu bahsettiğimiz dil puanını alabilirsen bazı üniversitelerde Tezliyi atlayarak doktoraya baslayabilirsin ancak bu durumda giriş şartları daha da ağırlaşyor dil barajı istemeyen yerlerde tezliye girebilirsen dil öğrenme süreni birkaç yıl daha uzatmıs oluyorsun gördugun gibi eninde sonunda o sınavı gecmen gerek yoksa doktora hayal oluyor. dilimin döndüğü kadar anlattım umarım eksik bişey söylememişimdir.

  • Reply hacer subaşı 04 Kasım 2008 at 20:41

    ben erciyes üniversitesi türk dili ve edebiyatı mezunuyum.gelecek kaygısı beni de strese soktu.tezsiz yada tezli yapma konusunda kararsız kaldım.sömestır sonrası formasyona başvuru yapabilir miyim.sivas için yarı dönemde alıyor diye duymuştum ama emin olamadım.bu konuda bilginiz varsa beni bilgilendirir misiniz…

  • Reply şeyda kaya 05 Kasım 2008 at 13:31

    yaaa arkadaşlar yardımcı olun lütfen 2.dönem istanbul il sınırları içinde formasyona başvurabilceğim üniversiteler var mı?

  • Reply Kaan Fakılı 08 Kasım 2008 at 13:23

    Arkadaşlar geç cevap verdiğim için özür dilerim. Biraz zaman sıkıntım vardı. Hepinizin sorusunu tek tek cevaplamaya çalışacağım.

    Bilgen, formasyonsuz atama yapılmıyor. memurlar.net ‘i falan takip ettiysen sanırım formasyonsuz atananların görevleri başlamamıştı. Atanmak için formasyon şart.

    Gülden, bildiğim kadarıyla bu sene onun süresi geçti. Sanırım Eylül 5’i idi son başvuru tarihi. Akademik mezuniyet notunun 70 olması gerekiyordu sanırım ya da 75. Ama ne toefl ne de başka bir yabancı dil puanı istiyorlar. Başvurmak kolay olmasına kolay da zorunlu görevlendirme olayı biraz kötü.

  • Reply Kaan Fakılı 08 Kasım 2008 at 13:41

    Meral, evet iki sene geçerli ALES puanları. Hattâ artık 3 sene geçerli diye bir duyum aldım ben ama şu an tam emin olmadığım için sizi yanıltmayım. 2 sene geçerli olduğu konusunda eminim. Bir de diyelim sene içerisinde yapılan iki ALES’e de girdiniz. İlkinden 70, ikincisinden 60 da alsanız fark etmiyor. Dilediğiniz ALES puanını kullanıyorsunuz.

    Şeyda,sorduğun şeye kimsenin kolay kolay cevap vereceğini sanmıyorum ben. Zira hangi üniversitenin formasyon açacağını biz bilemeyiz.

    Nilgün, matematik çok da önemli değil aslında. Önemli ama Türkçenin tamamını yaptığında önemli. Türkçede 5 soru yapamayıp matematikten 20 tane yaparsanız aynı sonucu alırsınız. 🙂 Yani Türkçedeki 80 sorunun tamamını yaptığınızda zaten 75 üzerinde bir puan alacaksınız.

    Ebru, dönem ortasında formasyona başlarsanız 2010’da Ocak ayında mezun olursunuz. Haliyle bu yaz atanmanız mümkün değil. Ancak şöyle yaparsanız seneye Şubat’ta alım yaparlarsa atanabilirsiniz: Bu yaz yapılacak KPSS’ye sıkı çalışın. Eğitim Bilimleri’nden de girin sınava. Aldığınız puanı formasyon bittiği anda kullanırsınız. 😉

    Eylül, beni düşünüp uyarı yaptığınız için teşekkür ederim. 🙂 Zira aynı şeyleri söylemek hem zaman kaybı, hem de bunaltıyor beni.

    Cemy, akademik düşünüyor isen hemen dil kursuna git derim. Mezuniyet notunuz ve ALES puanınız gayet iyi. 80 civarında bir dil puanı alırsanız üniversiteler yerleşebilirsiniz. Mezun olduğunuz anda askerliği 2 yıl erteleyebiliyorsunuz.

    Hacer, yorumları dikkatli okursanız sorunuza fazlasıyla cevap bulabileceksiniz.

  • Reply pınar 09 Kasım 2008 at 15:43

    merhabalar. ben biyoloji mezunuyum.2007 de mezun oldum ve ardından sakarya da tezli yüksek lisansa başladım. bu yıl tez aşamasındayım. bununla birlikte ücretli öğretmenlik de yapıyorum. bu siteyi tezsiz yüksek lisans yapabileceğim üniversiteleri ararken buldum ve kafamdaki birçok soruya bu siteden cevap aldım. gerçekten bilgi alabileceğim bir site bulmak çok güzel. verdiğiniz bilgiler ve paylaştığınız deneyimleriniz için çok teşşekürler.

  • Reply nilgun çağlı 09 Kasım 2008 at 21:52

    çok teşekürederim kaan çok rahatlattın benipeki bişey daha taban puan varmı bu ales denen baş belası sınavda

  • Reply K. K. 11 Kasım 2008 at 12:14

    Nedene benim sorumu cevaplayan olmamıs sanırım kaynadı arada neyse
    pınar Aynı universitede ben de tez aşamasındayım. kou ye basvurabilirdin. ben puan yetersizliğinden giremedim.

  • Reply Nihal Kırmaz 11 Kasım 2008 at 16:36

    mrblar! adresine sınav giriş kartı gelen var mı? benim hala gelmedi de… :S

  • Reply gül 12 Kasım 2008 at 15:02

    kaan bey merhaba yukarıda ales de türkçeden 5 soru matematikten 20 soruya karşılık şeklinde belirtmişsiniz.ben de alese giricem 90-95 arası bişeyler almak istiyorum aslında olabildiğince yüksek..tabi benim bu durumda nerdeyse hepsini yapmam gerekiyo da merak ediyorum herkes mat-2 nin katsayısı daha yüksek olduğunu söylüyor.türkçe mat-1 mat-2 nin puan dağılıma nasıl? ben matematik tarafını tamamlamaya çalışırken türkçeye çok zaman kalmıyor da hızlı yaparken yanlış yapıyorum zaman malum en büyük problem.aslında isteğim puanı alabilmem açısından bana önerebilecekleriniz varsa sevinirim.hatta bu sınavdan 100 almak için napılır:) malum mayıs da da var elimden geleni yapıcam olabildiğince yükseltmek için de..teşekkür ederim şimdiden…

  • Reply ahmet zahit 12 Kasım 2008 at 15:40

    arkadaşlar adresine ales giriş belgesi gelmeyenler pek endişe etmesin çünki bu sınavda katılım belgesi adaylara son 3-4 içinde gönderiliyor; yani cumaya kadar belgeniz gelmezse hemen bir ösym bürosuna gidilip belge temin edilebiliyor.

    Bu arada arkadaşlar aleste taban puan var, varasa kaç mı? bilen varsa lütfen paylaşsın.

  • Reply ilham balcı 12 Kasım 2008 at 16:38

    merhabalar arkadaşlar,
    sbs, öss, kpsss, ales, tus… offf neler yaşıyoruz böyle. Allahım hepimize önce sağlık sonra başarı versin. arkadaşlar inanın hepimiz için dua ediyorum; emeğimizin karşılığını alalım diye. ayrıca kaan’a çok teşekkürler emek harcayıp bize yardımcı olduğu için. yeni yazılan soruları ve cevapları okudum ve ben de cevap buldum sorularıma. tek sorum ales giriş belgeniz geldi mi? ben telaşlanmaya başladım da. acaba cumaya kadar beklesem de üniversitenin ösym bürosundan alsam mı? çok kararsız kaldım. ayrıca ben adana’da yaşıyorum ve çukurova üniversitesinin ösym dairesinden edinebileceğimi öğrendim. ne kadarı doğrudur? yardımcı olabilir misiniz? üniversitelerdeki ösym bürolarından mı alınıyor yoksa sadece ankara ösymden mi alınıyor? beni dinlediğiniz için şimdiden teşekkürler. iyi akşamlar, herkese başarılar şimdiden…

  • Reply Kaan Fakılı 12 Kasım 2008 at 18:32

    Pınar, merhaba. Güzel dileklerin, güzel sözlerin için biz teşekkür ederiz. Siz değerli meslektaşlarımızın böylesine müstesna yorumları hakikaten beni çok mutlu, memnun ediyor. Her ne kadar bu sayfayı böyle paylaşımlar için oluşturmasam da faydalı olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor.

    Gül, merhaba. Aşağıda bağlantısını vereceğim sayfada bir tablo koydum ben, yorumların içine. Oradan bölümlerin katsayılarına bakabilrisiniz. Vallahi bence Türkçede hata olmamalı ve sayısaldan da elinizden geldiğince bir şeyler yapmalısınız. Türkçeniz tam(full) olursa zaten 75-80 üzerinde bir puan alırsınız. Sonrası da matematiğe bakıyor. 🙂

    Ahmet teşekkürler. ALES’te taban puan var benim bildiğim kadarıyla. Ama tam emin değilim.

    İlham, dualarında bize yer verdiğin için öncelikle ben teşekkür ediyorum sana. Bence cuma sabahına kadar bekle. Ankara’ya gelmene gerek yoktur sanırım. Gidip Çukurova Üniversitesi’nden de temin edebilirsin giriş belgeni. Ancak genelde cuma günü de olsa geliyor bu giriş belgeleri. Benim elime ulaştı.

  • Reply berrak çiğli 13 Kasım 2008 at 15:43

    mrb arkadaşlar ben Türkçe öğretmenliği bitirdim alesten 80 aldım. Eskişehir Osmangazi Ünv.sinde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Acaba her 2 dönemde de başvuru olabiliyor mu? yani önümüzdeki 2. dönem başlangıcında bunun için başvurabilir miyim? Yoksa bir dahaki eylül dönemini mi beklemem gerekecek… Bu arada ben eğitim fakültesi bitirdim zaten amacım formasyon değil…

  • Reply Nihal Kırmaz 13 Kasım 2008 at 17:34

    arkadaşlar benim geçen sene giriş belgem gelmemişti. bu sene de gelmedi. eğer sizin de gelmediyse panik yapmayın!ben bugün ösym ye gittim ve 3 ytl karşılığında giriş belgemi aldım. ankara da oturanlar ösym den, diğer şehirlerde oturanlar ise sınav başvuru merkezlerinden sınav giriş belgelerini alabilirler. çok oyalayıcı bir husus değil. hemen 2 dakikada veriyorlar. panik yapmayın! herkese başarılar 🙂

  • Reply Nihal Kırmaz 13 Kasım 2008 at 17:36

    bu arada ales taban puanı 55 den başlıyor;ancak alımlarda yüksek puanlılar öncelik kazandığı için taban puanı 75 de bitiyor.

  • Reply Kaan Fakılı 13 Kasım 2008 at 19:47

    Berrak, Merhaba. Bunun için bence fakülte ile görüşmelisin. Yüksek lisans açıp açmayacağını fakültedeki hocalar belirlediği için gerektiği taktirde sizin için dahi yüksek lisans açabileceklerdir.

    Nihal, teşekkür ederim bizi aydınlattığın için. 🙂

  • Reply zehra 15 Kasım 2008 at 12:49

    merhaba arkadaşlar ben de bir tde 3.sınıf öğrencisiyim. gelecek korkusu hepimizde var.ç ama bunu yenmek de bizim elimizde. bütün formasyon proğramları 2 dönemde veriliyor. ales ten 55 ve üzeri alınması gerkiyor ki türkiye gibi bi tyerde de bi 70 ve üzeri almak gerekiyor en basitinden. herkede başarılar….

  • Reply Nevra Yeni 16 Kasım 2008 at 15:55

    merhaba kaan nasılsın? o kadar çok kişiyle yazışıyorsun ki beni hatırlaman mümkün değil:) neyse bugün girdik o mükemmel sınava sorular nasıldı? görüşlerini almak istedim. buarada ya ben çok salak bir insanım her seferinde şu matematiği yetiştiremiyorum ya da sistemde bir bozukluk var ben çözemiyorum. böylelikle benim duygu ve düşüncelerimi öğrenmiş oldun. görüşmek üzere buarada ben ara dönemde hangi üniversiteler edebiyattan formasyon kadrosu açıyor? sorusunu soran kişiydim bunu en başta yapmam gerekiyordu galiba neyse sınav maduruyum mazur gör. iyi akşamlar

  • Reply Kaan Fakılı 16 Kasım 2008 at 16:22

    Merhaba Nevra, iyiyim teşekkür ederim, sen nasılsın? Yok hatırladım tabiî ki. Yorum yazanları genelde unutmuyorum.

    Vallahi ben son yazdığım yazıda da bahsettim aslında, sorular kolaydı. Sözel sorularını kastediyorum. Sayısalcı olmadığım için sayısal soruları hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak sözel soruları dediğim gibi kolaydı. Birkaç soru dışında pek çelişkide kaldığım, üzerinde yoğun düşündüğüm soru yoktu. İnşallah netice güzel olur. Vallahi dönem ortasında nerenin formasyon açacağı henüz belli olmaz. Aralık gibi belli olur galiba.

  • Reply seda 16 Kasım 2008 at 19:35

    Koca 4 yıl oku hatta benim gibi bir yıl da hazırlık oku ama ne için 🙁
    Bölümümü çok seviyorum ama bu yorucu tempo gözümde büyüyor büyüyor…
    Sık dişini , böl uykularını al formasyonunu …
    Bitti mi?
    -hayır
    Bir daha zorla KPSS den en düşük 82 al ve atanmayı bekle.
    Trajıkomik 🙂 🙁
    Milli eğitim hayal…
    Dersane süründürür…
    Vekil öğretmenlik bir yere kadar…
    Oturup evimin hanımı , çocuklarımın annesi olayım en kolayı bu:)
    Hımmm…aslında bankacılık fena değil :S
    Bu duruma geldik mi ben mi felaket haberciliği yapıyorum !

  • Reply ebru dinçer 17 Kasım 2008 at 14:58

    Sevgili Kaan ve arkadaşlar,öncelikle hepimize geçmiş olsun sınav bitti bugun netlerime baktım matematik yetiştiremedim tabikii ancak 10soru:)netlerimi sizlerle de paylaşıp tahmini puanım hakkında yorumlarınızı bekliyorum 75 ya da 76 sözel netim var (utanarak söylüyorum )ama 7.50de mat.1den netim var acaba kaç puana denk geliyor umarım hepiniz istediğiniz gibi yapmışınızdır…

  • Reply meral dursun 19 Kasım 2008 at 15:10

    merhabalar kaan bey,fen edebiyat fakültelerinden mezun olan öğrenciler formasyon aldıkları takdirde öğretmenlik atmalarına başvurduklarında eğitim fakülteleri öğrencilerine öncelik verildiğini duydum bu konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip misiniz?şimdiden teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum iyi çalışmalar

  • Reply menekse duzenli 19 Kasım 2008 at 19:37

    merhaba arkadaşlar ilk defa bu siteya girdim ve tebrik ederim gerçekten çok güzel bir site… ben ingilizce felsefe okuyorum 1. sınıf fakat okulumun söylediğine göre formasyon mezun olana kadar alıcaksınız okulumuzdan fakat kendileri ve biz öğrencileride buna inanmıyoruz. bu yüzden şimdiden formasyon olayını araştırıyoruz. ben ingilizce öğretmenliği yapabilirmiyim eğer yapabilirsem neler yapmam gerekiyor? peki formasyonun başkent üniversitesinden alırsam ales istiyorlar mı? yardımcı olursanız sevinirim… şimdide teşekkürler:)

  • Reply Pınar Coşkun 22 Kasım 2008 at 16:53

    Merhaba Kaan,
    Ankara Üniversitesi Dilbilimi bölümü 2006 mezunuyum. 2 yıl yayınevlerinde redaksiyon yapıp çok çalışıp para bile alamadan devam edip süründüm. Şimdi bireysel emeklilik aracılığı yapıyorum (böyle de bir iş kolu çıkmış işte) ve hakikaten resmen artık hayattan bir beklentim kalmamaya başladı bu iş mevzuları konusunda… Sen Dilbilimi’nde okuyorum şu an deyince ben de belki konuyla ilgili bilgin vardır diye düşündüm. Tezsiz yüksek lisans biz Dilbilimi mezunlarına öğretmenlik için yarar mı? mezuniyet notum 76 ve sonbahar dönemi alese girdim sonuçlarını bekliyorum…

  • Reply burcu öz 27 Kasım 2008 at 20:43

    selam arkadaşlar ben de bu siteye yeni girdim.Gerçekten güzel bir site.tarih bölümü mezunuyum.Bir yıl deshanede çalıştım,her şey dışarıdan göründüğü gibi değil.Madalyonun diğer yüzünü gördüm.Kendime çok güvenerek başlamıştım ama özgüvenimi kaybettim.Kendimi toparlamaya çalışıyorum hala.İnsanların ne kada basit,ne kadar düzeysiz,ikiyüzlü olduklarını gördüm.Şimdi ales e girdim,formasyon almaya çalışıyorum.HERKESE BAŞARILAR…

  • Reply tebessüm 03 Aralık 2008 at 10:59

    selam herkese.ben atatürk üni. matematik bölümü 4.sınıf ögrencisiyim gazi üni. de formasyon almak istiyorm.bildigim kadarıyla mülakat yok.ortalamanın ve ales puanın yüzde kaçı alınıyor ben birtürlü bulamıyorm ortalamam 3,60 ales sayısalda 85.daha önce başvuranlarn yardımcı olmasını istiyorm..

  • Reply gizem güneş 04 Aralık 2008 at 08:27

    slm…
    ben size bir sey sorcam.ya ben ticaret lisesi son sınıf öğrencisiyim.ve polis olmak istiorum ama ne yapmam gğerektiğini bilmiorum…yani öss den kaç puan almalıyım daha sonra hangi sınavlara girmek gerekio ve onlardankaç puan almalıyım nerede okulları var…ve 2 yıllık bitirincede bir işim olabilir mi hepsini merek ediorum lütfen bana yardımcı olun…cvp bekliorum:(

  • Reply gizem güneş 04 Aralık 2008 at 08:30

    cvp yazarsanız çok mutlu olurum gerçekten çok lazım tesekkür ederim simdiden:)

  • Reply elif ak 04 Aralık 2008 at 11:43

    merhaba bugün ales sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ara dönemde formasyon veren yada açıcak bir yer varmı diye araştırmaya koyuldum ama bulamıyorum. genelde duyurular kısmında olur ama yok. bilgisi olan arkadaşlarımın yardımc olmasını ve bizide haberdar etmesini rica ediyorum. ben senelerdir dershande çalışmış bir öğretmenim cok pismanım zamanında tezsiz için gereken önemi göstermedime fakat artık farklı düşünmeye başladım ve yana yana ara dönemde formasyon üniversitelere bakınıyorum:)kayseri ve ya çevre illerde olması benim için cok iyi olucak üniversiteler ve en son kaç puanlarla girildiği hakkında fikri olan arkadaşlarımız burdan bizimlede paylaşırlarsa cok sevinir ve memnun oluruz.

  • Reply ömer gökhan arısoy 04 Aralık 2008 at 18:09

    Tarih son sınıf öğrencisiyim alesten 67 aldım sizce yerleşebilirmiyim şuan okl ortalamam 2,60

  • Reply MUSTAFA TURSUN 04 Aralık 2008 at 22:54

    Merhaba ben güzel sanatlar RESİM bölümü mezunuyum.Acaba özel ve devlet üniversitelerinin hangisinde formasyon veriliyor yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürlerimi de bir borç bilirim…

  • Reply aysun öztürk 05 Aralık 2008 at 09:15

    merhaba ben edebıyat 4,sınıf öğrencisiyim.sonbahar alesten beklediğimin altında bi puan aldım.bir şey sormak istiyorum.matematiğin biizm için fazla önemi olamdığını duydum doğru mu?yanı sözelden 70ın üstünde bi net çıkardıktan sonra mat netimiz az da olsa iyi bi puan alabilirmiyiz?

  • Reply esra çakıcı 05 Aralık 2008 at 11:54

    merhaba kaan bey ben alese 2.kez girdim 73almışım doğrusu sonuç beklediğimden çok düşük geldi.ilkinden 77almıştım.açıkta kalmaktan korkuyorum ve marmara bölgesinde bi okuldan formasyon almak istiyorum heralde tekrar girerim sınava sizin sonuç nasıl?

  • Reply hasan tepe 05 Aralık 2008 at 12:45

    merhaba ben tarih mezunuyum selçuk şubatta tezsiz yüksek lisansı başlatıyormu 2009 da yani ara donemde veren üniversiteler de varmı. benim aless 62 girebilirmiyim nasıl olur acaba bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler…….

  • Reply Nazlı Sevindi 05 Aralık 2008 at 22:10

    merhaba Kaan Bey,ben matematik bölümü son sınıfta okuyorum,alesten 87 aldım ve okul puanım 85.İzmir de oturuyorum.Sizce hangi üniversiteleri tercih etmeliyim ve puanlarım formasyon alabilmek için yeterlimi?

  • Reply İsmail Karatosun 06 Aralık 2008 at 12:32

    Merhaba arkadaşlar ya şu formasyon konusunu açıklığa kavuşturun lütfen.İkinci dönem formasyon veren ünivler var mı? Varsa nereler?Söyler misiniz?

  • Reply ilham balcı 06 Aralık 2008 at 13:48

    arkadaşlar merhaba,
    öncelikle 2. dönem formasyon açan üzniversiteler hakkında konuşmak istiyorum. ben bundan bir kaç ay önce ara dönemde yani sonbaharda formasyon açan üniversitler hakkında bilgi almak için belli başlı istediğim ünv.lerin sitelerine girip telfn. numaralarını alıp telekomdan tek tek arayıp sordum. çoğu belli değil diyor. yani şu aralar belli olmak üzeredir.
    arkadaşlar bir de ezberci eğitimden yakınıyoruz. araştırmacı değiliz, hazıra konmak istiyoruz her zaman. bu yüzden de eğitim sistemimizi değiştirmiyorlar. çünkü bizde bir çaba yok. lütfen önce sorulan soruları okuyalım, tanıdık birşeyler bulur da cevap alamsak her yoldan araştırmaya çalışalım. bunun sonucunda yapacak birşey kalmazsa gelip burada konuşalım. “şunu şunu yaptık ama olmadı sizce nasıl olacak” diye.
    umarım anlatabilmişimdir.mesela arkadaşın biri polis olmak istiyor. ne yapacağım diye buraya sormuş. şöyle bir kafasını kaldırıp okusa bizler nelerle ilgili yazmışız. ya da bizler her sorunun cevabını veren danışmamıyız.
    kusura bakmayın kaan bey. üzecek bişe yazdıysam şimdiden affedin. bu yazılanları düzenli olarak okuyorum ve takip ediyorum. okuduklarıma şöyle bir bakınca ve sizin sürekli aynı sorulara cevap verdiğinize sürekli şahit olunca tutamadım kendimi. arkadaşlara bir uyarıda bulunmak istedim, o kadar….

  • Reply İsmail Karatosun 06 Aralık 2008 at 15:25

    Arkadaşlar sizden rica ediyorum herhangibir bilgisi olan bizimle paylaşsın.Bilgi verirseniz benim ve arkadaşlar için iyi olur.şu an bütün işlerimi ben bu konuya endekslemiş durumdayım.Herkesten bilgilerini bizimle paylaşmasını bekliyorum…

  • Reply gülay aydın 06 Aralık 2008 at 20:13

    mrb ben tde son sınıf öğrencisiyim.okul bitince boşta kalmak istemiyorum.bu nedenle bilgi sahibi olan arkadaşlardan şunu öğrenmek istiyorum.ankara ve istanbuldaki ünivlerin tezsiz için en son öğrenci alım puanları tam olarak nedir?benim okul notum 81 alesim de 81 acaba bu ünivlere girme şansım nedir? şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

  • Reply nagehan sağıroğlu 10 Aralık 2008 at 12:54

    öncelikle herkese iyi bayramlar.ben felsefe bölümü mezunuyum formasyon almak okadarda önemli bulmuyordum ama yaşadığım 5 ay içerisinde önemli olduğunun farkına vardım.ocak ayında formasyon için başvurada bulunucam korkum ocak ayında açılmaması bir çok üniversiteyi aradım ama açılmıcanı söylediler hala araştırıyorum.benım sorum ocak ayında gazi üniversitesi açık mı?

    şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

  • Reply neşe çakmak 10 Aralık 2008 at 16:09

    Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.
    Ben Ktü Tarih Bölümü mezunuyum.2006 da mezun oldum.Mezun olduktan sonra ilk 1 yıl dersanede stajer öğretmenlik yaptım.Son 1 yıldır ise müşteri temsilciliği yapıyorum.
    Ama artık canıma tak etti onca okulu boşunamı okudum.Burda lise mezunları ile aynı işi yapıyor aynı maaşı alıyorum.Kesin kararımı verdim baharda lese girip seneye formasyona başvurucam.

  • Reply neşe çakmak 10 Aralık 2008 at 16:14

    ama anca bu kararı aldığım için yeni yeni araştırmaya başladım fazla bir bilgim yok yani.
    Benim size sorum şu:Özellikle Kaan Bey mutlaka sizin bilginiz vardır:)Formasyonda derslere devam zorunluluğu varmıdır?Sadece sınavlara gidip gelsem kabul ederlermi?
    Çünkü hem çalışıyorum hem de yaza evleniyorum
    Yani derslere devam zorunluluğu olursa bu iş benim için yatar.
    Bilgi sahibi olan varsa cevap yazsın lütfen..
    Teşekkürler…

  • Reply nejla okuyucu 10 Aralık 2008 at 20:11

    arkadaşlar ben de tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum ama devlet konservatuvarında okuyorum peki ben nerelerde tezsiz yapabilirim? lütfen banada bir çözüm ve cevap bulun…

  • Reply firdevs uzun 10 Aralık 2008 at 20:38

    slm kaan.ben sosyoloji mezunuyum şuan ücretli öğretmenlik yapıyorum zira hayalim bu değildi.mezunuyiyet ortalamam 100üzerinden 90 a tekabül ediyor ancak ales im 60-62 EA bu.sözelim 68-70 oluyor.merak etiğim şey alanım EA sözelden başka hangi alanda yükseklisans yapabilirim bir bilgin var mı.çok mersi.kolaylıklar.

  • Reply belgin aydemir 11 Aralık 2008 at 10:04

    arkadaşlar ben liseden ea çıkışlıyım ama sözel bir bölüm yani edebiyat bitircem aleste ea puanıma mı bakılacak yoksa sözel puanıma mı? Ayrıca ea77 söz87 16kasım alesine göre nasıl bir puan? Şimdiden teşekkürler…

  • Reply betül yaşar 11 Aralık 2008 at 11:43

    öncelikle merhabalar…yazılanları okudum da çoğu kişinin benim de kafama takılan pek çok soruyu sorduğunu gördüm ve cevapları ben de merakla bekliyo olucam.
    ben türk dili ve edebiyatı bölümünden geçen sene mezun oldum.tezsiz yüksek lisansa başvurmak istiyorum.ales söz notum 77, diploma notum 2.53 100 üzerinden kaça tekabül ettiğini bilmiyorum.sizce bu puanla bir yere yerleşebilir miyim?çünkü pek de yüksek bi not değil.bu konuda çok kararsızım yeniden mi sınava girsem diye düşünüyorum.
    bir de ben de ikinci dönem formasyon veren üniversite olup olmadığını öğrenemedim.bilen arkadaşlar varsa bunu da öğrenmek istiyorum.genelde sorulmuş soruları ben de yeniden dile getirdim ama yalnızca ben de takipteyim ve bilgisi olan varsa hemen öğrenmek istedim. şimdiden teşekkür ediyorum…

  • Reply Nevra Yeni 12 Aralık 2008 at 16:56

    kaan nerelerdesin? sana ihtiyacımız var:)
    arkadaşlar ara dönemde formasyon açması kesin olan yerler malatya,elazığ,konya ve tokat bunun dışında muhakkak başka yerler de vardır. benim bildiklerim bunlar. bu formasyon başvuruları üniversitelere maddi anlamda iyi kazanç sağlamaktadır özellikle bu sene ve bundan bir önceki sene forfmasyon başvuruları arttı. yani ara dönemde formasyon eğitimini açmasını beklemediğimiz üniversitelerde açabilir.
    benim sizden ricam ara dönemde formasyn veren özel üniversitelerin hangisi olduğunu bana söylemek. çok düşük bir puan aldım devlete girmem mümkün değil. bilgisi olan bunu benimle paylaşırsa çok memnun olurum herkese kolay gelsin….

  • Reply bektaş sinekli 12 Aralık 2008 at 20:50

    kaan bey merabalar,
    ales ten 84 say puanı aldım matematik mezunuyum ortalamam 74 puana den k geliyo
    ara dönemde başvuracagım yerler nereler var bilgisiniz warsa paylaşırsanız çok sevinirim ii akşamlar çok teşekkürlerr…

  • Reply sevgi mutlu 12 Aralık 2008 at 21:12

    edebiyat son sınıfım bütün üniversitelerin kaç puanla ve hangi bölüm puanıyla aldığını merek ediyorum alesten cevaplarsanız sevinirim hoşçakalın

  • Reply ayşe 13 Aralık 2008 at 00:57

    merhaba arkadaşlar ben 2008 coğrafya mezunuyum bu kasımda alesten 55.393 aldım ara dönemde açan üniversteler hangileri ve ben bu puanla girebilir miyim ve istanbulda hangi üniversteler veriyo tezisz? bana biri yardımcı olsun:(

  • Reply sinem87 13 Aralık 2008 at 14:47

    merhaba kaan bey ben tarih 3.sınıf öğrencisiym mayıs dahil olmak uzere önümdeki üç ales sınavınada girmeyi planlıyorm ara tatilde calsmaya başlayacağım. Benim sorum devlet üniversşteleri arasnda ilk yimiye girebilen bir üniversitede bunu geceklestirbilmem icin en az kaç puan almam gerekli (80 civarı bir puanla mezun olacagm)

  • Reply bektaş sinekli 13 Aralık 2008 at 19:52

    nevra ii akşamlar ya bana yardımcı oabilir misin acaba??

  • Reply bektaş 13 Aralık 2008 at 20:02

    NAZLI SEVİNDİ arkadaşım çok ii puan almışsın bende matematik mezunuyum seninde haberin olursa bize de haber ver ya olur mu?

  • Reply Kaan Fakılı 13 Aralık 2008 at 20:05

    Nevra, düşünceliliğin için teşekkür ediyorum ancak ben bu başlık altına pek yazmak istemiyorum artık. Çünkü sorulan sorular hep aynı sorular.

    Ben defalarca aynı sorulara cevap vermiş olmama rağmen maalesef arkadaşlar ısrarla aynı soruları sormaya devam ediyorlar. Bu da yazılanların okunmayıp direkt olarak soru sorma eğiliminde olan arkadaşlardan kaynaklanan bir durum. Beni gerçekten çok üzüyor.

    Tekrar söylüyorum arkadaşlar, ben hiçbir üniversite ile telefonda görüşmedim. Bu yüzden dönem ortasında hangi üniversitelerin formasyon açacağını bilmiyorum. Ancak birçok üniversite açar diye tahmin ediyorum. Zaten açıldığını duyduğumuz anda buraya tek tek yazarız. Sadece ben değil, diğer arkadaşlarım da yazar. Bu konuda içiniz rahat olsun.

    Bir diğer soru da ALES puanları ile ilgili. Arkadaşlar geçen sene Ankara, Konya, Eskişehir’deki üniversiteler 78-79 ortalama ile kapattılar. Artık oradan kendinize pay biçin. Benim ALES’im 74, mezuniyet notum da 70 olduğu için ortalamam 72 idi. Ben haliyle giremedim. Dönem ortasında düşer diye ümit ediyorum. İnşallah düşecektir.

  • Reply bektaş 13 Aralık 2008 at 20:08

    kaan bey gerçekten haklısın teşekkürler düşüncelerin için ama bizde geç kalınmaması için bunu yaptım şahsım neyse takip edecegim teşekkürler ii akşamlar kolay gelsin sana

  • Reply SEDA 13 Aralık 2008 at 21:26

    Kaan Bey,ben edebiyat bölümü son sınıf öğrencisiyim.gönderilen mesajlara baktığım kadarıyla benimle aynı bölümde okuyanlar da formasyonu şart görüyor.fakat ben formasyondan sonra yüksek lisans ta yapmak istiyordum.bunun mümkün olmayacağını duydum.ayrıca yüksek lisansta da ÜDS ya da KPDS gerekliymiş.fakat yetkin bi kişiden duymadığımdan emin olamıyorum.bana bu konuda bilgi verir misiniz? şimdiden teşekkür ederim.

    • Reply Kaan Fakılı 14 Aralık 2008 at 00:30

      Seda, formasyonu aldıktan sonra tezli yüksek lisans tabiî ki yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu konuda herhangi bir yasal engelleme söz konusu değil. Olsa da pek kafanıza takmayın, böyle bir düzenlemeyi kimse umursamaz zaten. 🙂 Genellikle üniversiteler tezli yüksek lisansta ÜDS veya KPDS puanı isterler. Ya da üniversite kendisi yapar yabancı dil sınavını. Ya da Gazi’de olduğu gibi yabancı dil puanı istemez.

  • Reply ayşe 14 Aralık 2008 at 00:23

    arkadaşlar şubatta açan üniversteleri duyarsanız yazın

  • Reply betül 14 Aralık 2008 at 11:55

    arkadaşlar benim de merak ettiğim bir şey var.Türk dili ve edebiyatı mezunları alan dışı hangi bölümlerde yüksek lisans yapabiliyo bilgisi olan var mı?Ben edebiyat bölümü mezunuyum ve psikoloji ya da pdr alanında yüksek lisans yapmayı düşünüyodum.Acaba böyle bişe mümkün mü bilgisi olan var mı?yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler…

  • Reply Nevra Yeni 14 Aralık 2008 at 17:01

    sorum arkadaşlarla pek aynı değildi kaan ben geçen senelerden açan özel üniversitelerden açabilecek olan var mı diye sormuştum yine de teşekkür ederim.
    bir sorum daha olcak yazılanları okudum bununla ilgili bişeye rastlamadım tezli olarak yüksek lisansını yapanların formasyonu var olarak kabul ediliyor mu? edebiyat mezunuym şimdiden bilgi veren herkese teşekkür ederim…..

    • Reply Kaan Fakılı 14 Aralık 2008 at 17:41

      Nevra, seni kastederek bir şeyler söylemedim zaten, için rahat olsun. Bu arada isminin değişik olduğunu daha evvel söylemiş miydim?

      Dönem ortasında özel üniversiteler açıyor mu bilmiyorum. Açıldıklar herkes burada paylaşacaktır zaten.

      Formasyon eğitiminin içerisinde meslek eğitimi vardır. Tezli yüksek lisansta ise böyle bir şey yok. Biliyorsun öğretmenin nitelikleri 1739 Millî Eğitim Temel Kanununa göre şöyledir:

      1. Alan bilgisi olmalı ( Edebiyat ile ilgili okuduğumuz 4 yıllık üniversitede öğrendiklerimiz yani. )
      2. Meslek bilgisi olmalı (Öğretmenlik mesleği için gerekli bilgi, yani formasyon eğitimi. )
      3. Genel kültür ve genel yetenek ( Bu da üniversitelerde gördüğümüz Türk Dili dersleri, İnkılâp Tarihi dersleri ve Yabancı Dil derslerini içeriyor.)

      Haliyle formasyon alamamış birisi 2. maddedeki şartı yerine getirmemiş sayılıyor ve ataması yapılmıyor.

  • Reply betül 14 Aralık 2008 at 18:07

    kaan hocam benim sorduğum soru hakkında bi bilginiz yok mu acaba. sorum arada kaynadı galiba kimse bu konuda bana yardımcı olamayacak mı acaba…

    • Reply Kaan Fakılı 14 Aralık 2008 at 18:13

      Betül, senin sorunu araştıracağım ben. Merak etme. Benim de son zamanlarda merak ettiğim bir konu bu. Ben de psikolojiye meraklı olduğum için düşünmüyor değilim. İnşallah öğrendiğim zaman sana bir şekilde ulaşacağım. Dilersen msn adresimi ekleyebilirsin. “Bana Ulaşın” sayfasında yazıyor.

  • Reply betül 14 Aralık 2008 at 18:22

    çok teşekkür ediyorum size ulaşıcam…

  • Reply GÜLŞAH YANARDAĞ 14 Aralık 2008 at 19:04

    ARKADAŞLAR LÜTFEN BU YAZIYI DİKKATE ALARAK OKUR MUSUNUZ?
    Ben de sizler gibi Kaan arkadaşımın sitesini tesadüfen görmüş ve kafamdaki soruları net bir şekilde Kaan’a ulaştırmış aynı zamanda bu sitede formasyon yorumlarını ilk başlatan kişiyim.Ben çok faydasını gördüm,sizlerin de gördüğünüze inanıyorum.Fakat son zamanlarda okuduğum yorumlar,sorular arasında o kadar benzerlik gördüm ki,bir yandan gulerken bır yandan da cok sinirlendiğimi belirtmeden geçemeyeceğim.Yahu arkadaşlar şu sorularınızı sormadan önce neden önceki yorumları okumuyorsunuz.Neden aynı soruları tekrar tekrar soruyorsunuz?Rica ediyorum yapmayın bunu.Bu şekilde yaparak hem boşa vakit harcıyorsunuz,hem size tekrar tekrar aynı cevapları vereni yoruyorsunuz.Lütfen bir soru sorarken veya yorum yaparken bin düşünün bir söyleyin.Umarım dikkate alırsınız ki aldıgınızı düşünerekten şimdiden teşekkür ediyorum…

  • Reply esra orhan 14 Aralık 2008 at 22:26

    arkadaşlar ben gazi üniversitesi biyoloji bölümü mezunuyum.enstitüye tezsiz yüksek lisans açıp açmayacaklarını sormak için telefon açtığımda artık 2 döneme düştüğü için dönem ortasında açılmayacağını söylediler ama yinede istiyosanız siteyi takip edin dediler.umarım açılır…

  • Reply seval demir 15 Aralık 2008 at 00:35

    merhaba değerli arkadaşlar,ben tarih bölümü bitirdim ve tezsizyüksek lisans yapacağım.Bunun için diyarbakır dicle üni.ni düşünüyorum,,orada okuyan birileri yazımı görürse beni dicle üniversitesi hakkında bilgilendirebilirmi?Benim öğrenmek istediğim kampüs ve barınma şartları..
    Ayrıca ne dir bu tezsiz paraları böle anlamadım doğrusu,milyarlardan bahsediyosunuz,,Başkent üniversitesini anlarımda konya yı hiç anlamıorum,,neymiş Konya nın özelliği çok merakettim doğrusu..hepinize sevgiler

  • Reply seval demir 15 Aralık 2008 at 00:37

    bu arada çok üzgünüm unutmuşum sormayı,,odtü ve boğaziçi formasyon veriyormu?teşekkürler.

  • Reply filiz ARAS 15 Aralık 2008 at 16:08

    Merhaba Sevalcim.Bende Hacettepe Tarih mezunuyum.2 yıl vekil öğretmenlik yaptım.Formasyon kurslarını araştırıyorum bende..
    Ankaradaki üniversitelere başvurmadın mı?Neden Diyarbakırı düşünüyorsun..Bende bu konu hakkında pek bilgi sahibi değilim.Beni bilgilendirirsen sevinirim.

  • Reply semra bektas 16 Aralık 2008 at 11:21

    ben edebiyat3, sınıf öğrencisiyim.ücretli formasyon veren üniversiteler hakkında bilgi almak istiyorum.hangi üniversiteler veriyor sadece ales puanınamı bakıyorlar.diploma notu ne kadar etkili?

  • Reply kardelen 16 Aralık 2008 at 11:59

    mrb arkadaşlar şöyle hizlica okudum yazilanlari güzel bi site:)ama göremedim yök ün yeni 4’lük sisteme göre not dönüşüm tablosundan bahsedildiğini bide bu çikti ekim ayi gibi malesef:( bilginiz olsun artk onu kullanacak tüm ünv.ler

  • Reply seval demir 16 Aralık 2008 at 12:58

    slm filiz,dicle üniversitesi benim kişişel tercihim.daha bu sene başvurucam hem.Bide Ankara üniversitesi düşünüyorum.Sen hacettepe mezunusun bana barınma şartlarından bahsedebilirmisin,memnun kaldınmı ve sen orayı düşünmüyo musun tezsiz için?
    teşekkürler..

  • Reply sumeyye ilhan 17 Aralık 2008 at 08:32

    meraba akadaşlar
    ben tde mezunuyum esogü den ağustostamezun oldum.3.71 ortalamam ve 74 ales puanım var.ara dönemde formasyon açacak olan üniversiteler hakkında bilenlerden iyi haberlervermelerini rica ediyorum

  • Reply kahraman karadeniz 17 Aralık 2008 at 09:00

    slm, benim tezsiz yüksek lisans ile ilgili merak ettigim bir husus var.bahar döneminde yani yarı yılda selcuk üni. gecen senelerde formasyon egitimi veriyordu. bu sene yarı dönemde formasyon alımı gerçekleşmeyecek diye duydum.ne kadar dogru bilmiyorum. bunun dışında bahar döneminde formasyon veren üniversitelerde,yine alım yapmayacak mı? eger formasyon egitimi veren üniversiteler özellikle 2009 bahar dönemi için hala varsa hangileri? simdiden tesekkürler…

  • Reply esra yılmaz 17 Aralık 2008 at 12:30

    arkadaşar dersanelerde çalışanlara açık öğretimden formasyon verileceğine dair haberleri duydunuzmu?ne derece doğru bunlar ya?bazı dersanede çalışanlar evet bizim bugün isimlerimiz alındı falan diyor.yani tezsize gerek kalmıyormu artık??http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=572645

    • Reply Kaan Fakılı 17 Aralık 2008 at 14:25

      Bunu bilmiyordum ben Esra. Şimdi sen söyleyince haberim oldu. Bir araştırmakta fayda var ama böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum.

  • Reply İsmail Karatosun 17 Aralık 2008 at 13:34

    Kaan FAKILI sana bise sorcam öğrenci alımı yapan üniv.ler varmı varsa söylermisin çok iyi olur eğitimim için çok önemli bilgi verirseniz tesekkür ediyorum

  • Reply esra yılmaz 17 Aralık 2008 at 14:54

    bencede çok büyük haksızlık olur 2 dönem uğraşıp o kadar para yatıran arkadaşlara..

  • Reply sema kara 18 Aralık 2008 at 09:54

    merhaba arkadaşlar.dersanelerde çalışanlara açık öğretimden formasyon verildiğini bende duydum.bir arkadaşım bunu araştırmış milli eğitime sormuş. bu bilgi doğruymuş arkadşlar ama sadece marmara bölgesinde veriliyormuş.adana milli eğitime henüz böyle bir yazı gelmemiş gelirse haberiniz olur demişler.

  • Reply sema kara 18 Aralık 2008 at 10:01

    bu arada geçen senelerde ara dönemde tezsiz yüksek lisans veren üniversitelerin çoğu bu yıl vermiyormuş 2 dönem olduğu için. ben konyayı aradım ve bu ara dönemde açmayacaklarını söylediler.

  • Reply Nazlı Sevindi 18 Aralık 2008 at 10:58

    kaan bey genelde çogu arkadaş bahar dönemi formasyon veren üniversite isimlerini sormuşlar.Bu konuyla ilgili bildiğiniz üniversiteler varsa söylerseniz çok sevinirim.Bende size öğretim elemanlığı ve ögretim üyeliği arasındaki farkları sorucaktım.araştırıyorum ne gerekli ikisi için diye ama net cevap veren güzel bi site bulamadım.ayrıca ögretim elemanı oldugumuzda enaz 2 sene üniversitede çalışırsak,istediğimiz takdirde ortaöğretim öğretmenliğine geçebiliyomuşuz.Böyle bişey varmı gerçekten?

  • Reply Hüseyin 18 Aralık 2008 at 14:10

    Merhabalar, ben Başkent Üniversitesinin verdiği tezsiz yüksek lisans ücretini merak ediyorum. Yardımcı olur musunuz? En baştaki yorumlarda yaklaşık 7 milyar ifadesi var, ama ben kredi başına 325 ytl diye biliyorum. Orada verilen kredi sayısı da üniversitenin sitesindeki programa göre 11 milyar civarı tutuyor. Bu konuda bana doğru bilgiler verecek olan var mı?

  • Reply ilham balcı 18 Aralık 2008 at 22:33

    merhaba arkadaşlar,
    herkes tezsiz yüksek lisans ile ilgili soruyor benim sorum ise bir de tezli yüksek lisans ile ilgili olacak. lütfen yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden acil yardım. ben hacttpe türk dili ve edebiyatından mezunum. gazi üniversitesine başvurmak istiyorum. kaan bey sizin bilginiz daha fazladır bu konuyla ilgili. kendi bölümüm dışında eğitim bilimlerinden türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine ya da türkçe öğretmenliğine yüksek lisans için başvuruda bulunabilirmiyim. gazi ünv.nin sitesini çok araştırdım. ilanları var başvurular ile ilgili. ancak tarihi, şartları ile ilgili henüz birşey yok. bir de kendi bölümüm dışında denk gelecek hangi bölümlere başvurabilirim ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. lütfen yardımcı olurmusunuz?

  • Reply Helin Agin 18 Aralık 2008 at 22:56

    Herkese merhaba.Ben de Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum ve formasyonum yok.Tam dört kez (hepsi de farklı üniversiteler olmak üzere) formasyon başvurusunda bulundum ve hiçbirine kabul edilmedim.Oysa ales ve diploma notum alınanlardan da yüksekti.Ben de devlet üniversitelerinden umudu kesip Başkent ve Yeditepe Üniversitelerine başvurmaya karar verdim.Ama bu üniversitelerin ücretleri ve bahar döneminde açılıp açılmayacağı konusunda çok kaba hatlarıyla bilgi sahibiyim. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

  • Reply Sevilay Utku 19 Aralık 2008 at 00:40

    Merhaba arkadaşlar…
    Öncelikle bir formasyon mağduru olarak bu sitede aydınlanmak ve birazda bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim.Arkadaşlar şöyle bir yorumları okudum da genel olarak sorunlar ve sorular aynı.Öncelikle formasyon için şu puan yeterli mi diye soran arkadaşlarım bakın.Üniversitelerde belirli bir baraj falan yok.Herşey oraya başvuran öğrencilerin puanıyla ilgili ona göre sıralama yapılır.Bu da üniversiteden üniversiteye değişiyor.Kimisi sadece alesle,kimisi ales ve okul ortalaması ile kimisi ise birde bunların yanında mülakatla alım yapıyor.Benim size tavsiyem kendi okulunuz haricinde mülakatlı olan okulları ikinci plana atmanız.Çünkü malesef mülakatlarda adil davranılmıyor.Hemen hemen her üniversite önceliği kendi öğrencisine veriyor.Biliyorsunuz ki başvurularda birebir yapılıyor.Yani internetten falan başvuru kabul edilmiyor.Dolayısıyla başvuru için ayrı birgün mülakat için ayrı bir gün gideceğinizi de gözönünde bulundurmalısınız.Bunun yanısıra özel okul düşünen arkadaşlarım Eskişehir Osmangazi ikinci öğretimi de araştırsınlar.Bu yıl matematikten 40 kişi 1.öğretim 40 kişi 2. öğretim aldılar.Eğer puanınız yeterse özel okuldan daha uyguna gelebilir.Bir arkadaşımda tezli yapınca formasyon alabilirmiyiz demişti.Aynı anda hem tezliye hem tezsize bile başvurabilirsin.Bu yasal birşey.Sadece başvurduğun üniversitede ikisininde olması gerkiyor.Gerisi kabul edilmenize kalmış:)))
    Ben sayısal mezunuyum ve bu yaz 80 alesle açıkta kaldım.Çok rahat öğrenci alımı yaptığını duyduğum Konya bile sadece alesle alım yaptı ve matematikten 86’yla kapattı.Kütahya internetten ve posta yoluyla kayıt kabul eden tek okul oldu ama oraya da sosyal bilimlerden 2000 Fen bilimlerinden 1600 kişi başvurdu.Yani alese dikkat edin arkadaşlar.Okul ortalaması mülakat önemli de olsa herşey alesten geçiyor.Kolay bir sınav diye hafife almayın.Sorun zaman çünkü,yetiştiremiyorsunuz.Son olarak ben dersanede stajerlik yapıyorum ve bizede dersane öğretmenlerine 3 aylık açıköğretim şeklinde formasyon verileceği haberi geldi.Ancak daha taslak halindeymiş.Yani ne zaman yürürlüğe girer bilinmez.Bizde formasyon alacak öğretmenlerin listesi alındı.belirli bir sayıya ulaşınca mı direk yürürlüğe girecek onu bende anlamadım.Yeni gelişmeler olursa burda sizlerle paylaşırım:)Bahar döneminde formasyon vercek okullara gelince alın tel numaralarını,başvurmayı düşündüğünz okulları tek tek arayın.En iyi çözüm kendinizsiniz.Zaten şimdilik başka da çözüm kalmadı gibi:((.Hadi hepimze Allah kolaylık versin:))

  • Reply kardelen 19 Aralık 2008 at 11:17

    sümeyye ortalaman süper yök ün yeni tablosuna göre 93.23 yapiyor bölüm neydi bu arada ? ama merak etme ara dönemde açan yer olursa gidersin zaten eylülde gidememiş olman çok garip

  • Reply filiz ARAS 19 Aralık 2008 at 19:29

    sevalcim mesajını şimdi gördüm.geç yazdığım için kusura bakma..hacettepe üniversitesi her yönüyle mükemmel bir üniversite.acayip bir sosyal çevresi var.ortamı çok güzel.kesinlikle tavsiye ederim.ama ben ailemle kalıyorum Ankara da.o yüzden benim için kolaylık oldu.üniversitenin hemen yanında yurtlar var.onlara başvur ama sanırım biraz geciktin canım.tarih bölümü için tezsiz yüksek lisans açmamışlar:((gazi ve ankara üniversiteleri veriyor diye biliyorum.onlar içinde lese girmen lazım…gerçi sen bunları biliyorsundur.hakkında hayırlısı olsun.kendine iyi bak canım.

  • Reply nehirsu nisa 19 Aralık 2008 at 19:33

    merhaba kaan,formasyon konusundaki bilgi zenginliğine hayran kaldım doğrusu.ben akdeniz üni,2.sınıf sosyoloji okuorum suan ve bende formasyon almak istiorum.sanırım,mezun olucam,alesten yüksek bi puan alıcam ve tabıkı mezunıyet notumda yüksek olucak.suan 3,33 ama inş böle devam ederim düsmeden.formasyon her dönem acılıomu, bıde kpss den yüksek alırsam felsefe grubu ögretmenlıgıne rahat atanabilir miyim.ales ve kpssden ne kadar almalıyım.sımdıden cok cok saol.kib.esenle kal:)

  • Reply Nevra Yeni 19 Aralık 2008 at 19:58

    arkadaşlar eskişehirin dershane öğretmenlerin e formasyon vereceği doğru ama resmileşmedi. böle bir girişim 2006 yılında da olmuştu ancak yök bunu işleme sokmaya müsade etmemişti. bir sorun daha var her dershane öğretmeni bunu alamıyor usta öğretici olmak zorunda yani dershanedeki stajyerliğini kaldırmak zorunda ancak usta öğreticeler buna hak kaanabilir ve bunu da eskişehir ücretsiz yapmayacak yaz döneminde 3-4 aylık bir sürede belirli bir ücret karşılığında yapcak
    ama dediğim gibi remsiyete geçmedi bu söylem ve girişim 2006 yılında da olmuştu her şey yöke bağlı.

  • Reply ahmet 20 Aralık 2008 at 08:21

    Kaancığım, çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Artık gerisi bana kalmış, elimden geleni yapacağım. Kendine dikkat et, hoşça kal.

  • Reply Kaan Fakılı 20 Aralık 2008 at 17:38

    Nazlı, merhaba.

    Soruna şöyle cevap vereyim seni yanıltmamak için:

    2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 3. maddesinde şöyle tanımlar var:

    ı. Öğretim Elemanları: Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, okutmanlar ile öğretim yardımcılarıdır.

    m. Öğretim Üyeleri: Yükseköğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve yardımcı doçentlerdir.

    1. Profesör: En yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişidir.
    2. Doçent: Doçentlik sınavını başarmış akademik unvana sahip kişidir.
    3. Yardımcı Doçent: Doktora çalışmalarını başarı ile tamamlamış, tıpta uzmanlık veya belli sanat dallarında yeterlik belge ve yetkisini kazanmış, ilk kademedeki akademik unvana sahip kişidir.

    n. Öğretim Görevlisi: Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanıdır.

    o. Okutman: Eğitim – öğretim süresince çeşitli öğretim programlarında ortak zorunlu ders olarak belirlenen dersleri okutan veya uygulayan öğretim elemanıdır.

    Benim anladığımı sana söyleyim kısaca:

    Öğretim üyeleri, prof., doç. gibi yükselebilen, rütbe alabilen hocalardır.

    Öğretim görevlileri, prof. doç. gibi öğretim üyelerinin yetişmediği bölümlerde “bölüm öğrencilerine” gerekli dersleri veren kişidir. Mesela edebiyat bölümündeki Yeni Türk Edebiyatı dersine bir öğretim üyesi yani bir prof. ya da doç. girmiyorsa o zaman öğretim görevlisi girebilir. Öğretim görevlilerinin yükselme şansı yoktur. Düz öğretmen gibi düşünün. Zaten araştırma yapmak değil ders vermek amaçlı oradadır. Aynı okutman gibi. Okutmandan farkı şudur: Okutman ise, bölüm derslerini başka bölümlerde veren kişidir. Mesela Türk Dili dersini üniversitede her bölümde okuyan her öğrenci almakla yükümlü. İşte edebiyat okutmanı edebiyat bölümü dışındaki bütün türk dili derslerine giren kişidir.

    İnşallah karışmamıştır.

    Diğer sorun da, bildiğim kadarıyla 2 sene yüksekokulda, fakültede görev yaptıktan sonra MEB’de öğretmen olabiliyorsun. Hem de kurumlar arası geçiş ile.

  • Reply Kaan Fakılı 20 Aralık 2008 at 17:48

    Hüseyin, bu sene Başkent Üniversitesi’nin formasyon fiyatı sabit 6.250 YTL’dir.

    İlham, bildiğim kadarıyla başka bölümden yapıyorsun. Yani birçok bölümden yapıldığını biliyorum. Özellikle Pdr’den yapılıyor. Bunun için biraz araştırma yaptım bugün. Ancak hangi bölümlerde yapabiliyorsun bunu tam olarak bilemiyorum. Bu konuda en iyi bilgiyi sana YÖK verecektir. Telefonla ara istersen.

    Arkadaşlar şimdiden yazacaklarım bu kadar. Ara ara başlığa bakıyorum. Herkese cevap veremiyorum. Kusuruma bakmayın. Bir yandan ücretli öğretmenlik yapıp bir yandan da KPSS kursuna gittiğim için ancak vakit bulabiliyorum. Ve elimden geldiğince sorulan soruları eleyerek cevap veriyorum. Kimseye bir kastım yok, yanlış anlaşılmasın lütfen.

    Allah hepimizin yardımcısı olsun.

  • Reply Hüseyin 20 Aralık 2008 at 17:54

    Teşekkürler Kaan…

  • Reply teyfik barbaros 20 Aralık 2008 at 19:41

    slm arkadaslar. ben matematikten yeni mezun oldum. matematik’i seviyorum ama ünivrstede kadro olmadığı için formasyon dusunuyorum ama ikinci dönem formasyon acan bir yerin olmadığını anlıyorum..hepinize sevgiler..

  • Reply Nevra Yeni 21 Aralık 2008 at 17:17

    arkadaşlar ikinici dönem konya ve tokaın formasyon açmayacağı kesinleşti bilginiz olsun istedim iyi akşamlar….

  • Reply EMEL AKGÜN 22 Aralık 2008 at 10:53

    DİYARBAKIR,MUĞLA,ADANA, OSMANGAZİ VE BAŞKENT ÜNİVERSİTELERİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINI AÇMIYOR. BİZZAT TELEFONLA ARADIM. ANCAK “AĞUSTOS AYINDA AÇILACAK” DEDİLER.

  • Reply sumeyye ilhan 22 Aralık 2008 at 10:57

    slm kardelen.ben Ankara’da birünivde tezsiz yapmak istediğim için hiçbir yere başvurmamıştım zaten gazi temmuda bitirdi ankara üniv de almadı şans diyorum nasip kısmet

  • Reply yağmur aydın 23 Aralık 2008 at 19:40

    merhaba arkadaşlar ve özellikle kaan:) çünkü o kadar çok soruya yanıt vermişsin ki benim sorunumu da yardım edebileceğini düşündüm.ben hacettepe felsefe bölümü öğrencisiyim.bu dönem mezun olucam inşallah.şu an bi dershanede çalılıyorum ama özel sektör düşünmüyorum devlet için de formasyon gerekli malum.bahar dönemi için bende gazi ünive başvurucam.ales 72 okul 3.00 e yakın.ama tek sorun felsefe öğretmenliği yüksek lisansı için belli sos.psik kredileri tamamlamamız gerek.benim tamam ama bölümde almadığım bi ders var sıkıntı olur mu? emin değilim çünkü ben hacettepeye yatay geçişle geldim orda aldığım derslerle 18 sos. 18 psik kredi tamam.ama ders içeriği farkeder mi?teşekkürler aydınlattığın için…

    • Reply Kaan Fakılı 23 Aralık 2008 at 19:47

      Merhaba Yağmur,

      Ben daha evvelki başvurularda istisnai durumların olmadığını görmüştüm. Yani Felsefe Grubu Öğretmenliği için ekstradan şu şartların sağlanması gerekiyor gibi bir şey okumadım. Gerekli kredi miktarını tamamlamış olman bence yeterlidir. Ders içeriğine o kadar dikkat etmiyorlar. Sonuçta o dersi almamak senin elinde değil. Zorunluluktan dolayı alamıyorsun.

  • Reply Kaan Fakılı 23 Aralık 2008 at 19:49

    Arkadaşlar, bir de benim bir önerim olacak.

    Uzun süredir bu başlık altında yazışıyor ve fikirlerimizi beyan ediyoruz. Dilerim ki Ankara’da oturan arkadaşlarla bir gün buluşalım ve gerek iş yaşantımızla ilgili sorunlarımızı gerekse de herhangi bir konudaki sorunlarımızı birbirimizle paylaşalım. Sohbet edelim. Ben Ankara’da oturduğum için şehri Ankara olarak belirledim. Tabiî ileriki aşamalarda farklı şehirler de olabilir.

    Ankara’da oturan arkadaşlarımın da bu konudaki görüşlerini merak ediyorum. Şöyle bir nabız yoklayayım istedim.

  • Reply AHMET KAAN ÇELİK 23 Aralık 2008 at 21:09

    Kaanc’ım selam öncelikle böyle güzel ve önemli bi site açtığın için sana teşekkür ederim.ben coğrafya mezunuyum. Benim sorum tezsiz yüksek lisans alabileceğim özel üniversite var mı?Coğrafyadan tezsiz veren özel üniversite var mı?

  • Reply gülistan adıbelli 24 Aralık 2008 at 18:01

    mrb kaan.ben de formasyon veren okullarA BAKIYORUM.SANIRIM MALATYA VERIYOR ARA DONEMDE ODA MULAKAT VAR.ben alesten 70 ddıploma notum 75 şansım ne kadar olr bılmıyorum.acılan unıversıelerı haberleşelım hoscakal

  • Reply seval demir 25 Aralık 2008 at 00:00

    filizcim yeni gördüm iletini,verdiğin bilgiler için teşekkürler..belki bu sene açar tarih için tezsiz belli olmaz:)
    dediğin gibi canım hakkımızda hayırlısı…sen nerelere başvurmayı düşünüyosun peki,bu sene başvurucaksın değilmi,alese girdinmi?

  • Reply seval demir 25 Aralık 2008 at 00:01

    bu arada kimse diyarbakır dicle üniversitesiyle ilgili bilgi vermemiş,sanırım bilen yok:))

  • Reply esra avşar 25 Aralık 2008 at 11:14

    merhaba.ara dönemde tezsize hangi okullar alıyorlar ve alacak olan okullar ne zaman duyuru yaparlar?bilginiz varsa beni de bilgilendirir misiniz?teşekkürler

  • Reply filiz ARAS 25 Aralık 2008 at 11:44

    sevalcim meraba.ben sadece ankara içi başvuru yapıcam.o yüzden kısıtlı bir alanım var.lese girmedim daha.gazi,hacettepe ve ankara üniversitelerinin sitelerini takip ediyorum.eğer formasyon verirlerse lese girmeyi düşünüyorum.şu an dershanelerde sosyal bilgiler öğretmenliği yapmayı düşünüyorum.başvuru yaptım bir kaç yere.hayırlısı olsun.dualarımda sende olucaksın.Allah yardımcın olsun.

  • Reply ilham balcı 25 Aralık 2008 at 14:40

    arkadaşlar merhaba ben bugün mersini aradım ve öğrendim ki mersin de ara dönemde açmıyormuş. artık kesin eminim. adana için de aynı şey geçerli. akdenizin bu tarafından ümidimizi kestik. benim araştırdıklarım bu kadar. gazi üniversitesinden hala haber var mı bilmiyorum lütfen arakdaşlar haberleşelim..

  • Reply ayşe 25 Aralık 2008 at 22:27

    merhaba arkadaşlar ! ücretli öğretmenlik yapıp ta hemde kpss ye hazırlanmak gerçekten çok zor. o sabahın kör vaktinde kalkıp ta okulda ders anlatmak işkence. ve eve gelip o yorgunlukla kpss ye hazırlanmak ta ayrı … o yüzden işi sıkı tutup hem ales hem kpss hazırlanmak lazım. ve birbirimizi yeni öğrendiğmiz bilgilerle aydınlatalım. şimdiden teşekkürler…

  • Reply ilham balcı 26 Aralık 2008 at 01:13

    arkadaşlar merhaba, asistanlık ile yüksek lisans aynı şeyler midir? bir kişi üniv.de yüksek lisans yaparken maaş alabiliyor mu? lütfen bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?

  • Reply gül 26 Aralık 2008 at 18:58

    merhaba İlham, asistanlıkla yüksek lisans aynı şey değil.yüksek lisans alımı üniversitenin başvuru koşullarına göre değişiyor çoğu üniversite alesin %50 sini mutlaka alıyor.diploma notunun,mülakatın ve bilim sınavının yüzdesi üniversiteye göre değişiyor.birde dil şartı var tabi üds ve kpds den 50 ve üzeri not alman yeterli olabiliyor yada üniversitenin kendi yaptığı dil sınavından yeterli puanı almalısın.bu koşulları sağlayıp yüksek lisansa kabul edilirsen 4 yıl dan sonra biten öğrencilik hayatın yeniden başlıyor.yüksek lisans 2 yıl sürüyor.Peki asistan nasıl olunuyor?bu üniversitede çalıştığın anabilim dalında kadro gelmesiyle ilgili.bu kadroya seninle aynı haklara sahip herkes başvurabiliyor.buradaki değerlendirmede %55 ales, %15 diploma notu, %15 üds, %15 mülakat şeklinde.bu koşullar altında kadroyu alabilme şansın var.yani araştırma görevlisi olup hem yüksek lisansını yapıyosun hem de maaş alıyosun.sen yüksek lisans yaparken çalıştığın anabilim dalına kadro gelmezse yapacak bişey yok beklemekten başka.ille gelecek diye bişey de yok yüksek lisans 2 yıl sürüyor bu zaman diliminde gelmeyebilir yani.ama bu aşamada tubitak bursundan yararlanabilirsin.yüksek lisans yapanlara tubitak %50 diploma notu ve %50 eşit ağırlıklı ales puanına göre değerdirme yaparak ayda 1250 ytl burs veriyor.maaş gibi yani..ama bu bursu da almak zorlaştı artık en son 88 ile kapadı ve 500 kişiye verdi bu yıl..akademisyen olmak çok zor ve sabır isteyen bişey iyi düşünüp ona göre karar vermek gerekiyor.bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.hepimizin allah yardımcısı olsun..

  • Reply gülistan adıbelli 26 Aralık 2008 at 19:57

    mrb Ayşe kesınlıkle katılıyorum sana.Ben de ücretli öğretmenlık yapıyorum sabahın korunden kalkıp ders anlatmak ve eve gelıp kpss ye hazırlanmak cok zor gercekten.Okuldaki kadrolulardan fazla emek harcayıp onların yarısı kadar maaş almak ayrıca bır dıger uzucu yanı. arkadaşlar ben para bırıktırmeye başladım en kotu ıhtımal başkentte alacam:( adana mersın ara donem diyarbakır gaziantep ara donem de vermıyor. konya verıyor mu acaba?bılenınız var mı arkadaşlar?

  • Reply Erdem BÜTÜN 28 Aralık 2008 at 21:16

    Kaan bey, öncelikle biz geleceğini kestiremeyenlere yardımcı olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım. Ben de KSÜ edebiyat edebiyat son sınıf öğrencisiyim ve ales’ten 80 aldım. Not ortalamam ise 3.10’a (76) denk geliyor. Bu notlarla İstanbul çevresi, özellikle Marmara Üni.’ne başvuru yapsam kabul edilir miyim ? Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler…

  • Reply Erdem BÜTÜN 28 Aralık 2008 at 21:19

    Arkadaşlar üstte edinmek istediğim bilgiler konusunda malumat sahibi olanlar varsa onlar da cevap yazarlarsa sevinirim. Herkese iyi gelecekler…

  • Reply ilham balcı 28 Aralık 2008 at 23:54

    gül çok teşekkür ederim. inan çok iyi anladım. son bir şey sorabilir miyim? peki bir okula yüksek lisans ile ilgili görüşmeye gittiğimizde eğer kabül edilirsek ve kadro da varsa hemen kadroya girebiliyor muyuz yoksa bir süre yüksek lisan öğrencisi olarak kalabiliyormuyuz. acil cevap istiyorum. benim çok önemli.emeklerin için çok ama çok saol…

  • Reply yağmur aydın 29 Aralık 2008 at 10:56

    tekrar merhaba..peki bahar dönemi gazi başvuruları ne zaman başlıyo?

  • Reply kahraman karadeniz 29 Aralık 2008 at 16:01

    slm gülistan… konya bahar döneminde formasyon vermeyecek…

  • Reply gül 29 Aralık 2008 at 19:54

    merhaba ilham yüksek lisansa başvurdun ve başvurduğun anabilim dalında kadro var.mesela matematik bölümündesin ve geometri anabilimdalından yükseğe başlıcaksın ve bu anabilim dalında kadro var.yukarıda belirttiğim koşullar altında %55 ales,%15 üds, %15 diplama notu ve %15 mülakat notuna göre(tabi bu kadroya seninle aynı koşullarda türkiyenin heryerinden herkes başvurabilir) yüksekten aşağıya doğru sıralanıyor ilk sırada olan kadroyu alıyor.bu anlattıklarım olması gereken prosedür.ama buranın türkiye olduğunu ve torpil olayı ile olanüstü durumların gerçekleşebileceğini unutmamak gerekir.yani öle durumlar oluyo ki 10 yıldır kadro gelmeyen bir anabilim dalına bi anda kadro gelip oralara hiç tahmin etmediğin insanlar gelebiliyor.

  • Reply ilham balcı 29 Aralık 2008 at 23:35

    gül o kadar yardımcı oldun ki çok ama çok saol. martta üds var. ona gireceğim ve yüksek lisans için olması gereken dil sorununu da halletmeye çalışacağım. umarım herkes ama herkes emeklerinin karşılığını alır. çok zor mudur üds. ing. temelim var. gramerde de gayet iyiyim sadece kelime eksikliğimi gidermem gerekiyor. yani üds’den 55-60 almak ne kadar zordur ki. hiç girmedim bu sınava. korkutmuyor da değil. ama her şeyin bir ilki vardır. umarım ilk girişim de alnımın akıyla çıkarım. eğer üds’ye girmiş arkadaşlar varsa sorular, sınav hakkında çok karamsar olmadan yorum yapmaları mümkün müdür? aslında karamsarlık bir bakıma gelecekle ilgili. ama emin olun ki herkes emeğinin karşılığını, hakkına düşeni alacaktır. sanırım bu dönemdeki ales formasyon anlamında formalite icabı oldu. sadece yüksek lisans için oldu sanki. çünkü bu dönem hemen hiç bir üniversite tezsiz açmıyor. ne olacak ne yapacağız bilmiyorum…

  • Reply gül 30 Aralık 2008 at 23:06

    ilham kpds ve üds ye girmiş biri olarak sana şunu söyleyebilirim kesinlikle korkulacak sınavlar değil.biraz ingilizce alt yapının olsa iyi olur ama olmasa da halledilebilir mutlaka.bu sınavlarda önemli olan kelime bilgisi ve reading.odtü nün bir kitabi var reader at work adında ordaki okuma parçalarını okuyarak reading konusunda kendini geliştirebilirsin.önceki yıllarda çıkmış sorulardan oluşan kitaplar var çözümleriyle birlikte onlardan kelime ve grammer çalışabilirsin denemeleri de çözersen yeterli olur diye düşünüyorum.
    ilham bir de 2. dönem de üniversiteler yüksek lisans açıyor.ille de üds ve kpds gerekmiyor üniversitenin yaptığı dil sınavına da girebilirsin.gazi ye başvurmak istiyosun sanırım.ben de 2. dönem başlıyacağım yüksek lisansa hocamla konuştum benim için kontejan istedi mülakata giricem ve işallah başlıyacağım.eğer gidip bi hocayla konuşup amacını anlatırsan kontejan isteyebilir.belki gazi normalde de açıyodur bilmiyorum ben ama sen takip et.söylemek istediğim güz dönemini beklemene gerek yok.hacettepe mezunusun referans alabileğin hocalar yok mu onların da yararı olur.ayrıca güz döneminde açılmadı diyelim o zaman özel öğrenci statüsü diye bişey var.normal öğrenci gibi derslere devam ediyosun sınavlara giriyosun eğer derslerden geçersen yüksek lisansa başladığında bu aldığın dersler kredinden düşüyor.normal öğrenci gibi dedim ama resmi değil yani öğrenci kartın yok, burs başvurusu yapamazsın tubitak alamzsın mesela.yüksek lisansta 21 kredilik ders almak zorundasın yani bu ders aşaması(belki üniversiteden üniversiteye değişiyodur kredi durumu)ders aşaması bitinnce tez aşaması başlıyor.sen özel öğrenci olursan ders aşaması daha kısa zamanda biter.hem de boşa zaman geçirmemiş olursun.kolay gelsin..aklına takılan bişey olursa sorabilirsin ben formasyonu bu dönem bitiyorum ve tezliye başlıyacağım işallah.ben de araştırma modundayım sizin gibi birbirimize yardımız dokunuyorsa ne güzel..herkesin allah yardımcısı olsun..

  • Reply filiz ARAS 01 Ocak 2009 at 13:05

    hepinizin yeni yılı kutlu olsun.hepimiz için hayırlı şeyler getirsin.

  • Reply serap arslan 02 Ocak 2009 at 11:16

    merhaba ben muğla üniversitesi felsefe bölümü 4. sınuf öğrencisiyim .tezsiz yüksek lisansı 3 aylık yaz süresince verildiğini duydum. üniversitelerin yönetmeliklerinde bu bilgi varmış. ben ulaşamdım. sizin bir fikriniz var mı? eğer fikriniz varsa koşulları nelerdir?teşekkür ederim.

  • Reply canan 02 Ocak 2009 at 11:29

    merhabalar ben anadolu üniversitesi sosyoloji bölümü 4.sınıftayım ama bir dönem uzattım okulu seneye ara dönemde formasyona başlayabilirmiyim?ara dönemde tezsiz yüksek lisans için alan okullar var mı acaba yardımcı olursanız çok sevinirim…

  • Reply engin çakıcı 02 Ocak 2009 at 11:37

    mrb arkadaşlar. bahar dönemi TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ tezsiz yüksek lisans açan üniversite var mı? bilen lütfen cvp yazsın.

  • Reply K. K 02 Ocak 2009 at 17:44

    merhaba arkadaslar ben sakarya üniversitesi TDE yüksek lisans öğrencisiyim. Seneye bu civarlarda formasyon almayı düşünüyorum SAU ya da KOU’de tanışmak isteyen arkadaşları beklerim.

  • Reply kahraman karadeniz 02 Ocak 2009 at 19:32

    slm arkadaslar… malatya ara dönemde formasyon verecekmiş diye duydum.. başvuruların ne zaman baslayıp ne zaman bittigi hakkında bilgisi olan var mı?

  • Reply Kaan Fakılı 02 Ocak 2009 at 19:42

    Arkadaşlar, ilanları öğrenmek çok zor değil. İlgili üniversitenin web sitesine gireceksiniz, varsa “eğitim bilimleri enstitüsü” sayfasına, yoksa “sosyal bilimler enstitüsü” sayfasına bakacaksınız. Bir de “eğitim fakültesi” sayfasına bakın yeterli.

    http://sobe.inonu.edu.tr/

    İnönü açacakmış, yukarıda verdiğim adreste gerekli bilgi yazıyor.

    “2008-2009 bahar yarı yılında tezsiz yüksek lisans programı açılması konusunda ilgili birimlerce bir çalışma başlatılmış olup gelişmeler daha sonra duyurulacaktır.”

    Aşağıdaki duyuru da Selçuk Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün sayfasında ( http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/ )yazıyor:

    “2008-2009 Öğretim yılı Bahar yarıyılı formasyon programı öğrenci alımı planlanmamaktadır”

  • Reply gülistan 03 Ocak 2009 at 18:14

    merhaba arkadaşlar sanırım güz donemını beklıcez formasyon için. çunkubıldıgım kadarıyla tek malatya açıyor ara dönemde fakat mulakat var. mulakatta zor yanı umarım anlatabılmısımdır. bu nedenle bırkac ay daha beklıcez

  • Reply gülistan 03 Ocak 2009 at 18:16

    merhaba kahraman sakarya en son kacla kapattı?

  • Reply Yasir YILDIZ 03 Ocak 2009 at 19:36

    Merhaba ben Yasir.Elazığ Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edb. 4. sınıf yani son sınıf öğrencisiyim.Ben de formasyon alıp devlette öğretmen olmak istiyorum.Sorum şu benim diploma notum en az 2.30 gelir.Kasım ayında girdiğim ALES’ten 82 puan aldım.Ben samsunluyum ve orada formasyon almak ilk tercihim olacak.Olmazsa Elazığ Konya Kayseri Diyarbakır yani il önemli değil bir üni’de formasyon almak istiyorum.Ama samsun formasyon veriyor mu bilmiyorum.Bir de bu formasyon bölümlere göre değişiyor mu?Yani tarihçi fizikçi ve edebiyatçı olarak ben aynı derslere birlikte mi giriyorum yoksa herkes kendi branşına yani her branşın kendi formasyon sınıfları mı var?Ayrıca hangi üni nasıl şartlarla alıyor onu bilemiyoruz.Öğrenebileceğimiz bir site yok mu ve ne zaman başvuru oluyor nasıl oluyor bunlar sorun
    http://oid.omu.edu.tr/lisansus.....nsustu.htm
    Bu sitede samsunla ilgili birşey buldum ama eski sen bana yardımcı olursan sevinirim.Bayağı da uzun yazdım şimdiden teşekkürler

  • Reply esra yilmaz 04 Ocak 2009 at 11:57

    arkadaşlar zonguldak karaelmasta yüksek lisans ve doktora için alımlar başlamış…
    http://w3.karaelmas.edu.tr/lin.....lanens.htm

  • Reply esra yilmaz 04 Ocak 2009 at 11:58

    arkadaşlar karaelmasta ilan var ..http://w3.karaelmas.edu.tr/lin.....lanens.htm

  • Reply esra yilmaz 04 Ocak 2009 at 11:58

    http://w3.karaelmas.edu.tr/lin.....lanens.htm

  • Reply semra 05 Ocak 2009 at 18:27

    arkdaslar ben Gazi Üniversitesi T.E.F Matbaa Öğretmenliğinde okuyorum ve 4. sınıftayım yüksek lisans yapmak istiyorum ama bölümümüzün yüksek lisansı yok eğitim bilimleri ya da grafik bölümlerinde yapmak istiyorum bunun için gerekli olan sınav yeterliliklerini yerine getirceğime inanıyorum ortalamamda 3 ün üzerinde fakat bana kendi hocalarımda dahil herkes bi yerden torpilin olması şart diyolar ( bu nasıl bi durum ya okumak için bile torpil mi lazım) …ben farklı bi bölümde(eğitim bilimleri ya da grafik) yüksek lisans yapabilir miyim ve de bu bölümlerin kendi öğrencileri dışında ki başvurular için ekstra olarak yerine getirilmesi gereken bir durum var mı? …şimdiden teşekkürler…

  • Reply ilham balcı 06 Ocak 2009 at 00:23

    merhaba gül,
    emeklerin için çok ama çok teşekkür ederim o kadar yardımcı oldun ki. vallaha içime su serptin. ben yüksek lisans için gazi ünv. ile görüştüm üds ya da kpds den bir belge getirmem gerekiyormuş. o yüzden de sınav önemli benim için. Allahım kısmet eder de sınava girersem; yüksek lisnsa sadece haziranda mı başvurabiliyorum yani belli bir süresi mi var yoksa kadroya mı bağlı yani nisanda mayısta da başvuru olabilir mi? sorularımla başını ağrıttım kusura bakma deneyimlerine güvenerek yardım istiyorum. ben de bir bilgi alırsam seve seve yardımcı olurum. tezsizin de hayırlı olsun darısı bizim başımıza. sanırım tezli ve tezsiz aynı anda olmuyor. emin değilim sana bir sorayım dedim. şimdilik hoşçakal…

  • Reply kardelen 06 Ocak 2009 at 13:18

    ERDEM BÜTÜN öncelikle ortalaman gayet iyi yök ün dönüşüm tablosuna göre 79 yapiyor o yüzden biraz daha iyi senin için çogu kişinin düştü ortalamasi daha öncede bu tablodan bahsettim ama bi kişide merak etmedi:)

  • Reply kardelen 06 Ocak 2009 at 13:25

    YASİR YİLDİZ samsun %3o not ortalamsi %7o ales ile aliyor bu yil 74-75 puan civarinda kapatti ama seneye 79-8o oratalmada kalacaktir çünkü mülakat son anda kalkti ve pek kimsenin haberi olmadi yanliz şunu göze al seneye, orasi bence tezsiz de türkiye de öğrencisini en çok zorlayan ünv
    bu arada dicle de açmiycaz diye sitesine yazmiş geçmiş olsun herkese…

  • Reply yasir yıldız 07 Ocak 2009 at 09:24

    sevgili kardelen öncelikle teşekkür ederim dicle 2008-2009 için açılmayacak demiş galiba ara dönemi kastediyor yani benim için mühim olan 2009-2010 yılı ayrıca samsunda açılsın yeter ki zor olması önemli değil evimiz üni’ye yakın hem neyse formasyon dersleri nasıl oluyor yani branş olarak mı yoksa tüm branşlar birlikte mi alınıyor çünkü iki yıl önceki OMÜ’nün duyurusunda edebiyat sadece 2 kişi diyordu yani böyle her branş için kontenjan mı var yoksa toplam bir kontenjan mı var şimdiden teşekkürler

  • Reply Çiğdem Er 08 Ocak 2009 at 22:33

    Merhaba Kaan Bey. Ben Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Bu dönem Gazi Üni. tessiz yüksek lisans açıyormuş. Ben ALES’ten 81 aldım diploma notum da 2.93 yani 100’lük sisteme çevirirsek 79’a tekabül ediyor. İkisinin ortalaması da 80 puana denk. Sizce Gazi Üni’ye girme şansım yüksek mi? Kontenjan 50 ile sınırlıymış. Siteniz ve cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Reply Çiğdem Er 08 Ocak 2009 at 22:38

    Bu arada erdem 3.10 yüzlük sistemde çok daha yüksek bir puana denk gelir. o puana birdaha bak bence gazi üniversitesinin istatiki bilgiler kısmında:3.10=81.0 ile denk gösteriliyor. bir daha kontrol et bence.

  • Reply Çiğdem Er 08 Ocak 2009 at 23:14

    ayrıca yök’ün açıkladığı 4’lük sistem dönüşüm tablosu sadece akademik personel alımı içindir.

  • Reply armanyus 09 Ocak 2009 at 14:38

    merhaba arkadaşlar…bana yardımcı olacağınızı düşünerekten yazıyorum..(tezsiz yüksek lisans edebiyat) ales puanım 74 okul ortalamam 66 bu puan nasıl..ara dönemde alımvarmı..varsa hangi okullar alıyor…şimdiden sağolun..

  • Reply ahmet 09 Ocak 2009 at 21:15

    arkadaşlar dörtlük sisteme göre olan diploma notunun yüzlük sisteme çevrilmesi ile ilgili yazılar yazmışsınız; bu çevrim nasıl yapılıyor. bununla ilgili bir site var mı. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa ve sitenin linkini yoruma eklerlerse sevinirim.i

  • Reply Çiğdem Er 09 Ocak 2009 at 22:30

    ahmet. google yök yaz yökteki duyurularda görürsün.

    bu arada arkadaşlar yökün bu uygulamasını tüm üniversiteler kabul edecek mi bilenler cevap versin lütfen

  • Reply npalyos 10 Ocak 2009 at 02:54

    Merhaba,
    Ben de Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Her Fen-Edebiyat mezunu gibi öğretmenlik için formasyon almam gerek fakat şimdiye kadar sadece Gazi Üniversitesi bahar dönemi ilanı verdi.
    Benim merak ettiğim, acaba ben mi çok aceleci davranıyorum yoksa gerçekten diğer üniversiteler bu yıl bahar alımı yapmayacak mı? Daha önce bu süreci yaşamış olanlar bu konuda da yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
    Son bir ricam var… 2.67 gano 80 alesle Gazi’ye girme şansım var mıdır? Bu kadar bekleyen varken pek umudum yok gibi ama yine ortamın nabzını tutan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Teşekkürler.

  • Reply Çiğdem Er 10 Ocak 2009 at 09:15

    yök’ün 4’lük sistem tablosu ile ilgili kesin şeyler bilen arkadaşlar lütfen yazsınlar. bu uygulamayı neden her üniversite uygulamıyor. bu gidişle çok kişinin hakkı yenecek.

  • Reply plumeria 10 Ocak 2009 at 21:51

    Merhabalar,
    Benim birden çok sorum olucak umarım yanıtlarsınız.Trakya üni. Türk dili ve edebiyatı mezunuyum mayıs ayındaki ales e giricem bundan öncekilerde 64 ü geçemedim daha yüksek almayı ümid ediyorum. diploma notum da 2.56 .Tezsiz yüksek lisans için başvurmayı istedigim üniler arasında gazi,ankara,osmangazi,selçuk ve son olarak gaziosmanpaşa (tokat)var ama hemn hmen hepsi de 3 dönemde veriyolar ve tokattaki üni. dersleri hftasonu veriyo diye biliyorum kafam karma karışık.başvurulara daha çok ama ne düşüneceğimi şaşırdım .ales den en az kaç almam gerekiyoki bu ünilere başvurmam için bileniniz var mı acaba??bi de 2 dönem bütün üni.lerde geçerli diil diye biliyorum yanlış mı acaba? son olarak tezsiz yüksek lisans için önerebileceiğniz üni.ler var mı edebiyat bölümü için . çok uzun yazdım sanırım ama umarım okumaya değer bulursunuz 🙂

  • Reply ahmet 10 Ocak 2009 at 21:56

    çiğdem sağol aradığımı buldum. yüzlük sisteme göre diploma notunu görmek isteyen arkadaşlar http://www.yok.gov.tr/duyuru/d.....siligi.pdf bu adresten yararlanabilirler.

  • Reply serdar 11 Ocak 2009 at 13:42

    slm arkadaşlar.arkadaşlar ben bu yüzlük sisteme çevirme olayını anlamadım.gazi transkiriplerin yüzlük sisteme cevrilerek verilmesini istiyor fakat bizim üniversitede böyle bir hizmet yok benim ne yapmam gerekiyor.bilgili arkadaşların yardımını rica ediyorum teşekkür ederim.

  • Reply filiz ARAS 11 Ocak 2009 at 14:46

    ya arkadaşlar bilen varsa yazabilir mi?tarih bölümüne formasyon veren üniversiteler var mı..

  • Reply mustafa usta 11 Ocak 2009 at 20:24

    serdar sizin okulda da vardır o hizmet. öğrenci işleriyle irtibata geçmen gerekiyor. eğer mezun oldunda okuldan uzaktaysan işin biraz zor. ya okuluna gidip kendin alacaksın ya da halen okulda ögrenimine devam eden bi arkadaşından yardım isteyeceksin. ben saatlerce dil dökmüştüm oradaki görevlilere belgeyi fax çekin diye. zaten direk senin notunun yüzlük sistemdeki durumunu 70 tir ya da 80 dir diye vermiyolar. 6-7 sayfalık uzunca bi tablo. 00 dan başlayıp 4.00 a kadar notların yüzlük sistemdeki karşılıkları var. benim mezuniyet notum 2.19 du 71 küsürlü bişey geldi. son girdigim ales puanı da 73 tü iki okula başvurdum (sakarya, konya) ikiside çıkmadı. 6 yıl bölümde okudum(TDE) bir yılı sadece tez hazırlamakla geçti. 3 ales ve 2 kpss ye girdim.şimdi ücretli ögretmenlik yapıyorum. mayıs ales e tekrar gireceğim. tabii formasyonu almakllada bitmiyor. sonrasında kpss… işimiz zor biraz. çok çalışıp sabretmek lazım. dünyanın parasını ve emeğini harcadık. sabredeceğiz arkadaşlar. hepinize sabır diliyorum.

  • Reply ilham balcı 11 Ocak 2009 at 21:35

    arkadaşlar merhaba,
    tezli yüksek lisans yaparken aynı zamanda o üniversite, yüksek lisans yaptığımız üniversite formasyon vermeye başladığında tezli yüksek lisansı da aynı anda yapabiliyor muyuz? öyle bir şansımız oluyor mudur??yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.

  • Reply Çiğdem Er 12 Ocak 2009 at 10:21

    ilham ikisini bir anada yapmak yasak ama yapanlar da var onu iyice bi araştırman lazım.
    serdar eğer okulun çevirme yapmıyorsa gazi kendi çeviriyor puanını ama daha mı düşük oluyor bilmiyorum.
    birde yökün tablosu girdi işin içine asıl ortalığı karıştıran o tablo. aslında tablo çok adil fakat her üniversite uygulamıyor. bakalım ne olacak

  • Reply Aslı Cansu Akay 12 Ocak 2009 at 15:14

    Arkadaşlar ara dönemde yalnızca Gazi Üniversitesi mi formasyon veriyor? Başvuru tarihleri hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.

  • Reply mine 12 Ocak 2009 at 16:19

    kaan merhabalar. ben ankara üniversitesi sosyoloji mezunuyum. gazi üniversitesi felsefe öğretmenliğinde formasyon açıyormuş. benim sorum formasyona başvururken 16 felsefe 16 psikoloji 8 mantık ders kredisini lisanstayken tamamlamamız gerekiyor muydu böyle bir zorunluluk var mıdır. aydınlatırsan sevinirim. teşekkürler.

  • Reply Çiğdem Er 12 Ocak 2009 at 17:33

    arkadaşlar gazi’ye başvuran var mı aranızda. notlarınızı +’lükten 100’lüğe çevriminde yök’ü mü yoksa kendi okullarınızınkini mi kabul etti. kendi okullarınız yök’ü benimsemiş miydi? lütfen başvuru yapanlar yazsınn!!!

    KAAN BEY NERELERDESİNİZ?

  • Reply Çiğdem Er 12 Ocak 2009 at 20:32

    aslı gazinin kayıtları başladı gazinin sitesini ziyaret et.

  • Reply esra yılmaz 14 Ocak 2009 at 18:42

    çidem arkadaşım ben dün başvuru yaptım.herkes kendi okulunun 100 lük sistemini götürüyo bildiğim kadarıyla gerçi ben zaten gazi mezunuyum ama dün başvuru yaparken görevliler ayırıyordu erciyes üniversifesinin 100lük dönüşümü hacettepenin 100 lük dönüşümü falan diye..zaten herkes transkriptle beraber okulundan 100 lük karşılığının verildiği tablonunda çıktısını götürüyor yada çevrilmiş karşılığını..ösym nin tablosu başka bir durumda kullanılıyor diye duymuştum.inşallah yardımcı olabilmişimdir..

  • Reply Çiğdem Er 14 Ocak 2009 at 23:19

    esra çok saol ben de yaptım başvuru. inşallah olur:)

  • Reply özlem erkal 15 Ocak 2009 at 16:34

    merhaba arkadaslar gaziye basvurdum bende ama umudum yok kaç dönemde veriyo tezsizi 3 dönemde mi? matematikçiler kaç puanla başvurdu bilen varmı ?

  • Reply nevra yeni 15 Ocak 2009 at 20:16

    mrb arkadaşlar gazinin sayfasına giriyorum ama edebiyatın yüksek lisans açtığın,formasyon için,göremiyorum.bana yardımcı olursanz çok sevinirim. şimdiden teşekkürşer……

  • Reply sümeyye ilhan 15 Ocak 2009 at 20:31

    dün gaziye 82 ortalamayla başvurumu yaptım.umarım sonuç lehime olur.başvuruların sonucu pazar günü belli olabilirmiş,başvuran herkese bol şans!

  • Reply esra çakıcı 16 Ocak 2009 at 13:16

    arkadaşlar formasyona bu dönem başvuru yapan arkadaşlar lütfen başvuru puanlarını ve sonuçlarını bu sayfada bildirsinler.böylelikle taban puanlardan bi nebze haberdar olabiliriz.herkese başarılar…

  • Reply Çiğdem Er 16 Ocak 2009 at 23:22

    sümeyye canım napiyosun kız sen de mi yazdın bu siteye çok şaşırdım seni görünce:) canım inşallah olur . bu arada ben 80 puanla başvurdum.

  • Reply sonay ürgenç 16 Ocak 2009 at 23:47

    ben kocaeli üniversitesi beden eğitimi antrenörlük son sınıf öğrensiyim.spor akademisine formasyon veriliyor mu,bu sene ücretler nasıl,ilk olarak nereye başvurmak gerekiyo ve ne zaman,en önemlisi spor akademisine hangi üniversiteler formasyon veriyo?formasyon kusunda Allah herkesin yardımcısı olsun

  • Reply hale 17 Ocak 2009 at 18:07

    slm arkadaşlar ben tde.mezunuyum.bu yıl ilk defa tezsiz yüksek lisansa başvuracağım.ales66.ortalamam70.sizce başkent olur mu?ya da başka bir yer olur mu?bu puanla zor biliyorum ama fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.iyi akşamlar.

  • Reply hale 18 Ocak 2009 at 17:03

    merhaba kaan cevabın için teşekkür ederim.
    mayıstaki ALES’E girecegim.Adana’da oturuyorum.
    ALES’ten 70 alırsam devlet üni. olur mu??
    beni bilgilendirirsen sevinirim.
    Başka vakıf üni. tezsiz yüksek lisans veriyor mu? iyi akşamlar.

  • Reply ayse nur ulutas 18 Ocak 2009 at 17:22

    selam ben çanakkale son sınıf edebiyat öğrencisiyim daha önce formasyon 1,5 senede veriliyor demiştim ama kaan düzeltmiş evet 1 senede veriliyor artık merak edenler için söylüyorum akdeniz 15 kişi alıyor %50 ales %30 not ortalaması %20 mülakat diye öğrendim ayrıca selçuk üniversitesi çok öğrenci alıyo, balıkesir üniversitesine arkadasım 80 ales 2,50 ortalamayla girdi bizim üniversite 75 ales 2,70 ortalamayla kapattı bildiklerim bu kadar yardımcı olursa ne mutlu bana!!!

  • Reply ayse nur ulutas 18 Ocak 2009 at 17:22

    bu arada düzeltme için sağol kaan:))

  • Reply gülistan 18 Ocak 2009 at 19:15

    Hale arkadaşim zaten başkent paralı verıyor ve 66 ile kabul edılırsın. Ama formasyon için okadar para vermek zor ya. bence sen bıraz daha sıkı çalışıp en az 75 yaparsın devlet unıversıtesınden formasyon alabılırsın. Tabı gbu gazı olmazda daha kucuk unıversıteler olur…ALLAH HEPIMIZE YARDIMCI OLSUN İŞİMİZ GERÇEKTEN ZOR. Bu arada akadaşlar gazı kacla kapandı bılgı verırısenız sevınırım..

  • Reply özlem erkal 20 Ocak 2009 at 13:09

    yaa çok heyecanlıyım acaba alınırmıyım :-s arkadaslar 2 dönemde mi veriyor gazi tezsizi gecen de sordum kimse birşey yazmıyor 🙁 lütfen cevap

  • Reply ebrar nur 20 Ocak 2009 at 15:04

    meraba ben a.i.b.ü fizik son sınıf öğrencisiyim.bölümümüz ingilizce olduğundan herkes ingilizce formasyon için uğraşıyor.bi kısım da bunun geçerli olmadığını söylüor.ben şaşımış durumdayım ortalaamam pek yüksek değil.tezsiz için oratalama gerekiomu ? sizce tezsiz mi yapmalıyım ingilizce formasyon mu almalıyım yardımcı olursanız sevinirm iyi akşamlar

  • Reply Çiğdem Er 21 Ocak 2009 at 10:42

    arkadaşlar gazi başvuru sonuçları nezaman belli olacak bilen var mı? sitelerinde bilgi yok. bilgisi olan lütfen yazsın.

  • Reply özlem erkal 21 Ocak 2009 at 15:51

    arkadaslar gazi belli oldu alınmışım şoktayım 🙂

  • Reply sinem87 22 Ocak 2009 at 15:44

    tebrikler özlem darısı başımıza

  • Reply ebrar nur 23 Ocak 2009 at 10:57

    arkadaşlar neden kimse yardımcı olmuor yaaaa

  • Reply ayşegül uğur 24 Ocak 2009 at 12:44

    selam kaan. herkeste aynı dert formasyon derdı bende oldugu gıbı:)bende yakın dogu unıversıtesı ıngılız dılı edebıyatı 3 sınıf ogrencısıyım. sımdıden kaygılarım basladı acıkcası.not ortalamasının onemlı olduugunu duyunca bırazcık uzuldum cunku çok yuksek dııl.kaç olması gerekıo bı fıkrın varmı?yanı devletten unıversıtesınden almak zor.ozellerden başkent dişinda hangılerı verıo?yardımcı olursanız cok sevınırım.teşekkurler

  • Reply özlem erkal 24 Ocak 2009 at 19:06

    tesekkrler sinem. darısı tezsiz için uğrasan arkadasların başına.arkadaslar ortalama önemli tezsiz için ama bölüme görede değişir.aysegül önce devlet üniversitelerini dene aleste iyi puan alırsan şansın yüksek ..

  • Reply Feyza Kılıç 27 Ocak 2009 at 16:25

    Merhaba,
    ben Türk Dili ve Edebiyatı 4. sınıfım fakat seneye güz dönemi mezun olabiliyorum. Formasyon almayı düşünüyorum,fakat dönem arası formasyon veren okullar hakkında bilgim yok.Aydınlatırsanız sevinirim. Ayrıca Fen-Edebiyatlar için formasyon kalkacakmış söylentileri var. Bilginiz varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler…

  • Reply engin çakıcı 28 Ocak 2009 at 12:12

    ya bu sitede kimse kimseye yardımcı olmuyor hep muhabbet. lütfen daha yönlendirici, bilgi vereici şeyler yazalım.

  • Reply HASAN AKMAN 28 Ocak 2009 at 19:23

    mrb kaan hocam ben gaziantep türk dili ve edbiyatı 4. sınıftayım 2008 sonbahar alesten sözel puan türünde 85,330 aldım.bu yıl mezun olacağım inşallah.formasyon şansım nedir sence veya hangi üniversitelere girebilirim.yazarsan sevinirim.bu arada siten çok güzel olmUş

  • Reply nurcan yüce 30 Ocak 2009 at 13:41

    iyi günler kaan hocam bugün alesle ilgili bir takım araştırmalar yaparken size rastladım ve yorumların çoğunu okumaya çalıştım bu konuda beni de aydınlatacağınızı düşünüorum öncelikle ben çukurova üniversitesi matematik bölümü 3.sınıf öğrencisiyim ve ciddi bir gelecek kaygısına düştüm mayıs 2009 ales sınavına girmeyi düşünüorum amacım önce tezsiz yuksek lisans yapmak eğer aklım ve gücüm yeterse de tezli yapmak :)şuan genel not ortalamam 3.04 100 lük sistem içinde sorarsanız 82 ye falan denk gelior.acaba çukurovada tezsiz yuksek lisans yapabilmek için alesten asgari kaç puan almalıyım ve alesin yuzde kaçı not ortalamamın yuzde kaçı alınıor bi de çukurovada mülakat var mı bu bilgileri tam olarak edinemedim umarım beni aydınlatırsınız şimdiden teşekkür edrim

  • Reply filiz ARAS 31 Ocak 2009 at 17:05

    ee çocuğu küstürdünüz tabi..buluşmaya çağırdı sizi.kimseden ses seda yok.

  • Reply duygu yılmaz 01 Şubat 2009 at 11:25

    Merhaba kaan ben gazi üniversitesi edebiyat son sınıf öğrencisiyim ortalamam 3,47 ama aleesten 63 aldım ama bana formasyon almaya yetmez alees notun az diyorlar alessten kaç almam lazım acaba tezsiz yapabilmem için bilgilendirirseniz çok sevinirim çünkü bizim arkadaşların herbiri farklı bir şey söylüyor teşekürler şimdiden iyi günler

  • Reply Kaan Fakılı 01 Şubat 2009 at 19:27

    Merhaba Duygu, sizin mezuniyet notunuz 100’lük sisteme göre 87’ye tekabül ediyor. Gazi de bu sene ortalama 78.6385 kapattı en son. Yani sizin şu anda ortalamanız 75 yapıyor. Bence harika bir mezuniyet notuna sahipsiniz. Ne yapın edin ALES’i yükseltmeye bakın çünkü bu puanla giremezsiniz. ALES zaten kolay bir sınav, bir aylık bir çalışma ile -ki Türkçeye çalışmaya bile gerek yok- istediğiniz puanı alabilirsiniz.

  • Reply Hüseyin YILDIZ 02 Şubat 2009 at 13:25

    selam arkadaşlar. ben kardeşiniz. 2.sınıf öğrencisiyim. Gazi üniv de teknoloji tasarım öğretmenliği okuyorum.tezli yüksek lisans hakkında bilgi almak istiyorum. yüzdelik dilim varmış; ALES puanının %50 si, ÜDS nin % 30 u ve genel ortalamanın %20 si gibi ve bunların toplamı belli bir barajın üzerinde olması gerekiyor muş emin değilim. kardeş sizlerden bilgi rica ediyo.

  • Reply meryem 03 Şubat 2009 at 19:14

    Kaan, merhaba. Ben Atatürk Üni.de Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Ortalamam çok çok kötü. 2. sınıftayım ve 2.20 ortalamam. Yükseltmek için uğraşacağım ve en çok 2.50 olur. Ben şunu anlamıyorum. Şuan bana okuldan 56 geliyor. Ama farklı bir üni.de bu ortalamayla daha düşük ya da daha yüksek puan alan var. Bu nasıl oluyor? Sanırım benim bu ortalama son sınıfta en çok diyelim 60 geldi alesten 95 falan almam lazım. Çok sıkıntılıyım bu konuda şimdi. ooff hatta 🙁

  • Reply sevgi polat 04 Şubat 2009 at 00:28

    merhabalar, ben istanbul üniversitesi Alman dili ve edebiyatı öğrencisiyim.Tezsiz yüksek lisanstan umudumu kestim ve şimdi sadece öğrenmek istediğim; paralı formasyon dersi veren üniversiteler varmı? Bana bu konu da yardımcı olabilirseniz sevinirim,
    teşekkürler

  • Reply Hüseyin YILDIZ 04 Şubat 2009 at 16:43

    merhaba meryem. evet ortalama düşük imiş senin. sağlık olsun. dediğin gibi şu durumda ALES ten 93 üzeri alman gerekiyor. 2.50 ortalamaya çeşitli üniversitelerden farklı puan gelmesinin sebebi her üniversitenin kendi belirlediği harflendirme sistemi aralığı ile ilgili. mesela bazı üniversitenin 2.00 ı CC ye tekabül ederken bazı üniv. ise 2.20 CC ye tekabül ediyo.
    Yüksek lisans düşünüyorsun heralde. Yüksek lisans için ortalama %20 etkili. ALES ve ingilizceye ağırlık verirsen rahatlarsın. Bir de üniversteler arası yeterlilik mülakatı var. Bu mülakatı her üniverste kendisi yapıyor. mülakattan da güzel sonuç çıkartır isen daha rahat olacaktır senin için.

  • Reply meryem 05 Şubat 2009 at 19:36

    Teşekkürler Hüseyin Bey. Evet ben tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum öğretmen olmak için. Ortalamayı çok yükseltmem lazım. Ve alese de şimdiden başladım çalışmaya. Tekrar teşekkürler.

  • Reply ebrar 05 Şubat 2009 at 20:42

    bana kimse yardımcı olmadı özellikle kaan bey sağolun 🙁

  • Reply serap cesur 06 Şubat 2009 at 16:09

    slm ben sosyoloji son sınıf öğrencisiyim les ea 73 okul puanım sanırım 70 bu verşlerle tezsiz yüksek lisans yapabilir miyim hangi üniversitelere girme şansım olabilir bilgilendirirseniz sevinirim

  • Reply hüseyin yıldız 07 Şubat 2009 at 18:42

    merhaba ebrar. kimsenin yardımcı olmadığından yakınmışsın. iletini okudum. 20 ocakta göndermişsin uzun zaman haklısın. ingilizce formasyonu sayılı üniv’ler veriyo. her üniv vermiyor. 2 tane altrnatif ve ne yapmalıyım diyorsun? tezsiz yüksek lisans yapman yeterli olacaktır. yalnız bunun için de ales e girmelisin. evet tezsiz için ortalama gerekiyor. bu bölümünüze de bağlı oluyo. bölüm tezsiz için genel ortalama ne kadar istediğine bağlı. şöyle ki; ortalaman diyelim ki 3.00 ve bu ortalamaya fakülte sana 75 civarı puan verecek. bu puan ın %20si + ales in %55i + üds veya kpds nin de%25i. bunların genel ortalaması üniv in belirlediği lisans puanını geçtiği takdirde lisanüstü yapmaya hak kazanırsan.

  • Reply ebrar 08 Şubat 2009 at 11:17

    teşekkür ederim hüseyin yardımcı olduğun için.bir sorum daha olacak 3.00 ın 75 e karşılık geldiğini nasıl hesapladın?

  • Reply M.ELMAS 09 Şubat 2009 at 11:55

    Arkadaşlar eskiden formasyon mu vardı sanki?Ziraat mühendisi,güverte ve su ürünleri gibi mezunları öğretmen yaparken formasyon mu sordular?Bu Türkiye’nin oyalama taktiğidir.Ayrıca mühendis,doktor, avukat vs her branş öğretmenlik yapabilirken neden öğretmen adayları diğerlerinin işini yapamaıyor.Veee en önemlisi: Dünyanın hiç bir yerinde bizdeki gibi ücretli öğretmenlik zihniyeti yok.Bu ne saçmalıktır ya?Psikolojimizi bozan yönetimlere hakkımı helal etmiyorum.Allah yardımcımız olsun

  • Reply Hüseyin YILDIZ 09 Şubat 2009 at 12:38

    ebrar bu net. 100 lük sistemde 4.00 a alternatifsiz her üniv. 100 puan veriyo ki bu herkesin harcı değildir. 3.00 ise yüzdelik dilimini alırsan 75 e tekabül ettiğini bulacaksın. şöyle diyeyim okuldan kaç puan gelecek diye endişelenen var ise not ortalamasını 4.00 a bölsün. örn; 2.80 ortalaması olan kişi 2.80/4 yaptığı zaman 70 i yani okuldan alacağı puanı bulur.

  • Reply sümeyye ilhan 09 Şubat 2009 at 18:10

    meraba arkadaşlar.gazi ara dönemde tezsiz açana kadar yüreğim ayaktaydı sürekli araştırdım bu sitede de soruşturdum bu işlerde herkesin bilgisi kendine.ben 72 ales 94 ortalama ile gaziye 5.olarak girdim.kırıkkale üniv.ara dönede tezsiz açacak ilk defa ayrıca parasız biz gziye 1.5 milyar yatıracağız toplamda ben ce bekleyenler dikkat kesilsinler.umarım herşey siziniçin güzel olur.ben esogü edebiyat mezunuyum 3 yılda bitirdim onun için şu an hala herşeyin başındaolduğumu düşünüyorum.edebiyat mezunlarına çok kızıyorum çünkü felaket tellalciliği yapıyorlar bence her edebiyat mezunu öğretmen olmak zorunda değil,biz bi öğretmenlikten daha ii meslekleri de başarabiliriz ben ce bir alana kayıp şansımızı zorlayarak ezikleşyoruz.kendi değerimizi kendimiz belirlemeliyiz.

    • Reply Kaan Fakılı 09 Şubat 2009 at 20:44

      Sümeyye, sizin adınızı biliyorum. 4. sıradan girdiğinizi görmüştüm, hayırlı uğurlu olsun inşallah.

      Bir edebiyat mezunu olarak henüz işsizlik durumu ile karşı karşıya gelmediği için bir iki senedir işsiz olanların ne sıkıntılar çektiğini anlamamanız ve onlara bu şekilde kızmanız normaldir. Söyleyin bana, bir edebiyat mezunu dershane öğretmenliği, Meb öğretmenliği dışında hangi işlerde çalışabilir? KPSS’de bize göre hangi sektörlerde iş imkânı var? Arada sırada askeriye alıyor, redaktör olarak, o kadar. Başka hangi alanlarda çalışabilirsiniz? Hepi topu üç beş eli kalem tutan edebiyatçı belki gazetede köşe yazarlığı yapıyor, o kadar.

      Sayacağınız meseleklerin de zaten tamamının güvencesi yok. Bir dergide editör olsanız sizi çok komik rakamlara çalıştırırlar. Bunların içerisinde en iyisi MEB’dir.

  • Reply sinem akalın 13 Şubat 2009 at 17:40

    arkadaşlar öncelikle herkese selam ben kimya mühendisliği bölümünden mezun oldum ve formasyon alıp öğretmenlik yapmak istiyorum ancak bunu için nereye basvuracağımı ve nasıl yapacağımı bilmiyorum..
    bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim cunkü benim gibi bircook mühendiss bu durumda beklioo:) şimdiden teşekkür ederimm…

  • Reply emine sönmez 17 Şubat 2009 at 00:24

    slm siteyi beğerek takip ediyorum ama son bi kaç gündür çok durgun ….yyu tarih son snfdayım herkes gibi bende ii bir yerde yüksek yapmak istiyorum umarım önümüzdeki ales ii geçer başarılar emek verenlere

  • Reply sude kaya 17 Şubat 2009 at 06:50

    Merhaba arkadaşlar ben Gazi Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiyim.
    Merak ettiğim ilk şey, kendimi geliştirmek için diksiyon, bilgisayar,Osmalı Türkçesi, belge okuma kurslarına gittim.Okul bittikten sonra bu belgeler Bakanlıklara yerleşmem de yardımcı olur mu ve dil isterler mi?
    Bir de her dönem üsten 2’şer ders yaz okulunda 3 ders alıyorum.Amacım 4. sınıfı boşaltıp formasyon almak. Acaba ara dönemlerde de formasyon alabiliyormuyuz?Bu şekilde formasyon alabilirmiyim?

  • Reply DENİZYILMAZ 18 Şubat 2009 at 13:40

    merhaba bende güzel sanatlar fakültesi mezunuyum ve alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programına katılmak istiyorum bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

  • Reply ilham balcı 24 Şubat 2009 at 14:06

    arkadaşlar merhaba, gördüğüm kadarıyla sanki herkesin işi bitmiş, herkes alacağını almış ve bir kenara çekilmiş. kimse kimseye yardımcı olmuyor. işimiz oldu ya bize ne gerisinden der gibi uğramaz olmuş herkes. benim sorum şu olacak: gazi üniversitesinden yaz dönemindeki, haziran ayındaki formasyon ücretleri ile ilgili bilgisi olan var mı? 1500’e mi veriyor iki dönemi? mülakat yapıyor mu?geçen sene kaçla kapatmıştı bileniniz var mı? lütfen arakadaşlar cevabınızı bekliyorum.

  • Reply konca aka 24 Şubat 2009 at 22:53

    merhaba bende güzel sanatlar fakültesi mezunuyum ve alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programına katılmak istiyorum bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

  • Reply hüseyin YILDIZ 25 Şubat 2009 at 10:47

    merhaba sude. ara dönemde formasyon vermezler. şöyle yapman gerekecek. ales sınavına girip yüksek lisans yapmalısın. yüksek lisans yaparken sana formasyon derslerini de verecekler. senin için daha iyi olur hemn yüksek lisansını da yapmış olursun. he bu bana uymaz ben sadece formasyon almak istiyorum dersen ara dönemdev vermiyolar. yani 4. sınıfı boşaltmanın sana faydası sadece şu olacak. 4. sınıfta rahat bir yıl geçireceksin. hevesini kirmak istemezdim kusura bakma

  • Reply hüseyin YILDIZ 25 Şubat 2009 at 10:52

    deniz merhaba. şunu bilmiyorum. öğretmenlik mi okudunuz yoksa bölüm mü bildirmemişsin_? eğer bölüm okudu isen öncelikle formasyon derslerini alman gerekecek. öğretmenlik okudun ise ales e girmelisin ve okuldan sana mezuniyet notuna göre belirli bir puan gelecek. bunlaraın ortalaması bölümün istediği tezzis barajını geçtiği takdirde rahatlıkla tezsiz yapabilirsin.

  • Reply konca aka 25 Şubat 2009 at 15:20

    güzel sanatlarda bölüm var sadece eğitim fakületlerinde formasyon dersi alabiliyosunuz ve öğretmenlik yapabiliyosunuz.bölümlerden mezun olanlar için ne yapmak gerekiyor onu merak ediyorum.tezsiz yüksek lisans yapmak yeterli mi?

  • Reply ilham balcı 25 Şubat 2009 at 18:23

    teşekkürler arakdaşlar yardımcı olmadığınız için…

  • Reply ayşe 26 Şubat 2009 at 18:08

    merhaba arkadaşlar istanbulda da bir görüşme ayarlayalım ankara olmazsa yaza inşallah:)

  • Reply Selcen Kırıtoğlu 27 Şubat 2009 at 13:43

    Herkese merhaba. Bütün yorumları 1.5 saat boyunca dikkatlice okudum ve gördüm ki herkeste aynı stres, korku ve endişeler var. Ben de Gazi’den son sınıf bir edebiyat öğrencisiyim. Haliyle Ales’e girdim geçen Kasım’da ve 79.30 aldım. Bu puan geçen seneye göre beni çok umutlandırmıştı ama puanların bayağı yükseldiği haberiyle yıkıldım. Bahar dönemine tekrar gireceğim ve garanti bir puan almak istiyorum, inşallah tabi. Yüksek Lisans yapacağım ama tezli mi tezsiz mi hala karar vermiş değilim. Formasyon alırsam da önümde beni bekleyen zorlu bir süreç var(KPSS-atanma), tezli yaparsam da zorlu..(kadro açılması,dil sınavları..) İki dil sınavına da gireceğim, ÜDS ve KPDS’ye. Atanmaların zor olması beni tezliye yönlendiriyor ama okulda kalabilmek ciddi bir başarı istiyor.

    Kaan Bey, sormak istediğime gelince, Ankara Üniversitesi’nin Yüksek Lisans Programı hakkında bilgi almak istiyorum. Yorumlardan yeteri kadar faydalanamadım sanırım. Çoğu kişi mülakat diyor ama enstitü sayfasına baktığımda, Ankara da, Gazi gibi Ales, dil sınavı, mezuniyet notu ve mülakat ortalamasını alıyor. Bu kafamı karıştırdı. Bir de Gazi’nin yüksek lisans alımında şöyle bir sıkıntı olduğunu duydum okuyan arkadaşlardan, enstitü sayfasında yer alan yönetmeliğin aslında fason olduğu, yani kimsenin onu umursamadığı yönünde bir şikayet..Kanıtları ise şu: Gazi’ye Boğaziçi’nden başvuranlar olmuş, ortalamaları ve Ales’leri de iyiymiş. Ama hocalar, tercihlerini kendi öğrencilerinden yana kullanmışlar, Boğaziçililerin Ales’i 75 üstüyken, kendi öğrencisi 60 almış ve de ortalaması onlardan düşük olmasına rağmen yüksek lisansı kazanmış. Yani bilgisayar falan hiç de şeffaf sıralama yapmıyor. Bunlar tabiki benim duyumlarım ama kesin sayılan kaynaklardan. Ayrıca bahsettiğim bu olay Felsefe bölümünde olmuş.

    Geçen sene arkadaşlarımdan biri, 72 Ales ile ve dil puanı olmadan Gazi tezliyi kazandı. Son sıradan girdiğini söylemişti. Tezsiz için de 75 üstü alanların girebildiğini duydum. Bu sene Gazi, bahar dönemi için de açtı ve geçen sene giremeyen bir arkadaşım, şimdi girebildi 76.5 Ales’le tezsiz için. Bu bilgiler inşallah biraz da olsa yardım edebilmiştir bununla ilgili soru soranlara.

    Kaan Bey’den ricam sorumu hemen cvaplayabilmesi. Tebrik ediyorum bu site için ve de teşekkür..İyi akşamlar.

    • Reply Kaan Fakılı 07 Mart 2009 at 11:39

      Merhaba Selcen,

      Şimdi tam olarak bahsettiğiniz tezsiz yüksek lisans mı yoksa tezli yüksek lisans mı tam olarak bilemediğim için çerçeve bir yorum yapayım.

      Tezli yüksek lisansta Gazi Üniversitesi: ALES, mezuniyet notu ve mülakat notunun ortalaması ile alır. Ve eğer varsa yabancı dil puanı da bu ortalamaya ek puan olarak dahil edilir. Şimdi bir kişinin ALES’i ve mezuniyet notu ne kadar yüksek olursa olsun ona bu puanları yakın bir öğrencinin mülakat notu yüksekse haliyle bu öğrenci girecektir. Yani mülakat notunun çok yüksek olması gerekiyor ki bu da torpil gerçeğini doğuruyor. Ha torpil olmalı mı derseniz bence olmalı. Zira hocalar bildiği, tanıdığı öğrencilerle çalışmak ister.

      Tezsiz yüksek lisansa gelince, Gazi Üniversitesi: ALES ve mezuniyet notunun % 50 ‘sini alır ve ortalama bir not çıkarır. Alımı bununla yapar. Bunda torpil yoktur.

  • Reply yusuf KILINÇ 27 Şubat 2009 at 15:40

    yaa kardeşim ben;gazi üniv.beden eğt.ve spor yüksek okulu antrenörlük eğitimi öğrencisiyim.öğretmenlikle aldığımız dersler bütünüyle aynı sadece formasyon derslerini vermiolar bize yanii öğretmen yapmıolar.ben başkent üniv.formasyon verio die duydum ama bi bilginiz warmıı???

  • Reply özlemm 02 Mart 2009 at 10:44

    dersanede çalışanlara meb ve açıköğretim fakültesi tarafından formasyon verileceği haberi çıkmıştı.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

  • Reply özlem 02 Mart 2009 at 10:48

    herkese meraba.Ben anadolu üniversitesi matematik bölümü son sınıf öğrencisiyim.Hangi üniversitelerin formasyon verdiğini ve taban puanların kaç olduğunu bilen yazarsa sevinirim.Alesten 85 aldım ortalamam 74.Alesi daha da yükseltmem lazım sanırım?:(

  • Reply meral dursun 04 Mart 2009 at 12:05

    merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı ales sınavına 3.sınıfta olan bir öğrencinin girebillme hakkı var mı?Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen cevap yazsınlar teşekkür ederim

  • Reply demet çoban 06 Mart 2009 at 14:29

    merhaba arkadaşlar…ben selçuk üni matematik bölümü son sınıf öğrencisiyim..tezsiz yapmayı düşünüyorm..ales puanım 89 ortalamam 3.40..selçuk sadece ales puanıyla alıyo ortalamanın bi önemi yok burda..ben de haliyle ortalamayı dikkate alan biryerde almak istiyorm..gazi üniversitesi biraz zorluyomuş galiba..anadolu üniversitesi ortalamaya bakıyor mu?anadolu üniversitesinde okuyan arkadaşım ÖZLEM den cvp bekliyorm..tabi kaan dan da=))

    • Reply Kaan Fakılı 07 Mart 2009 at 11:32

      Gazi Üniversitesi ortalama ile alıyor. Selçuk ise Ales ile. Osmangazi Üniversitesi de ortalama ile alıyor. Ancak Anadolu’dan haberim yok. 🙂 Gazi, zorluyor evet. Ancak zorlaması iyi çünkü KPSS’ye çalışanlar için daha önemli. 🙂

  • Reply SEHER KAYA 06 Mart 2009 at 15:40

    Merhaba Kaan ben tarih 4.sınıf öğrencisiyim.Tezsiz yüksek lisansı Gazi Üni.yapmak istiyorum.Bu alanda tarih bölümü için kontenjan açıldı mı?Acaba mülakat var mı?ALES ve ders ortalamasının yüzde kaçı alınıyor?Eger mümkünse acele cevap verirsen çok memnun olurum.Teşekkürler…

    • Reply Kaan Fakılı 07 Mart 2009 at 11:36

      Merhaba Seher,

      Her dönemde aşağı yukarı 50’şer kişilik kontenjan açılıyor. Tarih için de durum böyle. Mülakat yok. ALES’in ve mezuniyet notunun ortalaması ile alınıyor. İkisinin de % 50’si. Tarih bölümünden kaç puan ile kapattığını bilmiyorum. Ancak çok yüksek değildi sanırım.

  • Reply rahşan uğurlu 06 Mart 2009 at 15:45

    Merhabe kaan,ben tarih bölümü 4.sınıf ögrencisiyim.Tezsiz yüksek lisansı Gazi Üni.yapmak istiyorum.Bu alanda tarıh bölümü için formasyon egitimi veriliyor mu?Mülakat var mı?ALES ve okul ortalamasının yüzde kaçı alınıyor?Mümkünse acele cevaplarmısınız.Teşekkürler…

  • Reply rahşan uğurlu 06 Mart 2009 at 15:51

    çook özür dilerim .yanlişlikla aynı mesajı iki kere atmişim.ayrıca meral arkadaşimizinda sorusunu cevaplamak istiyorum.evet 3.sınıfta girilebilir.ayrıca alınan ales puanının yanliş bilmiyorsam 2 yıl gecerliligi var

  • Reply demet çoban 07 Mart 2009 at 15:09

    arkadaşlar eskişehir anadolu ve osmangazi üni matematik tezsiz için bilgi istiyorm..lütfenn=((..ÖZLEM yazmışsın yukarda anadolu üni öğrencisiyim diye yardımcı ol lütfen..bilgilerimizi paylaşalım;)

  • Reply özlem 09 Mart 2009 at 13:22

    demetcim anadolu formasyon vermiyor.Osmangazi üniversitesi veriyor.Ama emin olmamakla birlikte tezsiz için ales ortalama ve kpds ya da üds istiyor.bu hafta araştırıcam.Haberdar ederim seni de merak etme:)

  • Reply arma 10 Mart 2009 at 10:03

    arkadaşlar, tezsiz yüksek lisanstan sonra doktoraya başvuru yapılabiliyor mu? şartları neler ve hangi üniversiteler kabul ediyor? teşekkürler…

  • Reply elvan 10 Mart 2009 at 16:27

    merhaba kaan öncelikle paylaşımların için teşekkürler acaba istanbulda hangi üniversiteler tessiz yüksek lisans veriyor? tessiz yüksek lisans örgün olarakmı yoksa uzaktan eğitim sistemişne göremi yapılıyo?böyle tercihler yapabiliyormuyuz?bilgilendirirsen sevinirim,şimdiden teşekkürler

  • Reply esra akça 12 Mart 2009 at 13:53

    merhaba kaan, yazılanları okudum herkes aynı telaş içinde. herkesle ilgilenmen çok güzel bir davranış. ben celal bayar üniversitesinde matematik bölümü son sınıf öğrencisiyim devlet üniversitelerinden umudumu kestim kendi üniverisitemden bile formasyon alabilmem için alesten 93 almam gerekiyor diğer üniversitelerin çoğunda mülakat var ve genelde okullar kendi öğrencilerini tercih ediyor başkent üniversitesinin formasyon verip vermediğini öğrenmek istiyorum herkes farklı şeyler söylüyor tabiki de devlet üniversitelerine başvuracağım fakat olmazsa zaman kaybetmek istemiyorum beni bu konuda bilgilendirsen sevinirim şimdiden teşekkürler…

    • Reply Kaan Fakılı 16 Mart 2009 at 15:53

      Merhaba Esra, Başkent Üniversitesi formasyon veriyor. Her sene başında açıyor. Yani eylül ayı içerisinde. Zaten matematik ve edebiyatta kontenjanı bir hayli fazla. ALES’ten düşük bile alınsa girilebilecek düzeyde. Kesinlikle zaman kaybetmeyin.

      Elvan, İstanbul hakkında bir malumatım yok. Uzaktan eğitimin olduğu tezsiz yüksek lisans veren yer yok.

      Arma, tezsiz yüksek lisanstan sonra bildiğim kadarıyla doktoraya başvurulabilir. Nihayetinde yüksek lisanstır. Ancak eğitim alanında yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.

  • Reply adil 14 Mart 2009 at 09:35

    iyi günler arkadaşlar ben alese girdim 74,896 puan aldım felsefe bölümü mezunuyum diploma notum 2,37 gazi üniversitesinde tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum ama duyduğuma göre gazi üniversitesi dil ve mülakat istiyor sitesinde herhangi bir bilgiye ulaşamadım olan yönetmelik 2006nın yönetmeliği bu konuda bilgi veren biri olursa memnun olurum teşekkürler

  • Reply meral dursun 15 Mart 2009 at 10:45

    Rahşan hanım cevabınız için teşekkür ederim sizlere kolaylıklar diliyorum

  • Reply türkolog 15 Mart 2009 at 16:57

    arkadaşlar lütfen yardımcı olun: edebiyat bölümü mezunuyum alesten 75 aldım ven 3 civarında bir diploma notum var, bu durumda bir üniversitede tezsiz yüksek lisans yapabilir miyim …bu sene puanlar yükselir diyorlar benim formasyon almam lazım.. bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşsın. üniverstenin doğu ya da batıda olması hiç önemli değil…

    • Reply Kaan Fakılı 16 Mart 2009 at 15:52

      Türkolog, özel üniversitelerden alabilirsiniz. Ailenizin bulunmadığı bir ile giderseniz zaten dünya kadar masraf yapacaksınız. Özel üniversitelerden almak bu durum için en mantıklısı gibi görülüyor.

  • Reply emel 16 Mart 2009 at 13:14

    Ben Niğde Üniversitesi edebiyat bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim.Formasyon alırken de öğrenim kredisi alabiliyor muyuz?

    • Reply Kaan Fakılı 16 Mart 2009 at 15:51

      Tokat, Kayseri’nin formasyon verdiğini biliyorum. Diğerleri hakkında tam bir malumatım yok Emel. Formasyon dediğimiz şey zaten tezsiz yüksek lisanstır. Yüksek lisans yaparken öğrenim süresi boyunca kredi alabiliyorsunuz. Krediler lisansın iki katıdır. Yani şu an öğrenim kredisi lisansta 180 TL iken yüksek lisansta ( formasyonda) 360 TL’dir.

  • Reply emel 16 Mart 2009 at 13:19

    Tokat,Sivas,muğla, kütahya, kayseri, kırşehir,adanadaki üniversitelerden veya fakültelerinden hangilerinde formasyon veriliyor öğrenebilir miyim?

  • Reply ihsan gökcecik 17 Mart 2009 at 16:58

    arkadaslar ben malatya inönü üniv fizk bölümü 4. sınıf ogrencısıyım tezsız yuksek lısans yapmak ıstıyrorum ankarada 83,6 ales puanım var 67.35 suan ıtıbarıyle transkırıp orta. var acaba sorun yasarmıyrım kaan cvb beklıyorumm ?????????

  • Reply çorum 19 18 Mart 2009 at 21:15

    ales 72 aldım ortalamam 76.5türk dili ed. mezunuyum tezsiz yüksek lisans için sizce yeterli mi

  • Reply mustafa naçar 19 Mart 2009 at 11:32

    merhaba arkadaşlar.ben güz döneminde 84 sözle puan aldım.ortalamam da yüzlük sistemde 84 civarına denk geliyor.ankarada bir üniversiteden formasyon eğitimi alabilir miyim?(başkent üniversitesini tafsiye etmeyin lütfen memur çocuğuyum:( )ikinci bir sorum da ben bahar döneminde bir daha sınava girersem ve daha düşük bir puan alırsam ,bir önceki sınavım geçersiz olur mu?bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.herkese kolay gelsin.

    • Reply Kaan Fakılı 19 Mart 2009 at 11:44

      Mustafa, bu bahsettiğin puanlar ile Ankara’da rahatlıkla Gazi’den formasyon alabilirsin. Ankara Üniversitesi’nden de aynı şekilde. Dilediğin kadar ALES’e gir. Hangisini kullanmak istiyorsan onu kullanırsın.

  • Reply mustafa naçar 20 Mart 2009 at 10:11

    çok teşekkür ederim kaan.bu arada aynı okulda okumuşşuz. ben de kırıkkale edebiyattan kısmetse bu dönem mezun oluyorum.

  • Reply ihsan gökcecik 20 Mart 2009 at 14:47

    kaan bizim soruyada bi el atsaydın yaaa 3 gün oldu cvb beklıyorum ???

  • Reply ihsan gökcecik 22 Mart 2009 at 07:28

    kaan ii gunler senden ses soluk cıkmayacak galıba ben 17,03,2009 tarıhınde bı soru sormustum,içinizde bu soruyla ılgılı bılıgısı olan arkadaslarımız varsa yardımcı olurlarsa sevınırım herkesın yolu acık olsunnn…..

  • Reply sultan gürler 22 Mart 2009 at 10:55

    merhaba kaan.ben cbü türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum bu yıl son senem inşallah.ortalamam 69.65 güz dönemi alessten 76 aldım.bu puanla hangi üniversitelere başvuru yapmalıyım bilemiyorum.cbü kontejanı 50 sanırım birde mülakatı kaldırdı cbü.başka alternatiflerim de olsun istiyorum.bana önerilerin olursa sevinirim hoşça kal…

  • Reply esra akça 23 Mart 2009 at 08:38

    teşekkür ederim kaan okuduğum kadarıyla herkesin sorularını cevaplıyorsun çok sağol.

  • Reply ALİCAN DİYAR 30 Mart 2009 at 19:08

    ALESTEN 64 ALDIM COĞ. MEZUNUYUM TEZSİZE NERELERE GİDEBİLİRİM

  • Reply ilham balcı 01 Nisan 2009 at 18:03

    merhaba kaan,
    öncelikle çok saol yardımcı olmaya devam ettiğin için. benim sorum bu sene yani yaz döneminde açılacak tezsizler için,formasyon için. yaz döneminde açılanlar haziranda mı açılır yoksa ağustos eylülü bulur mu? her üniversitenin farklı tarihler de mi olur aynı zamanlarda mı açarlar? şimdiden çok teşekkürler. bilgisi olan arkadaşlar varsa onlar da cevap verirse sevinirim.

  • Reply züleyha uçar 04 Nisan 2009 at 08:20

    merhaba kaan bey,ben ankara üniversitesi tarih bölümünden mezun oldum.şimdi gazi üniversitesinde tezli yüksek lisans yapmak istiyorum.gaziyi seçmemin sebebi ise dil sınavı faktörü.kpdsye girmedim mayısta gireceğim ama bir anlamda öylesine gireceğim..diploma ortalamam 100üzerinden 80.ales sonbahardan sözel68 aldım,şimdi mayısta girmek için hazrlanıyorum yükseltebilirim belki diyerek..ancak şimdi elimdeki puanlara göre sizce yüksek lisansta şansım ne kadar?

  • Reply hatice bilici 06 Nisan 2009 at 14:29

    ya arkadaşım ben başkent üniveristesi türk dili edebiyatı bölümü mezunuyum. ankara üniversitesi ve gazi üniversitesi türk dili ve edebiyatından tezsiz yüksek lisans açacak mı? bir bilgin var mı? ankara üni türk dilinden açmadı ocakta açıcak söylentileri vardı halbuki.

  • Reply Yasemin ÖZBEK 06 Nisan 2009 at 15:27

    merhaba ilham,
    her üniversitenin tezsiz yüksek lisans duyurusu ve başvurusu farklı zamanlarda olur. Ancak özellikle ağustos aylarında ağırlık kazanır. hangi üniversitede yüksek lisans yapmak istiyorsanız duyurularını takip etmeniz gerekir. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. herkesin atamasının yapılması dileğiyle.

  • Reply kerem saygılı 11 Nisan 2009 at 08:01

    mrb arkadaşlar.ben selçuk üniversitesi türk dili ve edebiyatı öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı hakkında bilgi edinmek istiyorum.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

  • Reply mustafa özen 11 Nisan 2009 at 09:55

    merhaba. sitenizi bazan takip ediyorum. ben de kocaeli üniversitesi tde son sınıf öğrencisiyim. artık araştıra araştıra çoğu şeyi öğrendik formasyonlar ilgili çok şükür.:) fakat benim aklıma takılan bir konu var.

    şimdi her üniversitenin geçme notu farklı biliyorsunuz ki. örneğin kou de 50. benim ortalamam dörtlü sistemde 2.50 olmasına rağmen, 100 lük sistemde 61.50 ye tekabül ediyor. başka bir üniversitede başka bir arkadışımda, misal, 2.32 ortalama ile 70 e tekabül eden bir sonuç alıyor.
    bunun denkliği tüm üniversitelerde farklı. örneğin kayseri formasyona 100 lük sistem ile öğrenci alıyor. fakat ben dörtlük sistemle alan herhangi bir üniversite olup olmadığını sormak istiyorum. ya da ben geçme notu 70 olan herhangi bir üniversiteye başvurduğumda benim puanım herhangi bir sisteme göre yeniden değerlendiriliyor mu? genel olarak değerlendirilmediğini biliyorum fakat öyle bir üniversite var mı merak etmiyor değilim? :)(umut fakirin ekmeği)

    bir de 76 ales, 2.50 ortalama ile herhangi bir yere girme olasılığım nedir? çok karamsarım ben bu konuda. erciyes 78 ile osmangazi 75 ile kapatmış örneğin.(ortalamalar hesaplandığında) öteki üniversiteleri ise bilemiyorum zira internet sitelerine koydukları listeyi her ne hikmetse bir hafta sonra hemen alelacele kaldırıyorlar.

    şimdiden teşekkür ederim.

  • Reply mustafa özen 11 Nisan 2009 at 10:37

    yine ben…:) kendi soruma cevaıbı yine kendim bulmuş durumdayım. inönü üniversitesi allahtan bu adaletsizliği görmüş ve lisans notunu bir formül ile hesaplıyor. matematiğim iyi olmadığı için anlayamadım ama olsun:D

    http://www.inonu.edu.tr/dokuma.....isans.html

  • Reply fatma 12 Nisan 2009 at 13:16

    merhaba kaan bey ben tde son sınıf ögrencisiyim malum formasyon almam gerek ögretmen olabilmek için yazılanların hepsini okuyamadım ama okuduğum kadarıyla bu iş gerçekten çok zor:( alesten 73 aldım aynı anda bir kaç üniversiteye başvurulabiliyor mu diye soracaktım.bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler…

  • Reply alican diyar 19 Nisan 2009 at 17:21

    kaan bey bi de benim sorumu cevaplasan coğrafyacıya cevap yok mu ya
    coğrafyacı

  • Reply sibel gökmen 13 Mayıs 2009 at 12:19

    ben tde 2002 mezunuyum.formasyonum yok
    alesten 68 aldım.ortalamam72 nerelere başvurabilirim.

  • Reply sibel gökmen 13 Mayıs 2009 at 12:20

    ayrıca evliyim çocuğum var.uygun bi yere gitmek istiyorum.bilgilendirirseniz çok hayra girersiniz.

  • Reply elif daldıç 15 Mayıs 2009 at 21:11

    Erciyez üniversitesi fizik bölümü mezunuzum.formasyon almak için 10.05.2009 tarihli alese girdim sonuçlar henüz açıklanmadı ama iyi gelir diye düşünüyorum.lisanstaki diploma ortalamam da 2.34 ve çukurovada formasyonumu almak istiyorum başvurumu yapacağım fakat merak ettiğim konu formasyon için birkaç üniversiteye birden başvurulabiliyor mu?her üniversitenin yeterli bulduğu fuan farklı garanti etmek istiyorum ama nasıl olacak dersiniz kaan bey 🙂 şimdiden teşekkür ederim.

  • Reply sinem yıldız 17 Mayıs 2009 at 12:09

    gazi üniversitesi matematik mezunuyum 2.28 lik ortalama kaça denk geliyor.alesden en az kaç alırsam yerleşebilirim

  • Reply estetik 19 Mayıs 2009 at 16:18

    merhaba kaan. yorumların çoğunu okudum fakat kimya bölümü mezunların formasyon yapmaları ile ilgili hiçbir bilgim yok. gazi üniversitesi kimya da tezsiz yuksek lisans ıcın gecen sene kaçla kapattı biliyormusun? şimdiden teşşekkürler 😀

  • Reply filiz ARAS 22 Mayıs 2009 at 19:30

    arkadaşlar ben sordum.başkent üniversitesi 7 milyara formasyon veriyor(müsadenizle ohaaa demek istiyorum)

  • Reply esra yilmaz 23 Mayıs 2009 at 13:44

    arkadaşlar ben gazi üniversitesinde formasyon alıorum şuan 1. dönemim ve 17 kredi alıyoruz kredi başına 45 tl ödedik yani 765 tl yatırdık 1. dönem harcı olarak.ama enstitü genel müdürü dersimize giriyo ve bir açıklama yaptı 45 tl karşılamıyomuş masrafları (sanki ne masrafı varsa) zam yapılmış yeni kayıtlar için 67 civarı olcak dedi (yani harç 1139 tl ediyo) yeni kayıtlar dediğine göre bu dönemde kayıt olcaktır moralinizi bozmayın ama harç gerçekten çok yüksek diğer ünilerde eminim daha uygunu vardır..herkese kolay gelsin

  • Reply esra yilmaz 23 Mayıs 2009 at 13:47

    sinem yıldız arkadaşım http://www.ogris.gazi.edu.tr/sayfa.php?id=183 burada 4lük sistemin 100 lüğe çevrilmiş hali var gaziye göre tabi sende gaziden mezun olduğuna göre buna göre değerlendirileceksin 2.28=72.8 oluyo yani.inşallah hakkında hayırlısı..

  • Reply eda tas 26 Mayıs 2009 at 13:34

    merhabalar türk dili ve edebiyatı bölümü ögrencisiyim canakkale üniversitesinin en son kac puanla tessiz yüksek lisanssa aldıgını ögrenebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.

  • Reply sinem yıldız 26 Mayıs 2009 at 19:15

    teşekkürler esra. gazi üniversitesi matematiğin kaçla kapattığını bilen varsa yazabilir mi.

  • Reply filiz ARAS 29 Mayıs 2009 at 17:47

    züleyha uçar.aynı bölümden mezunuz.sen neler yapmayı düşünüyorsun…formasyon alıcak mısın…hangi üniversitelere başvurucaksın.öğretmenlik hakkını nasıl almayı düşünüyorsun..sonuçta aynı kaderi paylaşıyoruz.bende hacettepe tarih mezunuyum..

  • Reply SAMET FİDAN 01 Haziran 2009 at 16:26

    astronomi ve uzay bilimleri bölümü mezunu olmamdan dolayı baş vuru yapabileceğim üni sayısı bi kaç tane de sınırlı daha doğrusu benim bilidiğim kadarıyla bi kaç tane.

    tezsiz yüksek lisansa alan dışı öğrenci alan bildiğiniz üniversiteler varsa yazarsanız sevinirim

    ales 93 diploma notum 2.30 (70)

    herkese şimdiden teşekkürler:):):):):):)

  • Reply SAMET FİDAN 01 Haziran 2009 at 16:27

    öncelikler herkese slm

    astronomi ve uzay bilimleri bölümü mezunu olmamdan dolayı baş vuru yapabileceğim üni sayısı bi kaç tane de sınırlı daha doğrusu benim bilidiğim kadarıyla bi kaç tane.

    tezsiz yüksek lisansa alan dışı öğrenci alan bildiğiniz üniversiteler varsa yazarsanız sevinirim

    ales 93 diploma notum 2.30 (70)

    herkese şimdiden teşekkürler:):):):):):)

  • Reply pervin 02 Haziran 2009 at 17:35

    mrhba kağan, ben edebiyat mezunuyum. Ankara üniv. veya Ankara’daki diğer üniv. tezsiz yüksek lisans başvuruları ne ara başlar? Bu yıl muhakkak başlamam gerekiyor, beni bilgilendirirsen sevinirim. çok acil. ales puanım 70, diploma notum da 70

  • Reply pervin 02 Haziran 2009 at 17:37

    FİLİZ MRHBA başkent ünv. paralı formasyon verdiğini ne zaman öğrendin? sözünü ettiğin miktardan emin misin? cv yazarsan sevinirim

  • Reply sinem yıldız 03 Haziran 2009 at 14:08

    alesim 88 kusur geldi, ortalamam 2.28.bunlarla gazi ye girebilirmiyim.gazi matematik mezunuyum

  • Reply mehmet çelik 03 Haziran 2009 at 17:34

    kaan bey mrb ales açıklandı 61.589 aldım diploma 2:00 atatürk mezunuyum acaba geçen sene van dicle erzurum biyoloji formasyonu kaçla kapatılar ben o sonuçlara ulaşırmıyım benim puanım az acaba formasyon için yeterli olurmu

  • Reply ayşe gül 04 Haziran 2009 at 11:25

    meraba bu siteye ilk defa giriyorum ne kadar cok kişi var gözlerim yorulana kadar epey okudum kaan bey gerçekten sizi kutlarım güzel bir iş yapıyosunuz umarım benim soruma da bir cevap gelir durumum söyle 2,78 ortalamam alesimde 70 bölüm tarih formasyon için başvurcam basvurmayı düşündügüm yerlerin bir listesini yaptım kafamda söyle:adnan menderes,afyon kocatepe,celal bayar,dokuz eylül,dumlupınar,ege,erciyes,mugla ve pamukkale sizce sansım nedir ???

  • Reply Ayşe Yıldız 04 Haziran 2009 at 20:00

    ben mimar sinan sosyoloji bölümü mezunuyum. Benim öğretmenlik formasyonu alma şansım var mı? Varsa hangi branşlarda mümkün? Kimse bu konuda doğru düzgün bilgi vermiyor. Kafam karıştı. Kimisi sınıf öğretmenlği formasyonu alırsın diyor, diğeri sosyal bilgiler öğretmenliği formasyonu. Kafam iyice yice karıştı. Malum üç senedir işsiz güçsüzüm. Bildiklerinizi paylaşırsanız, hayatımın akışına yön vermiş olursunuz.

  • Reply hatice taş 05 Haziran 2009 at 12:47

    eşitağırlık ales puanım 59. diploma ortalamam 2.70
    bölüm sosyoloji, acaba doğu illerinde formasyon alma şansına sahipmiyim.

  • Reply selma yar 05 Haziran 2009 at 14:25

    Merhaba Kaan Bey.edebiyat bölümü ögrencisiyim bu yıl 3.sınıf bitti.ilkbahar dönemi alese girdim denemek için puanım 74.ders ortalamasının önemli oldugunu söylemiştiniz benim şu andaki ortalamam 2.83 sizce nasıl?üds ye hazırlanıyorum alese tekrar hazırlanıp girecegim.bir de formasyon eğitimi veren bahsettiklerinizden başka hangi üniversiteler var şehir önemli degil.şimdiden tşk ederim.

  • Reply aslı gönen 06 Haziran 2009 at 12:39

    merhaba alesten 91 aldım matematik bölümü mezunuyum düploma notum 2.96 hangi üniversitelere basvurmalıyım formasyon için

  • Reply tuğba maden 06 Haziran 2009 at 16:10

    merhaba.Ben Kütahya’da Türk dili ve edebiyatı okuyorum.henüz 3.sınıfım.bu yıl deneme amaçlı alese girdim.68 aldım.diplomo notum 80.formasyonu memleketim Ankara’da almak istiyorum.Gazi ya da Ankara ünv.ni düşünüyorum.bu puan ve notla girebilir miyim?ayrıca hangi ünv de mülakat var ve şartları nedir?yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

  • Reply ezgi yıldırım 06 Haziran 2009 at 16:16

    merhaba kaan ben edebiyat öğrencisiyim alessten puanım 73,okul ortalamam 3,38 bu puanlarla gazide formasyon alabilir miyim?

  • Reply züleyha uçar 08 Haziran 2009 at 16:28

    filiz aras merhaba,
    ben formasyon aldım. afyon kocatepe üniversitesinden.ama atanmanın bayağı zor olduğunu görünce ve öğretmenlikten önce daha yükseklerdeki fırsatları -en azından- denemem gerektiğini düşünmeye başlayınca şimdi tezli ylisansı amaç edindim..bu dönem başvuru yapacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa tezli yapmayı düşünüyorum..olmazsa da artık o zaman düşünürüm:) bunun için de gazi üniversitesine başvuracağım…

  • Reply derya abalı 09 Haziran 2009 at 12:12

    arkadaşlar ben bu sene celal bayar üniversitesi matematik bölümünü bitirdim. tezsiz yüksek lisans yapmak istyorum ALES 87 ortalama 67 🙁 pek başarılı sayılmam… okulum büyük ihtimal açacak ama benim bu notla ve puanla girmem zor.. gaziosman paşa veya samsuna girme ihtimalim olabilir mi? ya da ben nerden bilgi alabilirim? her siteye girip çıkıyorum ve kesin bilgiye ulaşamıyorum!:( ales ve ortalamanın yüzde oranlarını ,kaç kişi aldıklarını , enson kaç puanla aldığını ve başvuru tarihlerini nereden öğrenebilirim? yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler…

  • Reply ilham balcı 10 Haziran 2009 at 19:41

    arkadaşlar merhaba,elif sana da merhaba,
    çukurovadan formasyon almayı ben de istiyorum . sürekli takip ediyorum üniversitenin duyurularını. eğer bir şey öğrenirsek, duyarsak lütfen birbirimize yardımcı olalım.ne zaman başvurular, ortalama nasıl olur henüz bir gelişme yok. arkadaşlar bol bol soru soruyoruz ama birbirimize hiç yardımcı olmuyoruz. neler öğrenirsek burada paylaşalım lütfen. Allah herkesin kalbine göre verir inşallah

  • Reply kahraman karadeniz 11 Haziran 2009 at 14:24

    selam arkadaşlar. ben türk dili ve edebiyatı mezunuyum.üniversitelerin formasyon alımlarını ne zaman ve nereden duyurduklarını nasıl öğrenebilirim?Şu an açıklanan bir yer var mı?Şimdiden teşekkürler.

  • Reply Aslan Demir 11 Haziran 2009 at 17:39

    bende tarih mezunuyum gaziden ya da Ankara üniversitesinden formasyon almak istiyorum ama Alesim 80 olsa da okul puanım 2.41 bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim…bide gazi’nin ücreti ne kadar olur acaba?

  • Reply ezgi yıldırım 12 Haziran 2009 at 11:40

    arkadaşlar gazi ve ank üniversitesi formasyon duyurularını verdi sayfalarına girerek bakabilirsiniz; ama ank üni.nde mülakat var. Gazi üni.de not ortalamasını ve ales puanını yarı yarıya hesaplayarak alıyor.

  • Reply burcu baran 12 Haziran 2009 at 16:13

    Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim de aklıma takılan bazı sorular var. Ben türkçe öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim ve üniversitede kalmak istiyorum. 1. Üniversitede kalmak için yüksek lisan şart mı?
    2. Lisans eğitimime devam ederken yüksek lisan derslerini de alabilir miyim?
    3. Yüksek lisansı bitirdikten sonra araştırma görevlisi olarak mı başvuru yapacağım ve bu başvuruda tekrardan mı üds, ales, mülakat gibi sınavlardan geçmem gerekecek?
    4. Doğrudan araştırma görevlisi olarak başvuru yapamaz mıyım?
    Şimdiden çok teşekkür ederim sorularıma cevap vereceğinizi ümit ederek…

  • Reply filiz ARAS 12 Haziran 2009 at 17:52

    züleyha uçar, insallah dilediğin gibi olur.Ama galiba hayat bizim için biraz daha zor.ikimize de kolay gelsin.

  • Reply filiz ARAS 12 Haziran 2009 at 17:53

    aslan demir.merhaba yeni mi mezun oldun.sen neler yapmayı düşünüyorsun…şimdiden kolay gelsin.bende tarih mezunuyumda…

  • Reply filiz ARAS 12 Haziran 2009 at 17:53

    merhaba pervin 3 ay önce falan öğrendim.arkadaşım alıyorda başkent üniversitesinden..bana çok yüksek geldi…insallah sen alabilirsin.

  • Reply FİLİZ KURT 12 Haziran 2009 at 19:15

    merhaba arkadaşlar…TDE MEZUNUYUM.ALES 77 ORTALAMAM DA 2.50.BU DURUMDA FORMASYON İÇİN HANGİ ÜNİVERSİTELERE BAŞVURMALIYIM SİZCE?

  • Reply sultan yılmaz 15 Haziran 2009 at 12:17

    merhabalar.bende bir soru soracaktım. sosyoloji 3. sınıfı bitirdim. seneye hem okuluma devam edip hemde formasyonumu alabilirmiyim. bu şekilde veren üniversiteler varmı? tesekkürler..

  • Reply senem çiçek 15 Haziran 2009 at 15:16

    merhaba kaan benım ortalam 4 uzerınden 2 88.100’lük sistemde kaça denk gelir bi bilgein var mı? bir de alesten 66 aldım bu ortalam ve puanla ankarada felsefe grubu öğretmenliği formasyonu alabilir miyim?yardımcı olursan sevinirim…

  • Reply Nihal Kırmaz 15 Haziran 2009 at 15:18

    gazi ve ankara üniversiteleri formasyon için daha belli bir bilgi vermemiş. gazi üniversitesi tezli yüksek lisans öğrencileri için bilgi vermiş. ankara üniversitesi de yakın zamanlarda açıklama yapacağını belirtmiş.

  • Reply ilham balcı 15 Haziran 2009 at 17:34

    burcu baran merhaba, sorularına cevap olabilmek isterim elimden geldiğince.
    1.üniversitede akedemik kariyer düşünüyorsan yüksek lisans şarttır.
    2. lisans yaparken yüksek lisans yapamazsın. zaten başvurularda da dikkat edersen lisans mezunu olma şartı var. birazcık araştırırsan görürsün.
    3. evet. okul da kabül ederse okulda araştırma görevlisi olabilirsin. ve tabi ki de yüksek lisansa başlarken dil için üds veya kpds, diğer sınav da ales.
    4.doğrudan araştırma görevlisi olarak da başvurman mümkündür. kibarca araya giren tanıdıklar sayesinde. benim öyle arkadaşlarım var çünkü. ama doğrudan araştırma görevlisi olarak girebilmen için yukarda saydığım sınavlar yine şart.
    umarım aydınlatıcı olmuştur. ama bütün bu soruları buraya yazarak yorulmak yerine bir çok siteden bunu araştırabilirdin. adı üstünde araştırma görevlisi olmak istiyorsun ya.

  • Reply ilham balcı 15 Haziran 2009 at 17:35

    arkadaşlar bu arada çukurova’nın formasyon başvuruları ile ilgili bir bilgi alırsanız lütfen burda paylaşırmısınız. ben de araştırıyorum, arıyorum. bir şeyden haberim olursa kesinlikle haber vereceğim.

  • Reply trklg 15 Haziran 2009 at 19:48

    arkadalar bu sitenin değerini bilelim ve formasyon başvuru döneminde birbirimize yardımcı olalım.. ben de edebiyat bölümünden mezunun 3.00 ortalama ve 76 ales puanı ile bir yere yerleşir miyim? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim..

  • Reply nagihan özbakır 17 Haziran 2009 at 00:59

    Merhaba arkadaşlar. Tde mezunuyum. Gazi’nin tezsiz için harcının ne kadar olduğunu bilen var mı? bir de benim ortalamam 2. 87, ales 77. Sizce tezsiz için şansım nedir? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yeni mezunum ve henüz bu konuda çok tecrübesizim:(

  • Reply ezgi yıldırım 19 Haziran 2009 at 20:32

    gazi ve ank üni belli bir bilgi vermemiş diyen arkadaşım sayfalarına girip bir bak istersen daha nasıl bir bilgi vermesi gerekiyor şartlarını ve başvuruda istediği belgeleri açıklamış iyi bak sayfaya istersen sanırım farklı sayfalara bakıyorsun

  • Reply ALİCAN DİYAR 21 Haziran 2009 at 21:45

    arkadaşlar birbibmize cevap verelim yoksa bu sorduğumuz sorular havada kalacak ve cevap bulamayacak hiç kimse.
    dikkat ettim herkese tam olarak cevap verilmemiş ki benimde soruma 4 ay gibi bir süeredir cevap verilemiş
    lütfen rica ediyorum biribrimize yardımcı olaalım:)

  • Reply Serpil Hamarat 22 Haziran 2009 at 08:57

    Hayırlı aksamlar gecen sene gazi üniv.en son hangi puanla tarıh bölümünün tezli yüksek lisansını kapattı.

  • Reply burcu baran 22 Haziran 2009 at 18:17

    merhaba ilham balcı…
    öncelikle sorularıma cevap verme zahmetinde bulunduğun için teşekkürler.bu kadar soruyu buraya yazıp zahmet etmek yerine sitelerden de araştırabilirsin diyorsun.ben aklıma takılan bu soruları buraya yazarak araştırmış olmuyor muyum yani??
    ben bi yerde lisans yaparken yüksek lisans derslerini de alabiliyorsun diye okumuştum,teşekkürler…

  • Reply burcu baran 22 Haziran 2009 at 18:21

    kısaca birisi bana üniversitede kalma sürecini ayrıntılı olarak anlatabilir mi? teşekkürler…

  • Reply demet erol 22 Haziran 2009 at 19:27

    Merhaba arkadaşlar,öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ben Türk Dili ve Edeb. mezunuyum.Kayseri’de yaşıyorum. Ales puanım 80, diplomam 70. Bu puanla Erciyes ÜNV. tezsiz yapmam mümkün değil.Bu puanlarla Selçuk Ünv. tezsiz yapabilir miyim?Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden tşk ederim. Hoşça kalın..

  • Reply önder dede 23 Haziran 2009 at 00:04

    slm Arkadaşlar, acil yardımınıza ihtiyacım var:( ben Tarih Bölümü mezunuyum ve Gazi Üniv. ne tezsiz yüksek lisans için başvurmak istiyorum kayıtlar bu hafta imiş sanırım fakat istenilen belgelerin ilanını netten bulamıyorum bir türlü.Şuanda Konya’dayım.Başvuru için bankaya nekadar para yatırmamız gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim..

  • Reply burak kardelen 24 Haziran 2009 at 11:32

    demet büyük bir ihtimalle erciyes olmayacak ama selçuk olur bence. çünkü selçukta harç paraları normalden biraz daha fazla olduğu için bu durum tercih konusunda endişe yaratıyor. bu nedenle puanının selçuk üniversitesine yeteceğini düşünüyorum

  • Reply nihal kırmaz 24 Haziran 2009 at 13:03

    gazi üniversitesine başvurmak için öncelikle akbank gazi şubesi 118110 nolu hesaba 60 TL para yatırıyorsun. daha sonra http://ogrenci.gazi.edu.tr./ ‘den enstitü önkayıt bölümünden önkaydını yapıyorsun. 26 haziran’a kadar da belgelerini teslim ediyorsun. belgeler: diploman (aslı&fotokopisi) ales belgen (aslı&fotokopisi), nüfus cüzdanın (fotokopi) 2 adet fotoğrafın, transkriptin, 130 kuruşluk posta pulu ve üzerine ikamet adresinin yazılmış olduğu zarf,banka dekontun ve temin edebilirsen okulunun not dökümü yani dörtlük sistemden yüzlük sisteme çevrilmiş belge. sanırım bu kadar; eksiğim ya da yanlışım varsa arkadaşlar birbirimize yardım edelim. teşekkürler!

  • Reply elif yavuz 24 Haziran 2009 at 13:38

    önder arkadaşım gazi tezsiz yüksek için ankara gazi unıversıtesı hesabına 60 lıra para yatıracaksın.

    demet arkadaşım sen de konya selcuga gecen senenın puanlarına gore rahatlıkla gırersın. sadece ales ıle alıyor kı senın puanında bırısı oraya bu sene yerlesır. için rahat olsun

  • Reply esra 24 Haziran 2009 at 14:48

    slm arkadaşlar ben erciyes ün. yeni mezunuyum alesten sözel 80 ea 70 puan aldım ve dörtlük sisteme göre ortalamam 2.90 74 getiriyor galiba ben ya erciyes yada çukurova da formasyon almak istiyorum ama hem kaç puanla aldıklarını bilmiyorum hemde başvuru tarihlerini. sitelerinde de bu konuda çok fazla bir bilgiye yer vermiyorlar bana yardımcı olursanız sevinirim.bu üniversitelere kabul edilme olasılıgım var mı ayrıca:((

  • Reply demet erol 25 Haziran 2009 at 00:45

    burak ve elif sizlere çok teşekkür ederim. yüreğime su serptiniz.

  • Reply selda çiçek 25 Haziran 2009 at 19:23

    ben matematik bölümünden bu yıl mezun oluyorum inş..alesten 76 aldım,bu puanla formasyon veren üniversite varmı?bide özel üniversite dışında bazı üniversitelerin parayla formasyon verdiklerini duydum,bi bilginiz varmı kaç puana,kaç para,neresi?….

  • Reply ezgi yıldırım 25 Haziran 2009 at 20:26

    arkadaşlar ank üni tezsiz yüksek lisans başvuruları da yarın son ank üni,gazi üni gibi 60ytl istemiyor yani başvuruda ücret almıyor eğer mülakatı geçip kazanırsan kazandıktan sonra para yatırıyorsun.Bu arada ank üni %50 ales,%20 okul ortalaması ve%30 mülakatla alıyor.

  • Reply kadriye baki 25 Haziran 2009 at 23:38

    ark.sütçü imam mezunuyum ort.2.33 bizim üniversiteye göre yüzlük sistemde kaça tekabül ediyor bilen var mı?üds den 56 alesten 76 aldım yüksek lisansa başvurabilirmiyim?cevap verene çok teşekür ederim…

  • Reply ayşe 26 Haziran 2009 at 13:55

    merhaba arkadaşlar coğrafyaya tezsiz açan üniversteleri ve başvru tarihleri belli olan varsa yazarsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

  • Reply rahşan ugurlu 28 Haziran 2009 at 13:43

    merhaba kaan bey.ben alesten 70 aldım.diploma notum ise 3.49.tarih mezunuyum.sizce bu puanlarla tezsizi kazanabilirmiyim.bide tezsiz başvuruları ne zaman başlıyor.tesekkürler.

  • Reply rahşan ugurlu 28 Haziran 2009 at 13:45

    özür dilerim yazmayı unuttum.başvurmak istedigim üniversite gazi üniversitesi.aynı soruları bildiginiz baska üniver.içinde geçerli.

  • Reply hakan uluçay 28 Haziran 2009 at 17:46

    selam arkadaşlar..
    ben Uludağ üniversitesi 3.sınıf Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisiyim..bu dönem ales e girdim ve 82.3 puan aldım diploma notumda 2.90 a falan gelecek gibi görünüyor 🙂
    bu puan ve diploma notuyla ne yapabilirim bana yardım ederseniz çok teşekkür ederim…şimdiden sağolun Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah herkese başarılar…

  • Reply didem avcı 29 Haziran 2009 at 00:27

    merhaba arkadaşlar, site gerçekten çok başarılı olmuş öncelikle tebrikler. benim şimdilik sorum yok ama bir ricada bulunmak istiyorum, her ne kadar kendim takip etsem de tek tek kontrol etmek hayli zaman alıyor üstelik bazen gözden kaçanlar oluyor bu açıdan üniversitelerin tezsiz yüksek lisans başvuru tarihlerini paylaşalım en azından bildiklerimizi veya duyduklarımızı poaylaşırsak yararlı olacağına inanıyorum

  • Reply Rabia Sertoğlu 30 Haziran 2009 at 11:08

    selam, tezsiz yüksek lisans yapabilmek için diploma notunun 65 ve yukarısı mı olması lazım 65 altı olanların başvurusu geçersiz mi

  • Reply bilge zehra 01 Temmuz 2009 at 19:22

    arkadaşlar herkese merhaba.. ben edebiyat öğretmeni olmayı başaran şanslı insanlardanım.. 2007 mezunuyum, formasyonumu ilk senemde alabildim çok şükür, ilk atamada da atandım.. formasyon benm başımı çok ağrıttı zamanında, sizlere faydalı olmayı çok isterim.. denk geldikçe yardımcı olmaya çalışırım

  • Reply Necla Gümüş 01 Temmuz 2009 at 19:41

    Merhaba ben bu sene türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldum.Tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyorum; ama ne yapacağımı bilmiyorum. Hiçbir üniversite duyuru yayınlamamış, duyurular ne zaman yayınların bir bilginiz var mı? Ayrıca ales puanım 78, mzuniyet ortalamam 3.24; yani yüzlük sistemde 82 oluyor bu puanlarla şansım nedir?

  • Reply emre emreoğlu 01 Temmuz 2009 at 19:45

    askere mi gitmeli formasyon mu almalı karar veremedim ya formasyon alırken uzun dönem gelirse askere gitsek 2010 kpss kacıyor karar veremiyorum yardım edin..

  • Reply beyza gül 10 Temmuz 2009 at 13:51

    arkadaşlar bu nasıl bir site böyle herkes soru soruyo ama cvp veren yok…

  • Reply gönül uslu 10 Temmuz 2009 at 23:16

    merhaba ben tarih bölüminden geçen yıl mezun oldum.önümüzdeki eğitim-öğretim yılında formasyon almak istiyorum.diploma notum 2.74 alesten de 61 aldım.sizce yeterli mi?ve hangi üniversitelerin başvuruları ne zaman bilgi verebilir misiniz.çok teşekkürler.

  • Reply nurseza şentürk 11 Temmuz 2009 at 21:36

    mrb ben bu sene acıkogretim işletme fakültesinden mezun oldum kariyer ve kendımı geliştirebılmem acısından yuksek lisans yapmak istiyorum fakat bu konu hakkında pek fazlaa bilgim yok birde acıkogretımden mezun olan birinin şansı ne kadar sizcee yuksek lisans yapmanın bana ne gıbı artıları olurr bu konuda beni aydınlatırsan cok memnun olurum şimdiden tsk ediyorumm

  • Reply ayşegül uğur 14 Temmuz 2009 at 11:15

    herkese slm arkadaslar.benım merak ettıgım sey yakın dogu unıversıtesının fosmasyonunun turkıyede gecerlı olup olmadıgını bılmek.bu konuda cok sey duydum bende orda okuyorum ve ordan alacaktım formasyonumu ell son sınıf ogrencısıyım.kaan bu mesajıma acılen cevap verırsen sevınırım. tesekkurler.

  • Reply ayşenur tanır 14 Temmuz 2009 at 14:25

    merhaba ben ankara ilahiyat 4.sınıf öğrencisiyim.formasyon almak istiyorum bizim için de formasyon alma şansı var mı?alesten en az kaç almalıyım.ortalamam 3.62 alese daha hiç girmedim.sözel bölümden genelde 73-75 arası net yapıyorum sayısalda da 40-45 arası sizce şansım ne kadar.yaklaşık kaç puan yapıyo.yardımcı olursanız çok sevinirim

  • Reply emtem 15 Temmuz 2009 at 04:07

    arkadaşlar bn de matematik alanında tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum ama harçlar hakkında pek bi bilgim yok bi de sanırım gazi formasyon almaya hak kazananların listesini açıklamış eğer aranızda girmiş olan varsa puanını yada sırasını açıklarsa sevinirim hiç değilse bi mukayese olur bizim için bu arada tezsiz yapaken tezli de yapabiliyor muyuz eğer böyle bi imkan varsa boşuna 1 yıl harcamayalım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler……

  • Reply cnn krksss 15 Temmuz 2009 at 15:54

    selam abi ben sınava girdim ve aldığım puan okul öncesi öğretmenliğini de çocuk gelişimi bölümüne de tutuyor çok kararsızım acaba hangisini tercih etsem bana yardımcı olursanız sevinirim

  • Reply ayşenur tanır 16 Temmuz 2009 at 00:12

    bildiğim kadarıyla aynı anda ikisi birden yapılamıyo okulda bize öyle söylediler.ama yine de araştırmanızı tavsiye ederim.

  • Reply ilham balcı 16 Temmuz 2009 at 01:36

    arkadaşlar merhaba ben de herkes gibi bu sitede sorularıma cevaplar buldum. bana yardım ettikleri gibi ben de size yardım etmek isterim.sorularınızı bildiğim kadarıyla doğru bir şekilde yanıtlamaya çalışcağım. ben de formasyon için yani tezsiz için uğraşıyorum. bildiğiniz kadarıyla başvurular başladı hatta çoğu ünv. kazananları açıklıyor yavaş yavaş.
    necla gümüş merhaba, alesin ve ortalaman gayet iyi. hangi ünv.lerden istiyorsan sitelerine girip, akademik birimlerden, enstitüyü seçip sosyal bilimlere girip oradan duyurulardan, akademik takvimlerden takip edebilirsin. ben öyle takip ediyorum.
    gönül merhaba, diploma notun iyi de alesin düşük gibi. özel ünv.in çoğu 65 barajı koyarken senin ales notun bence düşük. ama yine de belli olmaz. çoğu ünv. tezsiz ilanlarında 55 barajını gözetiyor. ama başvuranlarınki çok yüksek olduğu için senin açıkta kalman yüksek bir ihtimal. bence ünv.in sitelerinden de araştır. neclaya tarif ettiğim yerden.
    ayşenur merhaba, eğer sizlerin formasyon alma şansınız olmasaydı okullarımızdaki din kültürü öğretmenlrmz nasıl olurdu. gerçi mezun olduğun bölüm öğretmenlik mi değil mi belirtseydin. eğer öğretmenlik değilse bildiğim kadarıyla formasyon alabiliyorsunuz. ankara ilahiyattan arkadaşlarım vardı atandılar bile.bence en yakın alese girmelisin. zaten geçerliliği de 2 yıl. netlerin de iyiymiş. çalışırsan çok daha iyi olacaktır.
    emtem merhaba, matematikten tezsiz için gaziantep ünv. sana ne kadar uygundur bilmiyorum ama ilan vermiş. orası açıyor. fiyatlarını herşeyini yazmış.sitesine girdikten sonra, akademik birimlerden enstitülere girersen orada yüksek lisans ilanı için tıklayınız var. sayfayı açınca hem tezli için hem de tezsiz için açıklamalr var. sanırım başvuru tarihleri, ücretler hakkında bilgi de var. arayıp sorunca da söylüyorlar zaten. bence tek tek ünv.in sitelerine girip araştırman lazım.
    cnn krksss merhaba, sanırım sen össden bahsediyorsun. bizim soru ve cevaplarımız sana pek bir yabancı gelecektir şu an. ama ilerde inşallah yerleştirilirsen sen de anlamaya başlarsın.bana sorarsan ben çocuk gelişimi derim. ama önce sen araştır. iş sahasına bak. araştırma yapmadan sakın kulaktan dolma bilgilerle tercih yapma. senin geleceğin. sen karar vermelisin ama araştırarak. umarım hakkında hayırlısı olur kardeşim.
    benim msjm çok uzun oldu size yardımcı olmak istedim. umarım yanlış bilgi vermemişimdir. beni dinledikten sonra siz de araştırın arkadaşlar lütfen. gerekirse okulları arayın sorun. terslemiyorlar cevap veriyorlar. ben çok aradım. ayrıca ben de formasyona başvuracağm bir kaç yere. nolur çok dua edin. hepimiz için en hayırlsı olsun. sorularınız varsa yardımcı olurum yine.

  • Reply emtem 16 Temmuz 2009 at 01:39

    ayşenur harç paralarından haberin var mı??

  • Reply ayşenur tanır 16 Temmuz 2009 at 12:16

    EMTEM kardeşim,ben bu sene daha yeni 4.sınıfa geçtim okuldakiler dahil formasyon hakkında doğru düzgün bir bilgisi olana rastlayamadım.ama duyduğuma göre fiatları en uygun bizim okul yani ankara üniversitesiymiş.toplam fiat700 lira civarındaymış.sanırım gazi ondan daha panhalıymış.

  • Reply ayşenur tanır 16 Temmuz 2009 at 12:22

    cnnamn krksss kardeşim ben kaan abin değilim ama eğer öğretmen olmak istiyorsan bölümle falan uğraşma.sonra benim gibi formasyon alıcam diye uğraşırsın.iki bölümde de okuyan arkadaşlarım oldu ikisi temsil misal yata yata geçtiler.herzaman geleceğini düşünerek ver kararlarını ‘aman bölüm okursam daha çok şey öğrenirim öğretmenlik de neymiş’triplerine sakın girme.çocuk gelişm bölümünü bitirdikten sonra hangi meslekleri seçebilirsin bunları iyice tahlil et.sakın istemediğin bir bölüm okuma

  • Reply ayşenur tanır 16 Temmuz 2009 at 20:38

    ilham kardeş çok teşekkür ediyorum ben öğretmenlik okumuyorum ilahiyat bölümü okuyorum dinkültürü okuyanların formasyona ihtiyacı yok zaten.atandı dediğiniz arkadaşlarınız formasyon mu almışlardı.tezsiz bir seneye düştümü kesin olarak?cevap verirseniz çok sevinirim.(benm için çok önemli)

  • Reply trklg 17 Temmuz 2009 at 19:48

    arkadaşlar bu siteden çok ümitliydim. en azından diyordum ki formasyon dönemi buradan çok faydalanırım fakat gördüm ki eskisi kadar siteye rabet yok .. hatta kaan bey bile siteye uğramaz oldu.. sizden ricam bizler buradan formasyon başvuru döneminde bilgilerimizi paylaşalım. ben tde mezunuyum be formasyon almak istiyorum bildiğim kadarıyla bu ayın yani temmuzun 20-22 si arasında erciyes başvuruları kabul ediyor. sizin de bildiğiniz yerle varsa lütfen burdan paylaşın.. Allah yardımcımız olsun hayırlı günler

  • Reply emtem 17 Temmuz 2009 at 21:14

    teşekkür ederim ayşenur 🙂

  • Reply ayşenur tanır 17 Temmuz 2009 at 23:56

    bişey değil emtem.ARKADAŞLAR ankara üniversitesi yakında başvuruları kabul etmeye başlıomuş.bildiğim kadarıyla hem fiyatı uygun hem de devam konusunda zorlamıolar.tekrar tekrar aynı soruyu soruyorum ama tezsiz kesin olarak 1 seneye düşmüş mü???eğer herhangibiriniz bu konu hakkında birşey söylerse çok sevinirim.alesten netlerimizin kaç puana tekabül ettiğini nasıl hesaplayabiliriz?

  • Reply suat salar 19 Temmuz 2009 at 00:03

    kesin 1 sene oldu arkadaşım… lütfen bilgilerimizi paylaşmaya devam edelim… bol şanslar…

  • Reply ayşenur tanır 20 Temmuz 2009 at 00:09

    çok teşekkür ederim.ankara üniversitesi formasyon başvuruları hakkındaki bilgiler asılmış.başvurular ağustosta.(ayrıntılar ankara üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü sayfasında)

  • Reply seval demir 20 Temmuz 2009 at 00:15

    slm herkese,ben tarih mezunuyum,yüzüncü yıl üniversitesi tezsizi geçen yıl kaçla kapattı bilen varsa yazabilirmi.teşekkürler.

  • Reply seval demir 20 Temmuz 2009 at 17:13

    bu nasıl bir site, kimse ziyaret etmiyor galiba:D

  • Reply ayşenur tanır 20 Temmuz 2009 at 21:12

    yoo ben dertli olduğum için oldukça sık ziyaret ediyorum.ama sorun un cevabın ı bilmiyorum.alesten kaç almıştın?

  • Reply elif demirdöğen 21 Temmuz 2009 at 17:12

    erciyes fizik bölümü mezunuyum.alesten 60 aldım mezuniyet notum ise 2.34 amacım formasyon alıp kpss ye girmek. elimdeki şartlar çok iyi değil farkındayım ama bununla ne yapabilirim sizce? şansımı denemek istiyorum.ayrıca formasyon için özel üniversiteler de olabilir ama özel üniversitelerin bilgilerine de ulaşamadım yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.

  • Reply ayşenur tanır 22 Temmuz 2009 at 00:08

    ELİF,özel üniversite olarak başkent üniversitesini duydum sadece 6000-7000 civarındaymış fiatları.Bence üniversitelerin sayfasına girip fizik bölümünde formasyon alacaklar için kaç tane kontejyan ayırmışlar ona bak.

  • Reply çiçek antepli 22 Temmuz 2009 at 03:14

    merhaba arkadaşlar bu siteye ilk defa girdim we pek cok şey öğrendm.Benimde sormak istediğim bir şey war yardımcı olursanız sewnrm.Edb mezunuyum alesten 65 aldım.Diploma notumta 3.00 hangi ünw.nin kaç puanla formasyon için kabul ettiğini cok araştrmama rağmen yeterli bilgiyi edinemedim. sakarya,kocaeli,uludağ,balıkesir,osmangazi başta olmak üzre puanlar hakkında bilgisi olan lütfen yazsın.teşekkürler…

  • Reply derya b. 23 Temmuz 2009 at 09:36

    arkadaşlar mrb ben matematik bölüm mezunuyum sinopta tezsiz yüksek lisans açmışlar mı bu sene haberi oln varsa lütfen cevaplaya bilir mi?

  • Reply bahar güzel 23 Temmuz 2009 at 14:24

    mrb ben yyü türk dili ve edebiyatından bu sene mezun oldum. ortalamam 86 ales puanım ise 90. formasyon için nereye başvuracağım konusunda kararsızım. kpssye iyi bir şekilde hazırlanabileceğim bir yere yerleşmek istiyorum. bilgisi olan varsa cevap bekliyorum. teşekkürler

  • Reply özge çam 28 Temmuz 2009 at 13:18

    kaan abi herkese yardım ediyosun soruları için banada yardım eder misin?ben bu yıl össye girdim ve şimdi tercih yapmam lazım ben edebiyat fakültesi yazıcam ama burda okuduklarımdan sonra formasyon sorunlarını zaten korkuyodum daha da korkum arttı. ben okurken formasyon veren üniversiteler var diye duydum mesela konya selçuk üniversitesi bu doğru mu ne olur bilen biri varsa yardım etsin.az bi zamanım kaldı tercihler için şimdiden sağolun.

  • Reply ayşenur tanır 28 Temmuz 2009 at 20:32

    bence puanın iyiyse edebiyat fakültesiyle uğraşma hem okuması zor hem de sonra formasyon alması.okurken formasyon alınsa bunca insan burda dert yanmazdı.ben hiç duymadım ama yine de araştır.başarılarrr

  • Reply suat salar 29 Temmuz 2009 at 04:16

    Arkadaşlar başkent üniversitesi kontenjanlarını açıkladı…

    Kontenjanlar:
    Türk Dili Edebiyatı : 100
    Matematik : 100
    Tarih : 50
    Biyoloji : 25
    Fizik : 15
    Kimya : 10

  • Reply büşra celen 29 Temmuz 2009 at 17:00

    merhaba arkadaşlar.ben selçuk üniversitesi matematik bölümü mezunuyum.alesim 90 ve diploma notum 75.6.gaziye ve ankara’ya tezsiz yüksek lisans için başvurdum ancak ikisindede yedeklere kaldım.bu yıl ortalamalar diğer yıllara göre baya yükselmiş.mesela 83 ortalamayla gaziye 4. sıradan giren bir arkadaş yazmış yukarda,ama bu yıl gazinin 50.kesin kayıt hakkı kazanan başvurusu 84…
    fen edebiyatta okuyan arkadaşlar öğretmenlik istiyorsanız ne yapın yapın alesinizi ve ortalamanızı yüksek tutun.herkese bol şans…

  • Reply ayşenur tanır 30 Temmuz 2009 at 20:08

    arkadaşlar ilahiyatçılara sadece ankara da mı formasyon veriyorlarmış.bilen var mı?

  • Reply derya b. 01 Ağustos 2009 at 16:53

    arkadaşlar 2.öğretim tezsiz yüksek lisans açan bildiğiniz üniversiteler var mı?

  • Reply EMİNE SÖNMEZ 02 Ağustos 2009 at 18:29

    merhaba ben şunu merak ediyorum birden fazla üniversite’ye tezli yüksek lisans’a başvuru yapılabilir mi bilen varsa sorumu cevaplarsa çok iyi olur. şimdiden teşekkürler.

  • Reply Gülseri KOÇ 03 Ağustos 2009 at 20:13

    Merhaba Kaan.Ales sözel puanım 78.889 okul ortalamam ise 3.33.Çanakkale’ye ve Manisa’ya tezsiz için başvurmak istiyorum.Geçen dönem asilleri kaçla kapattığını biliyor musun?Sence kabul edilme şansım ne olur?Bu arada ben Erciyes Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Yanıt verirsen sevinirim.İyi günler…

  • Reply EMİNE SÖNMEZ 04 Ağustos 2009 at 23:34

    merhaba sakarya üniversitesinde okuyan arkadaş var ise lütfen beni bilgilendirsin.Sakarya da Tarih’den tezli yüksek lisans yapmak için ortalamanın kaç olması yeterl.Benim alesim 65 ortalamam 81 girme şansım var mıdır acaba?

  • Reply sercan öztürk 08 Ağustos 2009 at 01:52

    Merhaba.Benim ales puanım 74.327 ve Başkent Üniversitesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı bölümü için formasyon almak istiyorum.100 kişilik bir kontenjanda sizce şansım var mıdır?

  • Reply tuğba maden 08 Ağustos 2009 at 17:27

    merhaba bilge zehra ben de Türk dili ve edebiyatı okuyorum 4.sınıfa geçtim.mezun olunca Ankarada formasyon almak ve o yıl kpss ye hazırlanmak istiyorum.alesten kaç puan aldınız ve nerde formasyon aldınız?Ayrıca kpss den kaç puan aldınız ve nereye atandınız?Şimdiden teşekkür ederim…

  • Reply EMİNE SÖNMEZ 09 Ağustos 2009 at 20:33

    Merhaba,
    Sakarya Üniversitesi hakkında blgi sahibi olan arkadaşlara sesleniyorum… Sağolun varolun… YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!!! :)))))))))

  • Reply hasan/sevilay 11 Ağustos 2009 at 12:01

    2005 fizik mezunuyum alesten 66 aldım kocaeli gebzede oturuyorum formasyon almak istiyorum tavsiyeleriniz nedir bu iş olurmu ??

  • Reply selda çiçek 14 Ağustos 2009 at 22:31

    ya ben matematik mezunuyum ales 76 diploma 2.41 pu puanla formasyon alabilceğim bi yer varmı?bilgisi olan yazarsa sevinirim….

  • Reply deniz tapağ 26 Ağustos 2009 at 18:28

    merhaba kaan bey yök yeni bir karar verdi artık fen edebiyat öğrencilerine formasyon verilcek hem de 1.sınıftan sonra ben de şuan kırıkkale üniversitesinde türk dili ve edebiyatı okuyorum 4.sınıf öğrencisiyim bu uygulama acaba bizi kapsayacak mı yani bize bu sene okurken formasyon verilcek mi bilginiz var mı bu konuda

  • Reply seval demir 02 Eylül 2009 at 00:53

    ara dönem tezsiz açan üniversiteleri bile var mı..teşekkürler

  • Reply seval demir 02 Eylül 2009 at 00:54

    birde gaz üniversitesi harç parası 2.500 tl diye duydum, doğru mu?

  • Reply nevra yeni 02 Eylül 2009 at 13:22

    arkadaşlar merhaba dicle üniversitesi geçen sen ekaçla kapattı bilen var mı? sadece geçen sene kaçla kapattığını öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler

  • Reply çise altay 03 Eylül 2009 at 19:52

    selam arkadaşlar, sosyoloji mezunuyum. tezsiz yüksek lisans a başvurdum ama kabul edilmedi.parayla formasyon veren üni.ler hangileri ve ne kadar zamanda veriyorlar.bana yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim.

  • Reply feray adacı 09 Eylül 2009 at 09:21

    Arkadaşlar merhaba afyonda tezsiz hakkında bilgisi olan var mı?çok zorluyolarmış doğru mu

  • Reply aysun çetince 14 Eylül 2009 at 17:00

    mrb arkadaşlar türk dili ve edebiyatı mezunuyum kpssyle öğretmenlikten başka ne görev yaqpabiliriz?

  • Reply selcan kara 18 Eylül 2009 at 19:27

    merhaba kaan benimde sana bir sorum var.sosyoloji bölümü 3.sınıf öğrencisiyim ve bu sene ilk defa ALESe başvurdum,ancak formda ‘sınava giriş amacı’ diye bir bölüm yer alıyordu(akademik personel, yüksek lisans ve diğer)benim amacım formasyon almak,hngisini işaretlemem gerekiyordu(ben diğer şıkkını işaretledim,yanlış mı olduki:( sanırım bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim…)cevabını en kısa zamanda bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim…

  • Reply özlem barçın 22 Eylül 2009 at 16:40

    ben selçuk üniversitesi biyoloji mezunuyum.ortalamam 2.45 tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum gaide istiyorumama ortalamanın da katıldığını duydum bu doğrumu alesten iyi bi puan alırsak giremezmiyim kafayı yicem bana yarımcı olun lütfen…

  • Reply fatma yüksel 24 Eylül 2009 at 18:04

    selam ben erciyes üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümü öğrencisiyim.şubat ayında mezun olacağım yarım dönemde formasyon veren ünv. var mı acaba bir de maddi olarak ne kadardır. formasyon veren ünv şehri önemli değil bununla ilgili bilgi alabilir miyim teşekkürler

  • Reply zeynep gül 01 Ekim 2009 at 13:45

    merhaba fefliler ben geçen yıl edebiyattan mezun oldum hala formasyon alamadım.yök bir kararla dört üni.nin önünü açtı.ama biz mezunlar için bişey yok.birlik olalım ve sesimizi duyuralım yöke mail atalım gazetelere,haber kanallarına da.bi şekilde sesimizi duyuralım.lütfen arkadaşlar.

  • Reply keriman akdoğan 01 Ekim 2009 at 16:10

    ben tarih bölümü mezunuyum..2.dönem formasyon eğitimi veren hangi üniversiteler olduğunu yazar mısınız..teşekkürler

  • Reply hande oktay 01 Ekim 2009 at 17:45

    slm, tezsiz yükseklisans’a bahar yarıyılında başvuru yapıp yapamayacağımı öğrenmek istiyorum bu konuda bilginiz varsa bu web sitesinden paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden:)

  • Reply feryaz sıddık 02 Ekim 2009 at 18:23

    arkadaşlar ben coğrafya mezunuyum bu sene yyü formasyona başladim takip edin yeni üniversiteler açalabilir.umutlu olmalısınız ve az da sabırlı

  • Reply Volkan Efe EGE 11 Ekim 2009 at 07:40

    arkadaşlar bildiğim kadarıyla İstanbul’daki özel üniversitelerde de varmış. coğrafya ve tarih bitiren arkadaşlardan duymuştum. Sanırım bilgi, kültür, bunlardan birkaç tanesi…

  • Reply çağla erdem 13 Ekim 2009 at 16:16

    Merhaba. Ben Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Tezsiz yüksek lisans yapmayı istiyorum.
    3. sınıfta sonbahar dönemi ALES’e girmiştim. Bu puanımla başvuruda bulunabilir miyim? Yoksa 4. sınıfta alacağım puanla mı başvurmam gerek?
    Bankada çalışmayı düşünüyorum. Banka ile ilgili olarak işletme bölümü mezunu tezsiz yüksek lisans yapabilir mi? Bu yönde tezsiz yüksek lisans için hangi enstitü – programı seçmem gerek?
    Yapılamıyorsa işletme bölümü öğrencisinin tezsiz yüksek lisans için nasıl bir yol izlemesi gerektiği hakkında yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.

  • Reply Sezer Topal 18 Kasım 2009 at 02:31

    iyi günler öncelikle lütfen rica ediyorum bana ayrıntılı bilgi yazın. Trakya üniv 2009 Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Ara dönemde Gazi Üniversitesi nin formasyon vereceğini duydum. veb sayfasına çok baktım ama bulamadım. Ara dönem formasyon için başvurular ne zaman başlıyor? Hangi tarihler arasında geçerli? Başvuruyu nereye nasıl yapıyoruz? Başvuru ücreti varsa ne kadar?

  • Reply berna yücel 29 Kasım 2009 at 21:29

    merhabalar.tesadüfen rastladım ve iyiki rastladım dedim.okudum yazılanları ve bende bişeyler demek istedim.ben fizik bölümü öğrencisiyim.son sınıfım.geleceğim hakkında ne yapacağıma karar veremedim bi türlü.şu aşamada formasyon almayı mantıklı buluyorum.tezsiz yüksek lisans yapmalıyım.bu başvuruları nasıl ne şekilde takip etmeliyim?geleceğimi aydınlık düşünmek istiyorum..

  • Reply ata ayvacı 08 Aralık 2009 at 11:04

    kaan..mrb oncelıkle..benımde sorum su olucaktı…sımdı alese gırdın puanı aldın..pekı eldekı puanla hangı unıversıtenın kac kısı alıcagı ve puanlama nasıl olucak..osym gıbı tercıh kıtapcıgı var mı???

  • Reply Kaan Fakılı 11 Aralık 2009 at 01:21

    ata, şimdi üniversiteden üniversiteye değişiyor giriş şartları. sık sık bu sayfayı ve üniversitelerin sayfalarını takip et. bir de memurlar.net ‘i. hangi üniversitenin formasyon açacağı, kaç kişi alacağı ve hangi kriterlere göre (ales + mezuniyet notu ya da sadece ales olabilir) alacağı ancak üniversite duyurunca belli olur.

    berna, e-posta atıyorum sana.

    sezer, büyük ihtimalle gazi üniversitesi formasyon açacak. ama bunun tarihi tam olarak belli değil. yine de aralık ayı sonu gibi olur zannımca. muhtemelen 60 TL başvuru ücreti isterler. başvuruyu bizzat gazi’nin eğitim enstitüsüne yapabilrisin.

  • Reply Kaan Fakılı 11 Aralık 2009 at 01:29

    arkadaşlar sorularınızı tekrardan almaya başlayabilirim.

  • Reply Kahraman Karadeniz 11 Aralık 2009 at 14:37

    Selamlar. Hocam ben edebiyat mezunuyum.Ara dönemde formasyon açan üniversitelerle ilgili bilgi edinmek istiyorum. Ama şu aralar herhangi bir ilana rastlamış değilim.Bahar döneminde Gazi üniversitesinin yanında hangi üniversiteler formasyon eğitimi verebilir ve tahmini olarak hangi tarihler arasında alım yapabilirler? Şimdiden teşekkürler.

  • Reply ata ayvacı 11 Aralık 2009 at 21:12

    tesekkurler kaan…sorum olursa yıne sana danısırım…

  • Reply okan şengüler 11 Aralık 2009 at 23:49

    merhaba kaan.bilmiyorum bu tarz sorulara cevap veriyor musun ama,ben sana aldığım 77 ales puanıyla not ortalamam olan 2.38 i birleştirdiğimde ortaya kaç puan çıkıyor?bunu sorucaktım..ara dönemden umutsuzum.ama yine de senin bu puanlarla “olabilir” diyeceğin bir üniversite var mı?bir de mayıs için kursa gitmeyi planlıyorum.ne kadar yararlı olur?..teşekkürler..

  • Reply Kaan Fakılı 12 Aralık 2009 at 02:11

    kahraman, onu tam olarak ben de bilmiyorum. zamanla bekleyip göreceğiz. gazi ve konya açabilir diye düşünüyorum. sürpriz yapıp başkent bile açabilir.

    okan, tam olarak yüzlük sistemde 2,38’in kaça tekabül ettiğini bilmiyorum. google’da biraz araştırırsan yök’ün çeviri tablosu vardı. onunla bulabilirsin. bence bekleyelim ve görelim. bence kurs yararlı olur ama burada önemli olan senin çalışma azmin. sen kursu desteklersen kesinlikle yararlı olacaktır.

  • Reply ece şeker 12 Aralık 2009 at 22:27

    Merhaba,ben Marmara üniversitesinde kimya bölümü son sınıf öğrencisiyim.Formasyon dersleri geldi bize sınavsız fakat formasyon alabilmek için mezun olmamanız gerekiyor bir dersi alttan bırakmak zorunda kalıyorsunuz.Bu yüzden dilekçe toplandı ve şimdi yök formasyondaki 3 dersi ve stajı kaldırdı deniyor.yökün sitesine baktım birşey bulamadım eğer bir bilginiz varsa çok mutlu olurum ..

  • Reply ülkü 17 Aralık 2009 at 11:08

    iyi günler kaan bey.ben ktü tarih mezunuyum.bu sene alesten 79 aldım.dönem arasında konya selçuk yada gazi formasyon açacak mı?herhangi bir bilginiz var mı?bir de bu puanla sizce yerleşebilir miyim?şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar

  • Reply bahar kara 18 Aralık 2009 at 03:52

    slm ben gaziantep üniversitesinde matematik okuyorum. tezli yüksek lisans yapmak istiyorum.Ales puanım 90 ama ortalamam 2.20 civarı birşey.sizce bu ortalama ile mümkün mü bu? Ben biraz araştırdım. Bir de size danışmak istedim.şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.

  • Reply Kaan Fakılı 18 Aralık 2009 at 04:11

    ece, konu ile ilgili bilgim yok ama okul uzatma konusunu bir daha gözden geçir derim ben. çünkü fef’lilere formasyon şu an mahkemede diye biliyorum. büyük ihtimalle iptal edilecektir. okulu uzattığın ile kalırsın maalesef.

    ülkü, selçuk açmayacakmış. sitesinde yazıyormuş. gazi büyük ihtimalle açacaktır. ama kaç puanla alır, bilemiyorum.

    bahar, tezlide puanlar sorun olmaz. 🙂

  • Reply bahar kara 19 Aralık 2009 at 14:27

    teşekkür ediyorum kolay gelsin:)

  • Reply arzu canavar 21 Aralık 2009 at 01:42

    arkadaşlar merhaba
    bende güzel sanatlar resim bölümünden mezun oldum ara dönemde formasyon veren üni arıyorum ama bitürlü bulamıyorum henuz ilan vermedıler zaten resım için formasyon nadir bulunuyor kütahya kayserı mersinde var ama ara dönemde acıp acmadıklarını bilmiyorum eger bilgisi olan varsa önerilerine acıgım ve bilgilendirmesini bekliyorum şimdiden teşekkürler….

  • Reply melike 23 Aralık 2009 at 17:46

    selam kaan bende yeni keşfettim bu siteyi ve gercekten herkese yardımcı olmaya calısıyosun cok tesekkür ederim. ben sosyoloji mezunuyum ve tezsiz yapmak istiyorum ama arastırmaktan basım döndü artık 🙂 bahar dönemnde birkaç üniversite hariç neredeyse hiçbir üniversite acmıyor sanırım.ya da daha açıklanmadı ama arastırmaktan o kadar bıktım ki acaba bekleyip güz döneminde mi basvursam diye düsünür oldum.

  • Reply Hayal Ay 24 Aralık 2009 at 23:40

    Merhaba,
    sizin gibi deneyimli birinin bana yardımcı olabileceğini düşündüm.Matematik öğretmenliğinde üçüncü yılım,çok daha geç olmadan hayallerimin peşine düşmeye karar verdim.Akademik kariyer sahibi olmak istiyorum,bunun için de gerçekçi olup,yılmadan çalışmak gerektiğine inanıyorum;fakat bilgimin olmadığı hususlar var.
    Eğitim bilimlerinde psikolojik danışma ve rehberlik dalında birşeyler yapmak istiyorum, sayısal çıkışlı olduğum için sayısalcı olarak mı değerlendirileceğim?Dil sınavında da sözel sayısal bölümler var,o ayrım neye göre yapılıyor?
    Mesela matematik öğretmeni olan birisi psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istese,gireceği sınavlarda hangi puan türü baz alınır?
    Şimdiden teşekkürler.

  • Reply ece şeker 26 Aralık 2009 at 16:54

    Çok teşekkür ederim bilginiz için..Çok yararlı ve güzel bir site

  • Reply arzu canavar 27 Aralık 2009 at 18:43

    kaan bey benim içinde bi bilginiz var mı ? nereye başvurucam bilmiyorum açan üniler varmi diye sürekli sitelere bakıyorum ama sonuç sıfır ara dönem resim bölümü için formasyon bilgisi olan lütfen cvp yazsın şimdiden teşekkürler…

    bende güzel sanatlar resim bölümünden mezun oldum ara dönemde formasyon veren üni arıyorum ama bitürlü bulamıyorum henuz ilan vermedıler zaten resım için formasyon nadir bulunuyor kütahya kayserı mersinde var ama ara dönemde acıp acmadıklarını bilmiyorum eger bilgisi olan varsa önerilerine acıgım ve bilgilendirmesini bekliyorum şimdiden teşekkürler….

  • Reply gözde çarşanba 28 Aralık 2009 at 14:12

    Merhabalar arkadaşlar.Benim bir sorum olacak.Ben zkü hemşirelik mezunuyum.ve formasyon almak istiyorum.ileride sağlık meslek liselerinde öğretmenlik yapabilmek için tabi kpssyi de aştıktan sonra.Benim sorum ben nerde hangi üniversitelerde alabilirim formasyonu.ve ne kadara mal olur bana.özellikle uludağ üniversitesinde var mı acaba.bana yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.şimdiden tesekkürler.

  • Reply gözde çarşanba 28 Aralık 2009 at 14:15

    bu arada benim ales 55 okul not ortalamam 2.90 yeterli olur mu acaba.

  • Reply ata ayvacı 06 Ocak 2010 at 15:40

    burdan,ısparta sdu de 2.sınıf calısma ekonomısı okuyan bırıcık ASKIMA onu ne kadar cok sevdıgımı haykırıyorum..((SENI COKKKK SEVIYORUM VE OZLUYORUM))..

  • Reply gonca aykutlu 07 Ocak 2010 at 01:30

    merhaba Matematik son sınıf öğrencisiyim; tezli yüksek lisans yaparken formasyon da alabileceğimiz okullar var mı?

  • Reply bahar kara 12 Ocak 2010 at 16:45

    slm ben matematik bölümünden bu dönem mezun oluyorum.üniversitede kalmak istiyorum asistan olarak ama ortalamam yeterli değil acaba ben tezli yüksek lisans yapsam daha sonra asistan olabilir miyim yoksa yine lisans ortalamam önemli olur mu? şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

  • Reply ülkü kurt 31 Ocak 2010 at 15:09

    Merhabalar Kaan Bey.YÖK’ün aldığı son karara göre formasyon eğitimi;not ortalaması 2.50 yi tutan ve isteyen herkese verilecekmiş.Peki mezun olup not ortalaması tutmayanlar ne yapacak.Ales’e girmiştik formasyona baş vuracağız diye ama artık ales de dikkate alınmayacakmış.Bu konuda bilginiz varsa paylaşabilir misiniz.Şimdiden teşekkürler

    • Reply Kaan Fakılı 04 Mart 2010 at 21:40

      Merhaba, evet. Önümüzdeki dönemden itibaren, yani 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren formasyon öğrencisi alınmayacak. Üniversiteler formasyon ilânı vermeyecek. Bunun yerine fen edebiyat fakülteli öğrencilere okurken bu eğitim verilecek. Okurken bu eğitime başvurmak için 2,5 ortalamanın olması gerekiyor. Aynı şekilde mezunların da 2,5 not ortalamasından daha yüksek bir ortalamaya sahip olması gerekiyor. Ancak üniversiteler mezunlardan kaç kişi alacak bu henüz net değil. Sanırım eğitim öğretim yılı başında bu netleşecektir.

  • Reply semra küllük 03 Şubat 2010 at 03:58

    merhaba ben biyolojı bölümü mezunuyum.ama not ortalamam 2.41.Formasyonu artık ortalaması en az 2.5 olanlar alabileceğine göre benim hiç şansım kalmadı mı?tesekkur ederım..

  • Reply ülkü kurt 07 Şubat 2010 at 23:16

    bende formasyon almaya çalışan bir fen edebiyatlıyım semra.ve benimde ortalamam tutmuyor.inşallah ben yanlış biliyorumdur ve alabiliriz.ama yök ün yaptığı açıklama böyle.belki mezunlara farkl ı bir uygulama yapıyolardır.bilemiyorum.sizin herhangi bir bilginiz arsa paylaşın lütfen

  • Reply Eşref Bostancıoğlu 08 Şubat 2010 at 00:22

    Merhaba. Ben TDE bölümü mezunuyum. Acaba not ortalaması 2.5 ve üzeri olan herkes formasyon alabilecek mi? YÖK’ün son kararları ile ilgili ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa bizleri bilgilendirirlerse seviniriz. Teşekkür ederim.

  • Reply Arif AKSOY 11 Şubat 2010 at 01:17

    selam,

    ben biyoloji bölümü mezunuyum tezli yüksek lisansa girdim sizce tezsizi mi(formasyon) alsam daha iydi yoksa tezliyi mi almam daha iyi oldu?

    ayrıcaz tezliyi yaparken tezsize başwurma imkanım war mı?

  • Reply aysun ekin 28 Şubat 2010 at 19:49

    ben konservatuar son sınıf öğrencisiyim ücret karşılığında formasyon hakkında bilgi edinemeye çalışıyorum tezsiz yüksek lisans normal harç şeklinde oluor ondan bilgim var ama paralı formasyonu arastıorum bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevirim şimdiden teşekkür ederim

  • Reply mehmet ünsal 17 Mart 2010 at 18:50

    merhaba ben süleyman demirel üni. fen edebiyat matematik bölümü mezunuyum ortalamam 2.42 alesi kazansam üniversitelere formasyon için basvurabılır mıyım

  • Reply selim erdem 17 Mart 2010 at 22:45

    kaan ben ales le ilgili bilgi almak istiyorum. açıköğretim iktisat mezunuyum. ankarada bir üniversitede trafik konusunda yüksek lisans yapmak istiyorum. ingilizcem pek iyi değil. yabancı dil aramayan hangi üniversiteye girebilirim. kendimde askerim. iyi günler

  • Reply ayşe baba 29 Mart 2010 at 11:31

    2009-2010 bahar döneminde formasyon almak isteyenler alese başvuracaklar mı?Şuan ales başvurları başladı.2 nisana kadar devam edecek.

  • Reply Naz saatci 14 Nisan 2010 at 15:03

    Formasyon almak isteyenlerin ALES’e girme şartı kaldırıldı; onun yerine 4’lük not sistemi üzerinden 2,5 not ortalamasına sahip olma şartı getirildi. Eğer bu kişi halen üniversite öğrencisi ise 2’den fazla alttan ders bırakmamış olma şartı da var.

    Bir Gazi mezunu olarak, formasyon amak için alanında bir numara olan Gazi Üniversitesini seçen Kaan Bey’e başarılar diliyorum.
    Eğer hocanız Eriman Topbaş ise ekstra başarılar.

  • Reply esrakoglu 04 Mayıs 2010 at 22:08

    Merhaba…önceki sorulara cvp verilmemiş ama yinede bi şansımı deniyim dedim.Bu yeni sistemden Güzel Sanatlar Fakülteliler de faydalanabilecek mi?Eski sistemle birkaç üni formasyon veriyodu ama ..

  • Reply akifkoska 06 Ağustos 2010 at 15:51

    universitede kı diploma notum öğretmenlik atamasını etkiler mi

  • Reply akifkoska 06 Ağustos 2010 at 15:54

    merhaba kaan bey unıversıtedekı not ortalamam ogretmenlık atamamı etkıler mı en asagı dıploma notum ne kadar olmalı

  • Reply ali alkan 27 Ağustos 2010 at 01:45

    merhaba bu sene piri reis üniversitesi gemi güverte bölümünü kazandım.inşaat bölümüne yatay geçiş yapabilme hakkım var mı?? şimdiden çok saolun…

  • Reply ali alkan 27 Ağustos 2010 at 01:47

    bu arada inşaat mühendisliği dmek istedim..

  • Reply EMİNE ANLI 23 Aralık 2010 at 16:26

    slm arkadaşlar 2010_2011 yılı bahar dönemi pedegojik formasyon egitimi veren üniversiteler varmı eger bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirm..

  • Reply sevgii 01 Şubat 2011 at 02:19

    ben ebelik son sınıfım ve yüksek lisans yapmak istiyorum ancak türkiyede çok az sayıda üni ler var bu olanağı sağlayan.. ankara da yapmak istiyorum özellikle ama tezsiz falan diye yazıyordu ona dahhil mi yada nasıl olacak??? şimdiden teşekkür ederim..

  • Reply fadime tuncer 15 Haziran 2011 at 18:17

    coğrafya bölümünde formasyon hangi üniversitelerde veriliyor. kaç ales puanıyla alım yapmışlar. alesten an az kaç alırsak tezsiz yüksek lisans yapabiliriz. cevaplarsanız sevinirim.

  • Reply Ayşe Hoşaf 04 Eylül 2011 at 17:28

    Arkadaşlar formasyon için 2.50 not ortalaması kalktı mı gerçekten?Geçen yıl başvurumu kabul etmediler.2.49 diploma notum vardı.Umarım doğru duymuşumdur.Gazi Üniversitesi’nden formasyon almak istiyorum ama zor olduğunu duydum.Konuyla ilgilenen arkadaşlarım bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.Saygılar…

  • Reply nil erdoğan 15 Eylül 2011 at 19:00

    Ayşe arkadaşla konuşurken o söyledi 2,50 kalkttı ama şöyle; belli bir tarih var o tarihtten önceki mezunlar için 2,50 şartı aranmıyo. Sanırım yasa yeni değişmiş o nedenle pek kimse 2,50 şartının kalktığını bilmiyo

  • Reply cennet asker 22 Eylül 2011 at 12:47

    2011-2012 bahar donemi yuksek lisans yapacak universiteleri biliyor musunuz? onceden cevap icin tsk ederim

  • Reply Öğretmenlik mesleği 22 Şubat 2013 at 23:39

    […] Tezsiz yüksek lisans eğitimim sırasında değerli hocam Mustafa Gündüz‘ün bize verdiği bir makale* -ki o zaman tek düşüncemiz  sınavda sorumlu olup olmadığımızdı- vasıtası ile aslında öğretmenlik mesleğinin ne olduğuyla ilgili bilinçli ya da bilinçsiz bir sorgulama içerisine girmişim. Bununla birlikte meslekte geçirdiğim 1 yılı aşkın sürenin de payı ile bu mesleğe ilişkin düşüncelerim biraz daha netlik kazandı. […]

  • Reply şaban şahin 14 Ağustos 2013 at 22:00

    merhaba ben inşaat mühendisliği yeni mezunuyum. gazi üniversitesinde tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum.tezsiz yüksek lisans için kpds , üds aranmaktamıdır?ve son tarihlerini bulamadım. tesekkür ederim.

  • Yorum yazabilirsiniz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.